Niby ze lucznik jest lepszy a tak nie bo kusznik niezle sprawia sie gdy nas atakuja hordy wroga moze macie cos nie tak z gierka ale u mnie kusznicy trafiaja a propo belty sa szybsze niz strzaly bo sa nakrecane i wysteliwuja jak normalny pistolet moze wolniej przesadzilem
Kusznicy dłużej ładują broń, dlatego oddają mniej strzałów. Kusznik trafia jednak celniej i lepiej jakościowo. Najlepiej, żeby armia posiadała i tych i tych z czego kusznicy w pierwszej linii.
Kusznicy rządzą! łuczników rozniosą w pył, tylko jakoś zawsze łucznicy mają większy zasięg od kusz, i to jest i ch jedyna zaleta. Kusznik może wytrzymac kilka strzał z łuku nawet, łucznik po dwóch bełtach nie ma bata- zdycha.
krzysiek_000 pisze:Uwierz to nie jest jedyna zaleta łuczników, jest jeszcze jedna: strzelają szybciej.
To fakt,ale to się przdaje tylko do nisczenia budynkówbo łucznik strzelał 3 minuty(serio liczyłem!) by zabic miecznika,podczas gdy kusznik położył go 5 bełtami
Wole wolniejszy,ale bardziej zabójczy ostrzał.
krzysiek_000 pisze:Do miecznika? U mnie ten miecznik leży po kilku strzałach łucznika.
To całkiem możliwe,w KaM Żołdak mi położył ciężka jazde zwiadowce,wiec po tym uwierze we wszystko, ale w większości przypadków łucznik musi strzelici 2-3 razy więcej w zbrojna jenostke(oprócz kusznika rzecz jasna, bo tego to może raz puknąc i leży ) by padła.
żadna jednostka nie ma szans przy salwie kuszników łucznicy na tomiast mogą tłuc w miecznika i on nic sobie z tego nie robi a najlepsze kiedy pachołek beznadzieja (bez obrazy dla posiadający taki status) 20 strzelało w miecznika miecznik zmarł, po 3 minutach z głodu