liczba pól uprawnych

Dział dotyczący tylko pierwszej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamyk »

No to też zależy od wielkości miasta :).
Ja zawsze Robię takie, że mi jeden spichrz wystarcza.

PS. Brat z w ramach rekompensaty poprosił mnie żebym pisał Twoje imię Robi z dużej :D.
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

To na pewno robisz małe miasto ja lubię jak przynajmniej budowniczy coś robią i się nie nudzą, ale małe miasto też. Mój tata umie takie robić:
-małe
-żarcia full (2 piekarnie, nawet czasami 1 i 1 rzeźnia na 2 chlewy i może 2 winnice i ma wszystkiego po tond :D )
-wojsko też nie złe
-i 2 spichrze bo 1 zawsze nie starcza
i jest wszystko w normie. :wink:

PS. Kamyk podziękuj bratu!!!
Awatar użytkownika
Dexor
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Dexor »

Nie ma jak Kamień :smiesne:

Mi 3 spichrze na 7/10 mapy na spokojnie wystarczy, a gospód potrafię mieć 15 w tym miasteczku :wink:
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

3 spichrze to ja mam tyle co mój tata buduje miasto. na 7/10 mapy (zależy jakiej), ale chyba nie małej to ja mam z 10 spichrzy, albo lepiej. :wink:
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

To zależy co każdy rozumie pod pojęciem duże... Oczywiście, że nie chodzi mi o miasto takiej wielkości jak ty podałeś Cav' ie, ale takie miasto gdzie mam wszystkie możliwe budynki wykorzystane chociaż raz, przy tym 6-7 gospodarstw, 5 piekarni, 5 młynów, 3 winnice, 2 chlewy, 2 garbarnie, 2 warsztaty pancerza, 3-4 leśniczówki, 2-3 tartaki, 1-2 warsztaty płatnerskie, 4 kopalnie (węgla x2 i złota x2, żelaza raczej nie robię, ale jak zrobię to też jest git), 2 mennice +/- budynki z produkcji żelaza i naprawdę 1 spichrz mi w zupełności wystarcza!!! Przy tym mam 4-8 gospód. Nawet mogę powiedzieć, że nigdy nie robię dwupasmówek! Zawsze robię jednopasmowe drogi, na samym końcu zajmuje się poszerzaniem, skracaniem niektórych odcinków - jednym słowem, gdy już wybuduję wszystko co trzeba to buduje wtedy bardzo wiele połączeń kamiennych, nawet dookoła budynków. Tak to wygląda.
Obrazek
Awatar użytkownika
Teilo
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Teilo »

chyba TROCHĘ OFF-TOPUJECIE. Jak dla mnie temat do zamknięcia

PS. Chyba robię się coraz bardziej upierdliwy jak Khelben ( Nie powieś mnie za to Khelbenie :twisted: :twisted: )
Obrazek
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Dobra trochę OT jest tutaj,m bo to miał być temat o polach uprawnych, ale ja skończę, co?
Co ty podałeś Duchu (budowę miasta) to z 6 gospód i 3/4 spichrze by mi wystarczyły i jeszcze poszerzeń nie robisz tylko na sam koniec to już ty nie wiem co robisz ze swoim miastem.
PS. Ciekawe ile masz tych pomocników? Nie mów, że 50. :wink:
Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Cav »

Ja zawsze buduje dodatkowe spichrze i gospody wraz z rozwojem miasta (Cały czas coś buduje), pierwsze dodatkowe buduje po zbudowaniu warowni, potem, co 50 pomocników robie nowe spichrze, a gospody, to buduje jak mi się tłoczą i nikt nie może zjeść, bo wszyscy na raz są głodni ;)
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
Awatar użytkownika
Teilo
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Teilo »

Skoro jesteśmy już w temacie o polach to mam pytanie. Czy na łące pola są najbardziej urodzajne A np na tej brązowej mniej czy wszędzie tak samo???
Obrazek
Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Cav »

Wszędzie jest tak samo, nie ma znaczenia, czy na czarnoziemiu, czy na łące, plony będziesz miał takie same ;). Jedyny wyjątek to niektóre rodzaje terenu np. Pustynia, albo Śnieg, tam się nie da robić pól ;)
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
Odpowiedz