Czy da się mieć dwie osobne wioski?

Dział dotyczący tylko pierwszej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Wojownik and Barbarzyńca
Użytkownik Forum

Czy da się mieć dwie osobne wioski?

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Wojownik and Barbarzyńca »

Czy da się mieć 2 wioski ale na początku jest jedna.
Chodzi oto czy da się zbudować drugi spichrz bez łączenia go z 1szą wioską? :?:
Mój ulubiony oddział to:
1.Piechur z mieczem
2.Kusznik
3.Pikinier
Awatar użytkownika
wisnia_pc
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: wisnia_pc »

Tak teoretycznie i praktycznie, budujesz drogę do spichlerza stawiasz budynek, potem stawiasz jakiś budynek na drodze i wtedy masz oddzielną wioskę to jedyny sensowny sposób.
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Nie, nie da się tego zrobić - nawet w kampaniach, kiedy masz teoretycznie "drugą" wioskę w postaci osamotnionego spichrza, bez wybudowania drogi do niej nic nie zdziałasz, po prostu nie przeniesiesz tam swoich pomocników.

To, o czym wyżej napisał wisnia_pc daje namiastkę drugiej wioski, ale tak naprawdę jest to jedna.

Tak przy okazji: czy pomocnicy przejdą przez plac budowy, który blokuje przejście? Nigdy nie próbowałem tego sposobu.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: woloszek »

A gdyby tak obok drugiego spichrza dodać pomocników i budowniczych? Nie braliby oni tylko surowców ze spichrzów znajdujących się najbliżej nich?
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: janosiczek »

woloszek pisze:A gdyby tak obok drugiego spichrza dodać pomocników i budowniczych? Nie braliby oni tylko surowców ze spichrzów znajdujących się najbliżej nich?
Braliby. chodziliby jedno i drudzy z jednej wioski do drugiej przez pola lasy itd.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2012, 14:10 przez janosiczek, łącznie zmieniany 1 raz.
(BLADES) Reaper
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: (BLADES) Reaper »

janosiczek pisze:
woloszek pisze:A gdyby tak obok drugiego spichrza dodać pomocników i budowniczych? Nie braliby oni tylko surowców ze spichrzów znajdujących się najbliżej nich?
Brali by. chodzili by jedno i drudzy z jednej wioski do drugiej przez pola lasy itd.
To z pewnością wydłużyłoby rozgrywkę sieciową :D.
Awatar użytkownika
Florek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Florek »

Za bardzo nie ma sensu robienia dwóch wiosek na chwilę obecną nawet gdyby było to możliwe, to wymagało by diametralnej zmiany spojrzenia na rozgrywkę sieciową. ;)
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: janosiczek »

Florek pisze:Za bardzo nie ma sensu robienia dwóch wiosek na chwilę obecną nawet gdyby było to możliwe, to wymagało by diametralnej zmiany spojrzenia na rozgrywkę sieciową. ;)
po 11 latach od premiery TPR chyba coś nam się należy...
Awatar użytkownika
Piko
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Piko »

janosiczek pisze: po 11 latach od premiery TPR chyba coś nam się należy...
Np. KaM Remake...
ObrazekObrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

lucbach pisze:Tak przy okazji: czy pomocnicy przejdą przez plac budowy, który blokuje przejście? Nigdy nie próbowałem tego sposobu.
Nie przejdą, ale będą chodzić po trawach, piachach lub śniegach najkrótszą ścieżką do celu. Nieraz tak robiłem, najczęściej zdarzało mi się robić to w misji 15 TSK. Wybijałem zielonego i stawiałem tam swoje miasto. Następnie blokowałem drogą łączącą dwa miasta placem budowy. Nie jestem jednak pewien czy surowce nosili z miasta do miasta, lecz nie wydaje mi się.
Odpowiedz