Jest sobie gora kamienia z niewiadomo jakich przyczyn pilnie potrzebujesz miejsca na miasto wienc budujesz pelno kamieniolomow i w szybki sposob pozbywasz sie tej gory kamienia i tu jest problem ze ci kamieniorze sa teraz bezrobotni tzw emerytura, pasozyty zasra**
I tu jest moje pytanie jak ich sie pozbyc ??
pytanie
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Niestety, ale na to nie ma rady. Myślę jednak, że przy dobrej gospodarce, te 10 chlebków i kiełbas na ok. 40 minut, to nie jest jeszcze taka wielka strata. Zawsze możesz zwiększyć przemysł rolniczy, jeśli naprawdę ich obecność jest dla Ciebie odczuwalna... albo "przepchnąć" własnym oddziałem pod łuczników wroga, ale to powolny proces
Pamiętaj jednak, żeby za każdym razem, przed wybudowaniem kamieniołomu/kopalni, sprawdzić w statystyce stosunek pracowników do ich budynków. Dzięki temu nie będziesz ewentualnie zwiększał bezrobocia
EDIT (do poniższego posta): Owszem, o to - kolega poruszył problem pasożytów, a nie "zachrzaniania do wroga"...
Pamiętaj jednak, żeby za każdym razem, przed wybudowaniem kamieniołomu/kopalni, sprawdzić w statystyce stosunek pracowników do ich budynków. Dzięki temu nie będziesz ewentualnie zwiększał bezrobocia
EDIT (do poniższego posta): Owszem, o to - kolega poruszył problem pasożytów, a nie "zachrzaniania do wroga"...
Ostatnio zmieniony 26 sty 2009, 16:26 przez Zozol92, łącznie zmieniany 1 raz.
Lord Michael II
ktoś może zagra na necie?
GG:8231596
ktoś może zagra na necie?
GG:8231596
np. jest sobie pelno wegla itd ichcesz jak najszybciej pokonac wroga wienc robisz ze 20 kopaln potem szybko robisz z 6 kowali by szybko zrobili bron i zbroje wszystko idzie ok rozwalasz najsilniejszego wroga zapasy sie koncza i zaczynaja sie pasozyty
albo drugi przyklad
w niektorych misjach gdy wybudujesz budynek za bardzo odalony na np polnoc to wrog przychodzi i ci go niszczy wienc niemozesz wybudowac super wielkiego miasta a co z tym idzie ze niemozesz robic za duzo jedzenia wienc te tzw pasozyty zasran* przeszkadzaja
wiem ze to glupi problem ale wkurza mnie to ze tworcy gry zapomnieli o takich banalnych rzeczach ale i tak giera fajna (kiedys przeszlem ja cala [starsza wersja]i niebylo przyspieszena
) gralem z miesiac )
albo drugi przyklad
w niektorych misjach gdy wybudujesz budynek za bardzo odalony na np polnoc to wrog przychodzi i ci go niszczy wienc niemozesz wybudowac super wielkiego miasta a co z tym idzie ze niemozesz robic za duzo jedzenia wienc te tzw pasozyty zasran* przeszkadzaja
wiem ze to glupi problem ale wkurza mnie to ze tworcy gry zapomnieli o takich banalnych rzeczach ale i tak giera fajna (kiedys przeszlem ja cala [starsza wersja]i niebylo przyspieszena
wienc -> więc
przeszłem -> przeszedłem
Jeżeli masz nadal co wydobywać to raczej kamieniarze są potrzebni, np by zasilić wierze obronne
Co do tego budynku z dala od miasta, to nie widzę problemu, żeby po prostu go bronić i nie dać przeciwnikowi go zniszczyć, ew po zburzeniu odbudować z powrotem.
A tak nawiasem to czasem się taki budynek przyda, bo wróg sobie odpuszcza ciebie a ciągle zajmuje się budynkiem. ;]
przeszłem -> przeszedłem
Jeżeli masz nadal co wydobywać to raczej kamieniarze są potrzebni, np by zasilić wierze obronne
Co do tego budynku z dala od miasta, to nie widzę problemu, żeby po prostu go bronić i nie dać przeciwnikowi go zniszczyć, ew po zburzeniu odbudować z powrotem.
A tak nawiasem to czasem się taki budynek przyda, bo wróg sobie odpuszcza ciebie a ciągle zajmuje się budynkiem. ;]