Witam.
Po 10 latach postanowiłem odkurzyć Knights and Merchants. Bardzo miło wspominam chwile spędzone z tą grą 10 lat temu. Wtedy była dla mnie za trudna - jak będzie teraz - to się okaże

Problem jest jeden - budowniczy zapominają czasem o budowanych budynkach. Zaczynają budować, stawiają drewniane obramowanie budynku i... koniec. Zaczynają stać i nic nie robić, a nad głowami ich i pomocników widnieją znaki zapytania. Zasoby są - nie brakuje ani kamienia, ani drewna. Przeszedłem dopiero wprowadzenie (po tylu zapomniałem to i owo), a już zostały mi dwa "zapomniane" budynki. W skrajnych sytuacjach zostawiają na pół postawione budowle. Nie wiem, czy taki stan od czegoś zależy, czy to po prostu błąd gry. Najczęściej przestają budować po postawieniu drewnianego obramowania budynku.
p.s : Dodatkowy plus dla gry należy się za to, że gra świetnie działa pod systemem GNU/Linux, którego jestem użytkownikiem. Jeśli jest tu ktoś, kto nie używa tak jak każdy systemu Windows - gra działa świetnie pod Wine 1.1.21. Wprawdzie nie działają sekwencje wideo, lecz poza tym cała reszta działa idealnie