Budowniczy "zapominają" o budowanych budynkach.

Dział dotyczący tylko pierwszej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Jusko
Użytkownik Forum

Budowniczy "zapominają" o budowanych budynkac

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Jusko »

Witam.

Po 10 latach postanowiłem odkurzyć Knights and Merchants. Bardzo miło wspominam chwile spędzone z tą grą 10 lat temu. Wtedy była dla mnie za trudna - jak będzie teraz - to się okaże :) Problem jest jeden - budowniczy zapominają czasem o budowanych budynkach. Zaczynają budować, stawiają drewniane obramowanie budynku i... koniec. Zaczynają stać i nic nie robić, a nad głowami ich i pomocników widnieją znaki zapytania. Zasoby są - nie brakuje ani kamienia, ani drewna. Przeszedłem dopiero wprowadzenie (po tylu zapomniałem to i owo), a już zostały mi dwa "zapomniane" budynki. W skrajnych sytuacjach zostawiają na pół postawione budowle. Nie wiem, czy taki stan od czegoś zależy, czy to po prostu błąd gry. Najczęściej przestają budować po postawieniu drewnianego obramowania budynku.

p.s : Dodatkowy plus dla gry należy się za to, że gra świetnie działa pod systemem GNU/Linux, którego jestem użytkownikiem. Jeśli jest tu ktoś, kto nie używa tak jak każdy systemu Windows - gra działa świetnie pod Wine 1.1.21. Wprawdzie nie działają sekwencje wideo, lecz poza tym cała reszta działa idealnie :)
Awatar użytkownika
Adaptus
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Adaptus »

zależy
bo W K&M TPR
nie możesz dawac za duzo budynków do budowy bo jak te pierwsze nie sa połączone z drogą to budowa stoi
Jusko
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Buduję pojedynczo, by nie "przeciążać" zbytnio AI budowniczych i mi się nie pogubili w wykonywanych zadaniach :) Być może to błąd gry. Nie wiem.
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

A patch zainstalowałeś?
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Z tym zapominaniem u budowniczych się jeszcze nie spotkałem. Chyba jednak każdy natrafił na bliźniaczo podobny błąd polegający na zapominalstwie, ale pomocników (nie donoszą towarów). Może rozwiązaniem będzie patch... Innego rozwiązania nie widzę. Całe szczęście, że już niedługo może otrzymamy kod i zlikwidujemy te buraki w kodzie...
Crimson (king) Michailoff
Jusko
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Nie - patcha nie instalowałem, ponieważ wszędzie znajdywałem tylko do The Peasants Rebellion. Kiedy wreszcie znalazłem patch, sygnowany przez TopWare, link był nieaktualny... Z pomocnikami jeszcze się nie spotkałem :-)

p.s : uwolnienie kodu to też szansa na natywny port dla GNU/Linux. Wprawdzie istnieje już wersja natywna, stworzona przez Linux Games Publishing, ale jest angielska, w dodatku kosztuje £25.00. Jeśli ktoś jest zainteresowany: http://www.linuxgamepublishing.com/info.php?id=19&.
Awatar użytkownika
1KB1
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: 1KB1 »

Heh... Miałem też taki problem (z drwalówką) . Po prostu zbudowałem budynek parę pól dalej.
Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kamtpr »

Heh taki problem pojawia sie rowniez w kampanii TNL. Juz pare razy stal budynek i czekal na doniesienie kamienia z drewnem i nie chcieli niesc choc nic innego nie budowalem. Pomocnicy sa znani z zapominalstwa (nieraz nie chca doniesc jedzonka dla zolnierza)
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

To nie jest problem kampanii.
Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kamtpr »

Hm......... zle mnie zrozumiales, chodzi mi tylko o to ze tak sie dzieje rowniez w TNL.
Odpowiedz