TSK trudniejsza niż TSK w TPR

Dział dotyczący tylko pierwszej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Narya
Użytkownik Forum

TSK trudniejsza niż TSK w TPR

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Narya »

Ostatnio zauważyłem różnicę: samo TSK jest trudniejsze do przejścia niż TSK jako dodatek do dodatku TPR.

Prosty przykład: w misji siódmej pierwszy atak jest zdecydowanie prostszy ponieważ wróg nie rzuca za jednym razem wszystkich, dopiero później sami kusznicy poszli, a kilku piechurów z lancą fioletowego stało sobie wciąż w bazie.

Poza tym IQ PC w TSK-TPR w rozbudowie miast jest głupszy niż w samym TSK.

Macie podobne odczucia?
Awatar użytkownika
Kovu93
Zbanowany

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kovu93 »

ja też sądzę tak jak Ty, ale to zapewne wina leniwych twórców gry ^^
Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Zozol92 »

To prawda, np. rekordy czasowe, [nie wiedzieć, czemu] dużo lepiej się bije w TPR TSK, niż w zwykłym TSK. No i mamy nowe budynki, więc na pewno jest łatwiej :wink:
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Ja akurat takiego odczucia nie doznałem. :roll:
Gram najczęściej w TSK z TPR, bo jest przynajmniej przyspieszenie, a samo TSK używam tylko do gier sieciowych. :wink:
Czyżby na pewno Zozolu92 te budynki nam pomagają. Ja w ogóle ich nie buduję, najczęściej to chatę rybaka.
TSK z dodatkiem jest po prostu tak na "odwal" (jak tak to można nazwać) robione przez twórcą, na szybko :niedowiarek: i widać tego efekty. :niedowiarek:
Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Zozol92 »

No to trzeba przyznać, a co do używania nowych budynków w kampanii TSK, to mówiłem ogólnie. Ja i tak ich nie stosuję, bo to nie to, co prawdziwe TSK.
Awatar użytkownika
Kovu93
Zbanowany

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kovu93 »

ja ewentualnie chatkę rybaka, a maszyn wojennych i ratusza prawie nigdy i nigdzie nie buduje
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Ja tylko chatę rybaka, ale i tak bardzo, BARDZO rzadko. Ratusza i warsztatu wojennego nigdy nie robię, bo one robią armię. A tej nigdy nie robię ;).
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
Abruzzi
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Abruzzi »

Michailoff pisze:Ja tylko chatę rybaka, ale i tak bardzo, BARDZO rzadko. Ratusza i warsztatu wojennego nigdy nie robię, bo one robią armię. A tej nigdy nie robię ;).
Więc tracisz całą przyjemność z gry :wink:
A wracając do tematu: proste że TPR jest łatwiejsze. Ryby rozwiązują wiele problemów ekonomicznych, a balisty militarnych.
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

Więc tracisz całą przyjemność z gry Mruga oczkiem
A wracając do tematu: proste że TPR jest łatwiejsze. Ryby rozwiązują wiele problemów ekonomicznych, a balisty militarnych.
Hm... Dlaczego traci przyjemność? Ja też ich nie robię, uważam że są zbędne.
1. Chata rybacka - mój ostatni budynek żywnościowy, który buduję. Wcześniej wszystko inne jest priorytetem. Do tego trzeba zlikwidować korek w mieście, zbudować skróty, zająć się wojskiem... A chleb liczony w setkach i ciągle rośnie.
2. Ratusz - nie da się produkować ratuszowego wojska na masową skalę, a i w minimalnych ilościach jest bezużyteczny. Wiem, bo robiłem eksperyment. Miałem z 50 ratuszy i rozpocząłem szkolenie. W niedługim czasie jednostki strasznie zwariowały... Szkoda gadać :P
3. Balisty/Katapulty - szkoda czasu, kusznicy są świetnymi strzelcami i można ich uzyskać w o wiele krótszym czasie.
Obrazek
Awatar użytkownika
radziu177
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: radziu177 »

Ja buduję chatkę rybacką bo nigdy nie umiem dobrze zaplanować miasta i mi jedzenia brakuje :P

//Jesteś pewnie tak samo słaby w grze, jak w pisaniu bez błędów. Popraw ten błąd i więcej ich nie rób!
//Michailoff
Ostatnio zmieniony 05 lut 2008, 13:15 przez radziu177, łącznie zmieniany 1 raz.
Odpowiedz