misja nr 8

Dział dotyczący tylko pierwszej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Vesper
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Vesper »

Z całym szacunkiem prosiłbym o nie obrażanie mnie...

Tobie pewnie zawsze wszystko się udaje Mistrzu Przewspaniały... :roll:

PS.
NIE jestem oszustem...

PS. PS.

Dzięki za radę Michailoff balisty to po prostu balsam na moje rany :o
"Armia baranów prowadzona przez lwa jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana"

N. Bonaparte
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Spoko - Sam widziałem, co potrafią machinki - to właśnie dzięki nim ukończyłem najtrudniejszą misję ekonomiczną, w jaką grałem - mowa o misji 16 TNL. Za pomocą machin ukończyłem także misję 8 TSK w wersji z SR3 (wcześniej robiłem ją bez produkcji wojska) oraz misję 20 przy niezwykle szybkim podejściu (najpierw startowymi siłami przełamałem obronę, a 15 balist osłanianych przez 5 wojowników dokończyło dzieła zniszczenia). Co do oszukiwania - Vesper, ja wiedziałem, że nie jesteś oszustem - inaczej byś tu nie pisał i nie prosił o radę. Niektórzy naprawdę nie są w stanie zrozumieć, że jak komuś nie idzie, to musi używać kodów. Cała frajda z przechodzenia gry jest trwoniona przez używanie kodów - to wypacza sens gry. Była już jednak o tym mowa, więc nie kontynuujmy tego wątku...
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamyk »

Gorszą pokusa od kodów do gier są solucje do przygodówek :lol:. Raz sobie taką starą przygodówkę wziąłem po 6 latach(Neverhood nie wiem czy ktoś kojarzy)i nie mogłem wytrzymać żeby powspominać stare dzieje i używałem solucji niemal przez całą grę :P. Z tymi nowszymi przygodówkami jest u mnie lepiej choć i tak parę razy zajrzę do pomocy :cyklop:.

żeby nie było offtopu: Ja na tą misję i misję 7 TSK stosowałem dużo kawalerii+oczywiście strzelcy. Taka mieszanka jest moją ulubioną jeśli chodzi w walkę z barbami :D (bez strzelców też może być, ale dłużej to wtedy trwa). Twórcy dobrze wyczuli moment wprowadzenia kawalerii do gry :). W misji 7 TSK miałem taki moment, że na wyspie na zachodzie było mnóstwo mieczników. Musiałem ustawić kawalerię przy moście i zwabić ich w moje sidła aby ostatecznie wygrać.
Wracając do misji 8 TSK-największe zaskoczenie sprawił mi północny gracz, który natarł na mnie barbarzyńcami z zaskoczenia kiedy uderzyłem na front jego bazy. Zawsze daję się nabrać na tę jego zasadzkę :P.
Awatar użytkownika
Vesper
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Dzięki Michailloff!
W sumie przechodzenie czyjąś taktyką też nie jest do końca w porządku ale po prostu byłem zdesperowany(zvesperowany?) :mrgreen:

edit

swoją drogą solucja na stronce do misji 8 jest delikatnie mówiąc niewiele wyjaśniająca...
można by może do niej dodać że balisty w tej misji są zajebi***
używając tylko balist (nie licząc łuczników)straciłem ich około 6-8

ogólny mój wynik...

czas trwania 4:35h j.str. 89 j.zab. 839 dzięki Michailloff[/i]
"Armia baranów prowadzona przez lwa jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana"

N. Bonaparte
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Z chęcią przyjmę Twój alternatywny opis!
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
Vesper
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Rozumiem. Mogę się postarać coś napisać...

N. Bonaparte
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Cóż - nie od dawna wiadomo, że opis misji 8 jest na naszej stronie nijaki. Swoją drogą jeszcze nawet 3 lata temu sam oczywiście nie byłbym w stanie wystartować do tej misji nawet z solucją. Swoją podróż przez wspaniałe zwycięstwa w KaM rozpocząłem na wiosnę 2006 roku, wówczas jeszcze nie byłem taki mocny i przejście misji 4, 5, 7 bez produkcji wojska uznawałem za sukces (teraz to dla mnie zbędne męczarnie, może ostatnio przy misji 7 się trochu napociłem), natomiast misja 8 to był prawdziwy horror... Za pierwszym podejściem grałem wręcz do znudzenia, wielokrotnie mając dramatyczną sytuację, ale ostatecznie po ponad DWUNASTU godzinach prawdziwych męczarni ukończyłem tą misję bez produkcji wojska. Im dalej w las... 3:46, 4:08 (tego dokładnie nie pamiętam, ale coś takiego było), 3:22, 2:31 (!) - wszystko bez produkcji wojska. Ostatnio było bodajże 3:34 z produkcją wyłącznie balist - wróg leżał i kwiczał, po prostu nie miał najmniejszych szans.
Crimson (king) Michailoff
pawelsz3355
Użytkownik Forum

Problem

Odpowiedz z cytatem

Post autor: pawelsz3355 »

Mam spory problem - otóż odkąd w tej misji zrobiłem kuźnie i zacząłem robić wojsko, żołnierze - wariują mi, sami sobie chodzą niezależnie od jednostki np. zrobiłem 15 z mieczem stworzyło mi się 5 grup których nie mogę połączyć. Pierwsza grupa liczy 11 z czego 8 stoi jak im kazałem a 3 sobie łaźi. Inne grupy liczą po jednego żołnierza i zero posłuszeństwa. proszę o pomoc. jak dotąd dobrze mi szło 100 pare żołnierzy straconych, a 700 pare pokonanych (gram z 10h xD). Proszę o jak najszybsze odpisanie
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Nie o odpisanie proś, tylko poczytaj na forum. Ten sam problem miał prawie każdy z nas i jeśli dobrze przewertujesz tematy, znajdziesz jego rozwiązanie. Jedyne, jakie na dzień dzisiejszy może zadziałać. Ponadto, co to ma wspólnego z misją ósmą? Tylko to, że w tym etapie Ci się pierwszy raz pojawił? Bo mi się wydaje, że owa sytuacja może mieć miejsce w wielu misjach...
Awatar użytkownika
Rasengan94
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Rasengan94 »

Ja zawsze mam dużo pomocników,
ale kiedyś widziałem jak wioskę buduje mój znajomy.
Szeeeroookie ulice, może ze dwa gospodarstwa...
Ogólnie mało budynków, ale efekty wręcz POWALAJĄCE!!!
Na zapas jedzenia nie trzeba było długo czekać,
a potem można było swobodnie budować DUUUŻE wojsko.
Odpowiedz