Miasto na całą mapę

Dział dotyczący tylko pierwszej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
michaelo
Użytkownik Forum

Miasto na całą mapę

Odpowiedz z cytatem

Post autor: michaelo »

Planuje rozbudować się na całą mapę.Wykonywanie tego pomysłu jest w trakcie realizacji.Jeśli uda mi się to zrobić to wyślę screeny do was:)
"Szturmem ich!!!!"
Awatar użytkownika
radd91
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: radd91 »

niezły pomysł czekam na screeny, ja sam zresztą też mam cos takiego w planie:P
radd91
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Marzenia marzeniami, ale ciekawe czy surowca Wam starczy na zapełnienie 3/4 mapy. Zrobienie czegoś takiego na kodach, lub oszustwami nie jest wyczynem i doprawdy nie należy się tym chwalić. Potem należy oczywiście zważyć na fakt, że na wielu mapach pojawia się woda, góry oraz inne nierówności, które uniemożliwią Wam stawianie struktur; co też kończy się stwierdzeniem, iż z tą "całą mapą zapełnioną" może być problem. Jeśli ktoś jednak planuje zająć się misją zerową i na niej stworzyć miasto wszechczasów może już rezygnować z tej mapy, bowiem osobiście sprawdziłem, że nie da się zabudować całej bez luk w środku. Misja dwudziesta wygląda ciekawie, ale tu też jest mało prawdopodobny sukces, gdyż mapa jest sporych rozmiarów i kamienia na pewno nie starczy do takiego przedsięwzięcia, nie mówiąc już o przeprowadzonej obronie przez przeciwnikiem, do której kamienie byłyby nieodzowne.
Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamyk »

Jest pewien sposób na zabudowanie całej mapy(pomijając miejsca gdzie budowanie jest niemożliwe).Tylko może on trwać baaardzo długo.
Wystarczy drogi robić za pomocą tricku na "darmowe" drogi. Poprostu budować budynki i niszczyć je po wyrównaniu pod nie terenu przez budowniczego. Wtedy mamy 1 kratkę drogi. Jedyne na co musimy wydawać kamień to budynki. No i tutaj już mogą być kontrowersje czy starczy tego kamienia na budynki czy nie. Jeżeli wyeliminuje się wrogów dość wcześnie i zajmie się ich pokłady kamienia... szanse są duże.

Tak więc nie jest to niemożliwe :).

PS. Myślę, że stwierdzenie "cała mapa" nie miało być traktowane aż tak dosłownie :P. Przynajmniej ja odebrałem to jako wszystko z wyjątkiem miejsc niedostępnych do budowy.

Powodzenia życzę i czekam na screeny(albo najlepiej filmik bądź save), bo sam jestem ciekaw czy starczy tego kamienia na budynki czy nie(a sądzę, że powinno starczyć) ;)
BloodStorm
Zbanowany

Odpowiedz z cytatem

Post autor: BloodStorm »

http://www.sendspace.com/file/pcgm3m Tu macie save do tego mojego miasta prawie na całą mape :D
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: DeBe »

Do "prawie całej" jeszcze Ci sporo brakuje... masz ledwo ponad połowę.
BloodStorm
Zbanowany

Odpowiedz z cytatem

Nie no trudno żebym zbudował miasto na terytorium wroga :G Tak się nie da bym musiał zniszczyć budynki co zakończyło by misje :D
Awatar użytkownika
michaelo
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: michaelo »

Nie no trudno żebym zbudował miasto na terytorium wroga :G Tak się nie da bym musiał zniszczyć budynki co zakończyło by misje Bardzo wesoły
Ehm...wystarczy że zostawisz spichrz albo szkołę:PP i możesz grać dalej !!
"Szturmem ich!!!!"
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Powodzenia w budowie miasta!
Kiedyś też już miałem taki pomysł, ale gra po 20 godzinach się znudziła i klęska głodowa była dość blisko. :(
BloodStorm
Zbanowany

Odpowiedz z cytatem

No właśnie trudno jest się rozbudować żeby starczyło jedzenia xD
Odpowiedz