Wyższość wielkiego miasta nad małym i na odwrót
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
-
007Agentos
- Użytkownik Forum
Wyższość wielkiego miasta nad małym i na
Witam wszystkich !!! Gralem ostanio prze internet 1v1. Zawsze myslalem ze klucz do zwyciestwa w ta gre to posiadanie jak najwiekszego miasta i odpowiednie przelozenie jego potegi na sile militarna.......Okazalo sie jednak ze to niekoniecznie prawda. Zwiedzilem baze mojego przeciwnika jego miasto nie bylo duze jednak wszystko bylo bardzo madrze rozmieszczone i rozplanowane. Moj nieudolnie przeprowadzony atak na jego baze(zaatakowalem mu na baze mial tam wieze i w ogole.......) zakonczyl sie wielkim niepowodzeniem od tego mometu gra byla przesadzona........Ale mniejsza o to nie to jest tu istotne. Chodzi mi o to aby kazdy kto ma ochote opisal jaki typ miasta preferuje i sprobowal udowodnic jego wyzszosc nad drugim

jesli o mnie codzi to jak gram z kis bez sojuszu i zadnyzh ograniczen czasowych(tzn mozna atskowac od razu) to robie szybko male miasto z przemyslem zelaznym
jesli mam duzo czasu to robie ekonomie i zloto najpierw a potem zelazo i reszte
Zaletą malego miasta jest latwosc obrony ,natomiast duzego duzo wiecej towarow oraz
moznosc kontroli wiecej terenu.
Pozdrawiam!
jesli mam duzo czasu to robie ekonomie i zloto najpierw a potem zelazo i reszte
Zaletą malego miasta jest latwosc obrony ,natomiast duzego duzo wiecej towarow oraz
moznosc kontroli wiecej terenu.
Pozdrawiam!
- Michailoff
- Moderator
Miasta i gigatwierdze
Kampania: małe, chronione setkami wież miasteczko (spichrz, szkoła, gospoda, kamieniołom,
leśniczówka, tartak, 4-5 winnic [nie robię wojska])
Misja pojedyncza: 25 Gospodarstw 14 młynów i piekarń, 8 chlewów i rzeżni i 3 garbarnie,
9-10 kopalń węgla 6-7 gospód 4-5 kopalń złota i węgla, 4-5 spichrzy, 5-6 szkół, 5-6 leśniczówek i tartaków, 1-2 warownie i 4-5 ratuszy, 3-4 kamieniołomy 1-4 chaty rybackie, 2 stajnie, 3 warsztaty (kużnie) płatnerskie i pancrzy i 1 warsztat wojenny, ok 60-140
Setman, to mam rozumieć że przeważnie robisz tyko żołdaków czy przemysł żelazny?a wole małe miasta, ponieważ małym miastem mozna wyzywic dużo ludzi, a nie buduje się go długo. ja np prawie nigdy nie buduje chlewów, rzezni, garbarni, poznieważ zajmuje to dużo czasu
PS: Jestem tylko ciekaw. Jeśli nie będziesz chciał odpowiedzieć na temat swojej taktyki to nie mam nic przeciwko.
ciekewae zagramyzozol92 pisze:Ja zawsze stawiam na początku dwa gospodarstwa, młyny i piekarnie, a później wydobywam żelazo. Szybko rekrutuję wojsko i już po godzinie wysyłam na wroga, gdy tymczasem moje miasto stopniowo się powiększa, a broń nadal produkuje.
otóz jam preferuje duze duze nawet ogromne miasto choc małym równiez nie pogardze
ale tu postawie
no i czy nie jest przyjemnym gdy słyszymy 4/6 młotów kowali albo gdy odlewaja nam zelazo .......dalej mi sie nie chce pisac
Re: Miasta i gigatwierdze
proponuje szanowny kolego wiencej robotników do tak zacnego miasteczkaMichailoff pisze:Moja taktyka to:
Kampania: małe, chronione setkami wież miasteczko (spichrz, szkoła, gospoda, kamieniołom,
leśniczówka, tartak, 4-5 winnic [nie robię wojska])
Misja pojedyncza: 25 Gospodarstw 14 młynów i piekarń, 8 chlewów i rzeżni i 3 garbarnie,
9-10 kopalń węgla 6-7 gospód 4-5 kopalń złota i węgla, 4-5 spichrzy, 5-6 szkół, 5-6 leśniczówek i tartaków, 1-2 warownie i 4-5 ratuszy, 3-4 kamieniołomy 1-4 chaty rybackie, 2 stajnie, 3 warsztaty (kużnie) płatnerskie i pancrzy i 1 warsztat wojenny, ok 60-140pomocników, 6-7 budowniczych, ok 30 do 250
wież, ew. 5-6 winnic i gruuuuuube drogi (takiego miasta nigdy nie zbudowałem
) (dziś będę próbować
)
Tak, dokładnie tak.Blaszak pisze: Setman, to mam rozumieć że przeważnie robisz tyko żołdaków czy przemysł żelazny?
PS: Jestem tylko ciekaw. Jeśli nie będziesz chciał odpowiedzieć na temat swojej taktyki to nie mam nic przeciwko.
To widze, żę jesteś kozak, jak po godzinie już masz żelazne wojsko.zozol92 pisze:Ja zawsze stawiam na początku dwa gospodarstwa, młyny i piekarnie, a później wydobywam żelazo. Szybko rekrutuję wojsko i już po godzinie wysyłam na wroga, gdy tymczasem moje miasto stopniowo się powiększa, a broń nadal produkuje.
Muszę z Tobą zagrać przez sieć.