Dziwne bugi
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
To macie niezłą fazę. Jeszcze, aż takich błędów nie miałem. Powiem wam jakie ja widziałem.
1.Pomocnicy łażą do wroga. Raz nawet zauważyłem, że mi kamień zapieprzają i chcą go zanieść do wież rekrutniczych wroga, ale... nie zdążają...
2.W 4 misji TSK (ale w dodatku) kazałem budowniczym zrobić drogi do kopalń złota i węgla i zaorać miejsce pod budowę. Gdy już skończyli pomocnicy stali jak debile i nie chcieli nosić desek i kamienia na budowę. Patrzę do spichrza - 50 kamienia, 50 drewna. Co jest? Robię garbarnię - to samo... Wpisałem koda... Nagle - wszyscy poszli nosić materiały.
3.Zdarzyło mi się, że atakując budynek połowa oddziału stała w odwrotną stronę i atakowała chodnik wroga...
3.Drwal posadził drzewo na placu budowy.
4.Każę łucznikom ostrzeliwać budynek to oni stoją tyłem, naciągają cięciwą i w ostatnim momencie obracają się o 180 stopni i oddają strzał.
5.Oczywiście też moje wojska ganiały po planszy.
Ale nigdy nie miałem tzw. "toczącego kamienia", karmienia wojska deskami, wróg nigdy nie chodził do mnie pomocnikami tylko na odwrót.
Najbardziej rozśmieszają mnie i czasem wkurzają błędy logiczne:
1.Pomocnik umiera z głodu niosąc chleb w ręce
2.Drwal daje się zabić trzymając topór w ręce
3.Podczas formowania szeregów każdy musi stanąć na dokładnie swoim miejscu
4.Pomocnicy niosąc kamień nie dadzą temu budowniczowi, chociaż są zaraz koło niego tylko będą obkrążać plac budowy, żeby zanieść komuś innemu.
Narazie więcej nie pamiętam. Jak sobie przypomnę to napiszę.
1.Pomocnicy łażą do wroga. Raz nawet zauważyłem, że mi kamień zapieprzają i chcą go zanieść do wież rekrutniczych wroga, ale... nie zdążają...
2.W 4 misji TSK (ale w dodatku) kazałem budowniczym zrobić drogi do kopalń złota i węgla i zaorać miejsce pod budowę. Gdy już skończyli pomocnicy stali jak debile i nie chcieli nosić desek i kamienia na budowę. Patrzę do spichrza - 50 kamienia, 50 drewna. Co jest? Robię garbarnię - to samo... Wpisałem koda... Nagle - wszyscy poszli nosić materiały.
3.Zdarzyło mi się, że atakując budynek połowa oddziału stała w odwrotną stronę i atakowała chodnik wroga...
3.Drwal posadził drzewo na placu budowy.
4.Każę łucznikom ostrzeliwać budynek to oni stoją tyłem, naciągają cięciwą i w ostatnim momencie obracają się o 180 stopni i oddają strzał.
5.Oczywiście też moje wojska ganiały po planszy.
Ale nigdy nie miałem tzw. "toczącego kamienia", karmienia wojska deskami, wróg nigdy nie chodził do mnie pomocnikami tylko na odwrót.
Najbardziej rozśmieszają mnie i czasem wkurzają błędy logiczne:
1.Pomocnik umiera z głodu niosąc chleb w ręce
2.Drwal daje się zabić trzymając topór w ręce
3.Podczas formowania szeregów każdy musi stanąć na dokładnie swoim miejscu
4.Pomocnicy niosąc kamień nie dadzą temu budowniczowi, chociaż są zaraz koło niego tylko będą obkrążać plac budowy, żeby zanieść komuś innemu.
Narazie więcej nie pamiętam. Jak sobie przypomnę to napiszę.
A ja miałem tak że gdy chłop wychodził z gospodarstwa do gospody to gdy wyszedł najedzony nie chciał wrócic do pracy!!!Musiałem zbudowac nowego żeby zajął miejsce tego leniucha xD
I miałem też tak że moi podwładni szli do wroga gdzie natychmiast byli zabijani
PS:Nie tylko drwal mógłby się obronic
na przykład chłop z kosą,garbarz i ci inni z ostrymi i niezbezpiecznymi narzędziami

I miałem też tak że moi podwładni szli do wroga gdzie natychmiast byli zabijani
PS:Nie tylko drwal mógłby się obronic
-
Sir Diego von Cristo
- Użytkownik Forum
Chłopie.... ja mialem z 10 bugów przechodząc CAŁE TSK.....
1. Jak robiłem np. rekrutów to oni wychodzili ze szkoły i nie szli do warowni(stali tak z 10 minut przed szkołą i tylko poszli jeść)
2. powiedzmy że w kamieniołomie są 3 kamienie a pomocnicy stoją obok i...... mają chmurki nad łbami
to są na razie 2 z 10 ale potem dam więcej
1. Jak robiłem np. rekrutów to oni wychodzili ze szkoły i nie szli do warowni(stali tak z 10 minut przed szkołą i tylko poszli jeść)
2. powiedzmy że w kamieniołomie są 3 kamienie a pomocnicy stoją obok i...... mają chmurki nad łbami
to są na razie 2 z 10 ale potem dam więcej
Najlepszymi wojownikami są Piechurzy z lancą i Pikinierzy!:)
Hmm, buduję w drugiej misji kamieniołom w pobliżu złóż kamienia, szkolę właściciela kamieniołomu, on wchodzi do środka i... pojawia się komunikat, że złoża kamienia są wyczerpane, mimo że odpowiedni budynek stoi tuż obok pokaźnych złóż na samym poczatku gry.
Po zrestartowaniu misji błąd się nie powtórzył.
Po zrestartowaniu misji błąd się nie powtórzył.