@rTeq pisze:Michailoff, już od dawna zastanawiam się, jak ty to robisz
Doświadczenie, cierpliwość, oraz znajomość chwytów gry - to przyczyna mych osiągnięć. Ale wiem, że w SR3 wróg już se nie da tak łatwo w kaszę dmuchać (zwłaszcza w TPR) - parę razy to ja znajdowałem się w dramatycznej sytuacji, z której wychodziłem jednym żołnierzem, bądź ponosiłem bezprzykładną klęskę

. Ale to już temat na inną rozmowę.
@rTeq pisze:Szczerze mówiąc, nie jestem pewien, czy przeszedłem całe KaM TSK i TPR (każdą z misji) bez kodów. Całość przechodziłem tak dawno, że po prostu nie pamiętam

.
Nic nie stoi na przeszkodzie, by ukończyć je ponownie

. Zwłaszcza na SR3 - bo to jest jednak już wyzwanie przyzwoitej klasy.
@rTeq pisze:Wolę dużą osadę i sporą armię.
Ostatnimi czasy i ja bawię się w budowanie wielkich osad, ale dobrym ekonomem nie jestem i często mam niemiłosierne korki. Ostatnio jednak dobrze idzie mi w najnowszym wprowadzeniu (po 5 godzinach mam już sporej wielkości osadę, a to jeszcze nie koniec).
@rTeq pisze:No a najbardziej cieszy mnie widok moich własnych misji, i misji innych fanów - to w końcu coś innego niż 20 + 14 znanych misji.
Mnie jakoś średnio to rajcuje. Jak do tej pory zaangażowałem się w jeden projekt (WWK), ponadto rozbiłem całą pierwszą kampanię Dark Lorda i... To wszystko. Ale moje obojętne podejście do nowych misji bierze się chyba stąd, iż takowych tworzyć nie umiem (teren to katastrofa, skrypty wychodzą mi o niebo lepiej), dużo lepiej wychodzi mi sama gra. Stąd mogę służyć jako tester, no ale żeby mnie zatrudnić... To jednak temat na inną dyskusję

.
@rTeq pisze:A rekordy można bić na kilka sposobów, np.
-tylko początkowe wojsko;
-tylko wojsko z warowni;
-tylko wojsko z ratusza;
-tylko machiny z warsztatu wojennego;
-mieszane (założywszy, że budynki są dostępne.
No i najważniejsze - przejść misję jak najszybciej

.
Nie będę ukrywał, że na początku mych wojaży chodziło mi przede wszystkim o ten pierwszy punkt, do 2008 wizja rozwoju gospodarki była dla mnie przerażająca, nad tym zupełnie nie mogłem sobie poradzić (przykład - misja 20 w 18h). Powiem więcej - wszystkie misje TSK poza 20 przeszedłem wyłącznie bez produkcji wojska! To od początku sprawiało mi frajdę. Wszak inna jest gra, gdy się robi hordę jednostek i rzuci się ją bezwładnie do walki, a czym innym jest partyzantka z udziałem 4-5 oddziałów

. Choć bywały momenty, gdzie ta garstka ledwo ledwo dawała rady rywalowi (misja 8 - 12h, misja 20 - 14h). Gdy się nauczyłem podstaw ekonomii, doszedł drugi punkt - większość wyników jest na forum, tutaj pozostawię to bez komentarza.
A teraz wróćmy do tematu misji 8

. Czekam na jakieś ciekawe taktyki ze strony innych - może pojawią się wreszcie opisy do niej na stronce? Ten, co jest - to delikatnie mówiąc niewiele pomaga. Sam już przyrządziłem własny, ale... Dużo wody w Dunajcu upłynie, nim zostanie on opublikowany na stronce :/.