Chodzi oto czy da się zbudować drugi spichrz bez łączenia go z 1szą wioską?
Czy da się mieć dwie osobne wioski?
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
- Wojownik and Barbarzyńca
- Użytkownik Forum
Czy da się mieć dwie osobne wioski?
Czy da się mieć 2 wioski ale na początku jest jedna.
Mój ulubiony oddział to:
1.Piechur z mieczem
2.Kusznik
3.Pikinier
1.Piechur z mieczem
2.Kusznik
3.Pikinier
-
lucbach
- Administrator Forum

- Kontakt:
Nie, nie da się tego zrobić - nawet w kampaniach, kiedy masz teoretycznie "drugą" wioskę w postaci osamotnionego spichrza, bez wybudowania drogi do niej nic nie zdziałasz, po prostu nie przeniesiesz tam swoich pomocników.
To, o czym wyżej napisał wisnia_pc daje namiastkę drugiej wioski, ale tak naprawdę jest to jedna.
Tak przy okazji: czy pomocnicy przejdą przez plac budowy, który blokuje przejście? Nigdy nie próbowałem tego sposobu.
To, o czym wyżej napisał wisnia_pc daje namiastkę drugiej wioski, ale tak naprawdę jest to jedna.
Tak przy okazji: czy pomocnicy przejdą przez plac budowy, który blokuje przejście? Nigdy nie próbowałem tego sposobu.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
administrator knights.sztab.com
- janosiczek
- Użytkownik Forum
Braliby. chodziliby jedno i drudzy z jednej wioski do drugiej przez pola lasy itd.woloszek pisze:A gdyby tak obok drugiego spichrza dodać pomocników i budowniczych? Nie braliby oni tylko surowców ze spichrzów znajdujących się najbliżej nich?
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2012, 14:10 przez janosiczek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
(BLADES) Reaper
- Użytkownik Forum
To z pewnością wydłużyłoby rozgrywkę sieciowąjanosiczek pisze:Brali by. chodzili by jedno i drudzy z jednej wioski do drugiej przez pola lasy itd.woloszek pisze:A gdyby tak obok drugiego spichrza dodać pomocników i budowniczych? Nie braliby oni tylko surowców ze spichrzów znajdujących się najbliżej nich?
- janosiczek
- Użytkownik Forum
Nie przejdą, ale będą chodzić po trawach, piachach lub śniegach najkrótszą ścieżką do celu. Nieraz tak robiłem, najczęściej zdarzało mi się robić to w misji 15 TSK. Wybijałem zielonego i stawiałem tam swoje miasto. Następnie blokowałem drogą łączącą dwa miasta placem budowy. Nie jestem jednak pewien czy surowce nosili z miasta do miasta, lecz nie wydaje mi się.lucbach pisze:Tak przy okazji: czy pomocnicy przejdą przez plac budowy, który blokuje przejście? Nigdy nie próbowałem tego sposobu.