W którą kampanię bardziej opłaca się grać? Jest oczywiście plus w postaci przyspieszacza czasu co tez mnie ciągnie do dodatka, ale w końcu tyle już przeszedłem w starej części gry
TSK trudniejsza niż TSK w TPR
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Nie grałem jeszcze kampanii TSK w TPR, zastanawiam się czy się opłaca odchodzić od TSK dla tej samej kampanii tylko (jak mówicie) prostrzej i mnie wymagającej
W którą kampanię bardziej opłaca się grać? Jest oczywiście plus w postaci przyspieszacza czasu co tez mnie ciągnie do dodatka, ale w końcu tyle już przeszedłem w starej części gry
klimat
TSK bez dodatku ma klimat... Ja osobiście gram na jakże starej wersjii KaM - V1.3. Więcej satysfakcji mam z gry bez przyśpieszenia, powolnego chylenia się wroga do upadku, niż gry ze zwiększoną prędkością. Twórcy niestety TPR zrobili na odwal, byle mieć święty spokój i odebrali klimat tej grze... To naprawde smutne 
- doman100
- Użytkownik Forum
KAM przypomina Twierdze bo w pierwszej części były tylko jednostki z koszar (jak w KAM z warowni) a w drugiej pojawił się obóz najemników gdzie jednostki robiono za kasę (tak jak w ratuszu). W Twierdzy wyszło to na dobre a w KAMie trochę tak a trochę nie. Jedni uważają że przez to gra straciła klimat a dla innych to super zmiana która urozmaiciła grę.
Westess krutue szaleń
Dużo lepiej byłoby gdyby barbarzyńcy i wojownicy byli szkoleni w warowni. Do barbarzyńcy niepotrzebny byłby pancerz, a do wojownika niezbędna byłaby zbroja. Broń dla barbarzyńcy i wojownika byłaby tworzona w kuźni płatnerskiej i kosztowałaby 3 żelaza i 1 węgla
Barbarzyńca miałby 1pkt.(ma grubą skórę) obrony, a wojownik miałby 2pkt.
Barbarzyńca miałby 1pkt.(ma grubą skórę) obrony, a wojownik miałby 2pkt.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2008, 16:35 przez Kamyk, łącznie zmieniany 1 raz.