pomocnicy i robole - ilu?

Dział dotyczący tylko pierwszej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

pomocnicy i robole - ilu?

Post autor: kurzel131 »

ilu trzeba mieć pomocników by gospodarka sprawnie szła? jeden na budynek? robole to teraz daje 5 w misji 7 chyba zrobie 10
Awatar użytkownika
DawidWarchoł
Użytkownik Forum
Posty: 96
Rejestracja: 27 sie 2012, 00:58
Lokalizacja: Sandomierz

Post autor: DawidWarchoł »

Słuchaj, jeśli chcesz swoje państwo rozbudować do perfecto, możesz,a nawet trzeba,zrób ok.15 budowniczych i 40 pomocników.
Awatar użytkownika
Lancetnik
Użytkownik Forum
Posty: 143
Rejestracja: 01 lip 2011, 18:15
Lokalizacja: Konin
Kontakt:

Post autor: Lancetnik »

W każdej misji polecam robić 12 budowniczych, pomocników 3 na budynek - proste. Najlepiej blokować zanoszenie towarów do spichrza tych rzeczy (kamień, ruda złota i żelaza, węgiel, ziarno, pnie drzew, świnie, płaty skór)
Awatar użytkownika
kaszub
Użytkownik Forum
Posty: 759
Rejestracja: 13 kwie 2009, 21:25
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: kaszub »

Żeby się upewnić. Piszecie o grze w oryginalną TSK przeciwko komputerowi?
kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 »

A dodatek coś zmienia IQ kompa?
mi o komputer chodzi i w sumie co do wielkości miasta bo tak 40 to może być w średnim etapie dobre;p
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1664
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

W przypadku miast gracza: TPR nie zmienia, Remake tak.
W przypadku miast komputera jak wyżej, z małym wyjątkiem: TPR (poza SR3) blokuje dostawy niektórych towarów (kamieni, rud, płatów skóry itd.) do spichrzy.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 »

remake jest oficjalną kontynuacją czy działalnością fanów?
w tpr samo się blokuje?
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli »

Działalnością.
ODPOWIEDZ