Nie wiedziałem w jakim temacie mam opisac mój problem .Mam nadzieję , że dobrze wybrałem i , że nie usuniecie mojego tematu.A więc przejdę do rzeczy:ściągnąłem sobie edytor terenu i chce robic mapę ale mi nie wychodzi bo zamiast tak jak w innych edytorach widzę wszystko to mam białą stronę(tylko mapa, a inne rzeczy jak interfejs teren itd. to są) Czy tak powinno byc??
Przepraszam, już rozwiązałem ten problem tylko został jeden, bo jak robie teren woda itd. wszystko normalnie jest, a jak budynki to sie robi ale zamiast budynku wyskakuje takie cos biale zamazuje budynek poprostu.O co chodzi?
po pierwsze nie stawiaj budynków w edytorze kroma.
po drugie sciągnij sobie edytor lewina i tam dopiero stawiaj budynki.
znajdziesz to w dziale download
Że jak? Białych prostokątów nie rozwiążesz częściowo.
Temat był wielokrotnie poruszany, wklep treść komunikatu na starcie do jakiegoś translatora jeśli nie znasz angielskiego lub poszukaj.
Oczywiście po ustawieniu budynków w edytorze terenu nie zapomnij wyeksportować danych, bo możesz się niemiło zdziwić.
Jak czytałem w opisie edytorów to pisze , że edytor Kroma to daje możliwośc umieszczanie budynków bezpośrednio na mapie.Ale mam rozumiec ,że w edytorze Kroma mam zrobic teren, a w edytorze misji Lewina dopiero postawic budynki i jednostki itd.Spróbuje
Te budynki w edytorze Kroma są tylko po to aby np. Jak robisz jakieś góry i w środku chcesz mieć dajmy na to Warownie to musisz sobie ją postawić najpierw i przymierzyć do gór. Albo układasz sobie kształty miasta....