Jeśli zaś chodzi o osiemnastkę... Misja na 50 minut. Proponuję już na początku zagrać pressingiem i naciskać wroga. W międzyczasie rozwój gospodarki i... drab powinien pod coraz silniejszym naporem paść. Przy odrobinie szczęścia niecała godzinka i jedziemy dalej
Kilka pytań odnośnie TSK
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
- Michailoff
- Moderator
Jeśli chodzi o dwudziestą misję - ja proponuję rozklepać już na początku osady boczne - wyśmienicie rozegrany pierwszy atak powinien to umożliwić, próbuję rozgrywać go do skutku. Spytacie się pewnie, czemu? Mianowicie chodzi o to, że odpieranie co chwila ataków rywali jest niezwykle męczące i praktycznie uniemożliwia ekspansję. Bitwa początkowa zaś trwa dwie-trzy minuty, a dobrze rozegrana nawet za dwudziestym podejściem skraca czas przechodzenia misji w sposób niesamowity - zachowane legiony wojska po bardzo uważnej grze i przy zastosowaniu świetnego micro umożliwiają skruszenie najgroźniejszych przecież osad bocznych. Jak masz dużo wojska, możesz spróbować wyrżnąć kolejną osadę, a potem spróbować rozklepać i ostatnią osadę - ale to już wyższa szkoła jazdy (choć ukończenie tego bez produkcji wojska to spora satysfakcja - zwłaszcza, jak się to robi w 4.5h). Można jednak wycisnąć jeszcze lepszy czas - po rozbiciu skrzydeł można wycofać się do bazy, ew. ponękać centrum i przejść do rozbudowy gospodarki. Żywnościowo ubogiej (dwie piekarnie powinny wykarmić spokojnie całą bazę i wojo), bardzo agresywnej militarnie. Dwie-trzy kopalnie żelaza, dwie złota i cztery-pięć węgla, do tego kuźnie albo warsztaty wojenne i ratusze... i jazda! 16 balist ze skromnym wsparciem z przodu (choćby piątka wojowników) i wywabnikiem (wystarczy kusznik, ew. pachołek) - i można rozbić w pył armię wroga (ja miałem takie rozegranie, że wyczyściłem bazę z kuszników moimi żołnierzami początkowymi, potem wjechałem balistami i zmiażdżyłem siły wroga). Efekt? Dwie i pół godziny - i było po meczu. Nawet nie zdążyli ruszyć się z bazy
.
Jeśli zaś chodzi o osiemnastkę... Misja na 50 minut. Proponuję już na początku zagrać pressingiem i naciskać wroga. W międzyczasie rozwój gospodarki i... drab powinien pod coraz silniejszym naporem paść. Przy odrobinie szczęścia niecała godzinka i jedziemy dalej
.
Crimson (king) Michailoff
-
Ciężka Jazda mich189
- Użytkownik Forum