Solucja

Dział dotyczący tylko pierwszej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Zozol92 »

W tym przypadku ilustracje są do zareklamowania produktu, DeBe. Po za tym to jest co innego, screena da się opisać normalnie, ale fotkę jakiejś strzelanki albo programu antywirusowego chyba będzie ciężko...

Człowiek jest jedyną istotą o zdolności abstrakcyjnego myślenia. Czemu ma nie skorzystać z tego daru ? My mu pomożemy. A na pytania "co się o niego martwicie" odpowiemy, że nie ma wyboru. Bo on się martwi o opis misji.
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: DeBe »

Taa... jasne. Do zareklamowania. A wiesz, że w gazetach tego typu też są solucję? Przeważnie ze screenami.
Lesiu
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Lesiu »

OJ, lepiej przestańcie się kłucić i dajcie opis 19 i 20 TSK
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

No cóż... Ja mam takie zdanie. Nie wszystkie rzeczy da się łatwo opisać słowami i tylko słowami. Do niektórych rzeczy przydałby się mały obrazek. Co innego, gdy tekst jest po prostu przeładowany niepotrzebną ilością screenów...
Crimson (king) Michailoff
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Lesiu pisze:OJ, lepiej przestańcie się kłucić i dajcie opis 19 i 20 TSK

Przed chwilą byłeś w misji 4.! Teraz jesteś w 19.? I to na kodach! Skoroś podołał coś takiego, to napewno podołasz w misji 19. i 20. na tych samych zasadach.
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: DeBe »

Dobra, nie ważne. Nie ma sensu się sprzeczać bo to do niczego nie prowadzi. Każdy ma swoje przekonania i niech ich się trzyma. POKÓJ :D
Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Zozol92 »

Szybciorem Ci mogę powiedzieć bo nie mam czasu - pikinierzy uciekający (lewa) - na dół i frontem do NE przy rzece. Wzdłuż nich miecznicy (też z lewej). Pikinierzy lewi ze środka - do boju przez przesmyk (skarpa jest i nie da się zejść). Pikinierzy prawi ze środka - dołącz do mieczników ze środka. Wyrównaj kuszników. Miecznicy z prawej - na pomoc środkowi. C. jazdę - zostaw na później - zanim zdążysz pojechać na pomoc natknąłbyś się na pikinierów. Środek wygrał - kusznicy szybko na prawą skarpę, osłona pikinierów i mieczników. Drudzy pikinierzy i kusznicy - na lewo, na pomoc. Lewa wygrała - wszyscy oprócz kuszników trochę na górę i do ataku od góry na wrogich kuszników - jest już kolejne starcie na środku. Kusznicy - możesz wysłać ich od lewej frontem do E na ostrzał, posłać za resztą, lub wspomóc dół. Najlepiej wybrać najszybszą opcję. Prawdopodobnie po bitwie zostanie mało wojska, a zaraz nadjadą kolejne posiłki (CJ), więc przegrupuj kuszników i obstaw tamtą jazdą. Po pokonaniu wszystkich, "kuś" jeźdźców zza muru do ataku, ostrzeliwując wieże. Wracaj, najlepiej na górkę po lewej, zastaw drogę koniarzami i po kolei rozwal wroga. Rozwal wieże (wystarczą środkowe). Wjedź do miasta CJ-ami, rozwal spichrz i wpakuj kusznikom wroga bełty w plery. Wygrałeś !

Następna (ostatnia) - ktoś już o niej gdzieś pisał (chyba w rekordach czasowych), ale mogę powtórzyć i dodać coś od siebie.

Barbów - nie ruszaj. Główny front - nie pamiętam jak stali, ale powinieneś zdążyć rozeznać kto skąd wali od wroga i przegrupować (piki kontra jazda, miecze kontra piki). Jak zostanie dużo - marsz na lewego. Rozwalisz go raczej bezproblemowo pomimo braku strzelców. Jak Ci zostaną - radzę wrócić bo prawy ma taktyczne dziury w moście, a za nimi kuszników. Oczywiście już od pierwszych sekund gry zleć budowę szkoły itd. Musisz być na bieżąco. Po tartaku zleć żelazo-węgiel-dymarkę. Później dopiero sprawy żywieniowe. Głodu nie będzie, a już Ci się nabijają sztabki ! Pobuduj bastiony przy wjazdach (jednak na wszelki wypadek), obstaw żołdaków przy wrogu by się uchronić przed atakami na osadę (przeciwnik po zabiciu ich wróci się). Teraz po prostu robisz armię i na wroga. Radzę pikinierzy:łucznicy w proporcjach 2:3. Poradzisz sobie :wink:

// Po co dwa posty pod rząd? Używaj opcji "Edytuj".
// Popraw przynajmniej zaznaczone błędy.
// Rafael_5000
Ostatnio zmieniony 16 sie 2007, 22:08 przez Zozol92, łącznie zmieniany 1 raz.
Lesiu
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Khelben pisze:

Przed chwilą byłeś w misji 4.! Teraz jesteś w 19.? I to na kodach! Skoroś podołał coś takiego, to napewno podołasz w misji 19. i 20. na tych samych zasadach.

Przeszedłem sobie na kodach te misje z rozbudową, ale wszystkie taktyczne sam przeszedłem, bo są super, tylko nigdy nie mogłem tej 19 przejść. Oczywiście wrócę jeszcze do tych z rozbudową ;)
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

OK, to dostaniesz opis misji 19.
20. zaś możesz przejść z kodami. Będzie elegancko.
Lesiu
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Nie no, 20 juz bym sobie nie darował ;) Sam się pomęczę ;)

[dodano:]
A co do strony... to obecna mi się bardzo, bardzo podoba, nie wiem jak wam, ale dla mnie moze zostac ta co jest, tylko żeby te opisy uzupełnić :)

// Ponieważ nie po raz pierwszy naruszyłeś ?2, ust. 2 regulaminu, udzielam ci ostrzeżenia.
// Rafael_5000
Odpowiedz