Miasto na całą mapę
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Miasto na całą mapę
Planuje rozbudować się na całą mapę.Wykonywanie tego pomysłu jest w trakcie realizacji.Jeśli uda mi się to zrobić to wyślę screeny do was:)
"Szturmem ich!!!!"
Marzenia marzeniami, ale ciekawe czy surowca Wam starczy na zapełnienie 3/4 mapy. Zrobienie czegoś takiego na kodach, lub oszustwami nie jest wyczynem i doprawdy nie należy się tym chwalić. Potem należy oczywiście zważyć na fakt, że na wielu mapach pojawia się woda, góry oraz inne nierówności, które uniemożliwią Wam stawianie struktur; co też kończy się stwierdzeniem, iż z tą "całą mapą zapełnioną" może być problem. Jeśli ktoś jednak planuje zająć się misją zerową i na niej stworzyć miasto wszechczasów może już rezygnować z tej mapy, bowiem osobiście sprawdziłem, że nie da się zabudować całej bez luk w środku. Misja dwudziesta wygląda ciekawie, ale tu też jest mało prawdopodobny sukces, gdyż mapa jest sporych rozmiarów i kamienia na pewno nie starczy do takiego przedsięwzięcia, nie mówiąc już o przeprowadzonej obronie przez przeciwnikiem, do której kamienie byłyby nieodzowne.
Jest pewien sposób na zabudowanie całej mapy(pomijając miejsca gdzie budowanie jest niemożliwe).Tylko może on trwać baaardzo długo.
Wystarczy drogi robić za pomocą tricku na "darmowe" drogi. Poprostu budować budynki i niszczyć je po wyrównaniu pod nie terenu przez budowniczego. Wtedy mamy 1 kratkę drogi. Jedyne na co musimy wydawać kamień to budynki. No i tutaj już mogą być kontrowersje czy starczy tego kamienia na budynki czy nie. Jeżeli wyeliminuje się wrogów dość wcześnie i zajmie się ich pokłady kamienia... szanse są duże.
Tak więc nie jest to niemożliwe
.
PS. Myślę, że stwierdzenie "cała mapa" nie miało być traktowane aż tak dosłownie
. Przynajmniej ja odebrałem to jako wszystko z wyjątkiem miejsc niedostępnych do budowy.
Powodzenia życzę i czekam na screeny(albo najlepiej filmik bądź save), bo sam jestem ciekaw czy starczy tego kamienia na budynki czy nie(a sądzę, że powinno starczyć)
Wystarczy drogi robić za pomocą tricku na "darmowe" drogi. Poprostu budować budynki i niszczyć je po wyrównaniu pod nie terenu przez budowniczego. Wtedy mamy 1 kratkę drogi. Jedyne na co musimy wydawać kamień to budynki. No i tutaj już mogą być kontrowersje czy starczy tego kamienia na budynki czy nie. Jeżeli wyeliminuje się wrogów dość wcześnie i zajmie się ich pokłady kamienia... szanse są duże.
Tak więc nie jest to niemożliwe
PS. Myślę, że stwierdzenie "cała mapa" nie miało być traktowane aż tak dosłownie
Powodzenia życzę i czekam na screeny(albo najlepiej filmik bądź save), bo sam jestem ciekaw czy starczy tego kamienia na budynki czy nie(a sądzę, że powinno starczyć)
-
BloodStorm
- Zbanowany
http://www.sendspace.com/file/pcgm3m Tu macie save do tego mojego miasta prawie na całą mape 
-
BloodStorm
- Zbanowany
-
BloodStorm
- Zbanowany