Misja 4 - zawiesza się.

Dział dotyczący tylko pierwszej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
damiano69
Użytkownik Forum

Misja 4 - zawiesza się.

Odpowiedz z cytatem

Post autor: damiano69 »

Witam, niedawno zacząłem grać w KM no i w 4 misji w pewnym momencie gra się zacina i trzeba ją wyłączyć nie da się dalej grać, robi się tak za każdym razem w tym samym momencie ;/ co mam zrobić żeby gra się nie zawieszała ? zależy mi na tym bo nie chce przechodzić żadnej misji na kodach. Bardzo proszę o poradę.
Przed chwilą zainstalowałem jeszcze sr2 ale to nic nie dało, cały czas się zawiesza, tylko muzyczkę słychać :/
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: janosiczek »

1. Skopiuj zapisy gry, zainstaluj jeszcze raz grę
2. Skopiuj zapisy gry, zainstaluj KAM TPR > i tam zagraj w kampanie TSK.
(ale nie wiem czy zapisy gry będą działać)
damiano69
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Ostatnio kopiowałem zapisy gry, żeby przerzucić na innego kompa i nic z tego nie wyszło :/ dlatego obawiam się, że tym razem będzie to samo, ale inaczej, czy zapisy gry znajdują się w : KM TPR, data, mission, dmaps , save 00, save 01 itd, ?? bo teraz nie jestem pewien.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Zapisy są w Km TPR\data\saves; ścieżka, którą podałeś, prowadzi do plików map.

Zapisy z TSK nie działają w TPR i na odwrót.

Zwiecha w tym samym miejscu z reguły oznacza uszkodzony zapis, o ile za każdym razem z niego startujesz. Czy po wyłączeniu misji i wybraniu opcji jej powtórzenia problem się powtarza?

Jeszcze jedno, patche nie naprawiają zapisów, w dołączonych readme zazwyczaj jest wspomniane, żeby zacząć misje na nowo.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
damiano69
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Więc tak:

Mam plik "save" i można na nim zapisywać grę, ale on jest pusty, stąd moje pytanie dotyczące savów, także już teraz nie wiem, gdzie o się zapisuje...

Gra się zawiesza, wyłączam przez managera zadań włączam ostatni zapis i po ok 10 sek znowu zawias. w 4 misji mam już "nabite" 4 godz. i do tego czasu było ok, jak włączam zapis z np 3,5 h jest ok, ale przychodzi 4h i pare min i zawias, także on się zawiesza tylko po upływie konkretnego czasu.

Czytałem, że po zainstalowaniu sr 2 działa na nowe save, bądź od nowej misji i teraz tak - przed chwila włączyłem ostatni save, szybko zabezpieczyłem i wyłączyłem grę, włączyłem kliknąłem nowy save na sr 2 i dalej to samo :/ To znaczy, że całą misję muszę zacząć od nowa ? a co jeżeli po upływie h znowu sytuacja się powtórzy ?

Zapomniałem dodać, mam win 7, ale dodałem plik do tego win.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Pod Windowsem 7, jeśli nie grasz z prawami administratora, zapisy mogą siedzieć w folderze C:\Users\(użytkownik)\AppData\Local\VirtualStore\Program Files (x86)\Km TPR\data\save
(w 32-bitowych wydaniach pomijasz '(x86)')

Zazwyczaj rozpoczęcie misji na nowo pomaga.
Co do błędu można zauważyć, że często dotyczy on konkretnego zdarzenia, na przykład zabicia danego żołnierza, i tu nie ma nigdy sposobu, żeby jakoś to zdarzenie ominąć, kiedy już nieświadomie zapiszemy grę ze zbugowaną jednostką.

Co do patchów, tak jak mówiłem - można po zainstalowaniu grać na starych zapisach, jednak wszystkie błędy nadal będą tam obecne.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Odpowiedz