Misja 20

Dział dotyczący tylko pierwszej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

kurzel131
Użytkownik Forum
Kontakt:

Misja 20

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kurzel131 »

Ma ktoś pomysły na przejście? ciężko jest 3h wytrzymuję i ciągle wracają choć mam wyjątki że zabiją jednostkę i se idą. Luk prawie nie ma po walce zostaje mi bodaj 15 barbarzyńców jakoś po godzinie jest 1 atak. Można liczyć na głodówkę ze strony wroga bez wtargnięcia do wiochy? i czy właściwie atakują wszędzie tam gdzie mam przerwy w wiosce?
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Odnoszę wrażenie, że rozgrywasz potyczkę na wyrywki. Jużeś dotarł do ostatniego starcia z nielojalnym księciem? :) Granda, że nie mamy na stronie opisu tej misji i że nie byłem jedną z tych osób, które tekst tam zamieściły.
Z misją dwudziestą to jest tak, że przeciwnik posiada trzy oddzielne, niezależne od siebie miasta. Każde z nich funkcjonuje na pełnych obrotach i ma pod dostatkiem tak pożywienia, jak i materiałów na ciężkozbrojne jednostki. Bezpiecznie jest przeprowadzać pierwszy swój atak od któregoś ze skrzydeł, nie zaś od frontu. Przeciwnik wszędzie jest uzbrojony po zęby, więc nie wypada mieć u siebie głodówki, bo armia tutaj jest cenniejsza od złota. Cel uświęca środki. Warto tworzyć wojsko znacznie szybciej za jednym zamachem i wówczas, zanim zgłodnieją, wysłać ich w bój lub bronić własnych murów. Trzymaj ludzi w warowni dopóki nie będą Ci naprawdę potrzebni. Pierwszy atak powinien wyjść z inicjatywy komputera środkowego i jest to stosunkowo niewielki najazd. Każde ze skrzydeł również Cię takowym uraczy. Sytuacja zaczyna być poważna, kiedy ataki się na siebie nakładają (kwestia uzupełniania braków w jednostkach). Komputer nie bardzo jest zorientowany, jakimi budynkami dysponujesz i jak masz je ulokowane oprócz tych najbardziej wysuniętych w jego stronę. Dane wrogie oddziały pomkną niszczyć budynek najbliższy im, dlatego opłaca się postawić wiele wież poza miastem - aby przeciwnik obrał sobie je za cele, a nie budowle infrastruktury. Przy wieżach jest zawsze mało ruchu. Kamieni w nich pod dostatkiem dzięki targowi. Zrób z nich właściwy pożytek i obrzucaj wroga ile popadnie. Masz piękne wzgórze tuż u progu swojego miasta - wykorzystaj ten mocny punkt, nabuduj wież w cholerę u wejścia na to wzniesienie, baw się strzelcami przy każdorazowej wizycie oponenta.
Skoroś uporał się z tyloma misjami przedtem, nie spotykasz tutaj niczego, co mogłoby Cię w najmniejszym stopniu zaskoczyć. Może poziom nasilenia ataków, odległe kopalnie... ale posiadasz olbrzymią przestrzeń do rozbudowy, możesz dzielić swoje miasto na sto rozmaitych części, zaopatrzyć się w kilka rejonów do ciężkiego zbrojenia się. Tutaj nie ma możliwości przy takich warunkach i żyznych glebach na zaniedbanie gospodarki żywnościowej. Przecież poradzisz sobie z tym! :)
kurzel131
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Żyzno do końca nie jest polu na śniegu nie zrobię a co z tym bugiem z wieżami albo wycofaniem wojsk wo wioski?

Początek miałem dobry 3 leśniczówki jedna pod drugą 4 drogi w pionie pod spichrzem gospodą i budą tartak w pizdu na dole muszę dać i podwójną drogę tam tez dam pod strony złóż 2 warsztaty pancerzy od strony wzgórza gospodę 3 chlewy 2 rzeźnie 2 garbarnie. W zasadzie to w żadnej misji nie budowałem ratusza z wyjątkiem tej 14 w żadnej nie budowałem kuźni może tu zrobię wyjątek.

ps co to za gwara średniowieczna:P
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Jaka gwara?
kurzel131
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

slang;p

puki co prowadzę walkę na 2 fronty jak skończę z misją rozpiszę w miarę co i jak. Jak znowu siądę do kompa to wykończę zachodni front.

A co do solucji misji na 4rum to dałem jak się tu chyba rejestrowałem opis taktyka z balistami i też się nie doczekał publikacji nie wiem wybieranie solucji misji jest jak demotywatory nawet jak jest fajny trafi do archiwum.
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Co do artykułów - wypadałoby, gdyby podesłał je jakiś redaktor z życia wzięty, nie pierwszy z brzegu chętny internauta. Bo chęci chęciami, ale tu sprawa przedstawia się nieco inaczej. Trza pisać z patosem i przebić konkurencję. Może stąd ten zastój. ;) Mam nadzieję, że ów tekst przynajmniej wyglądał nieco inaczej niż to, czym nas raczysz na co dzień, co? :)
kurzel131
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Coś jak technik informatyk część praktyczna choć to była prostota bo wystarczyło uciec balistami i bodaj pół godziny przeczekać.

Misja 20 już idzie 0734 poradnik rozpisany na 70% z fotami myślę że dziś skończę 1 kampanię poprawie błędy i dam to na str główną to przedpremierowy podgląd tu.

Jak znasz godziny ataków to wypisuj bo ja korzystałem z sejwów robiąc ss, wiem ze pierwszy jest po godzinie potem około 2h i po 3h

Wiesz może ciężko o estetykę gra ma swoje lata osoby które zaczynały już są po ślubie żony odciągają od kompa a obecne pokolenia to latający cyrk monty pytona legginsy zamiast spodni alkohol i fajki w wieku 14 lat planowana ciąża w wieku 13. Takie dzieci udają kozaków w necie wpierdol ci mogą obiecywać ale nigdy do tego nie dojdzie wiem to bo już na kilka takich czekam.
Awatar użytkownika
Piko
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Piko »

Akurat jeśli chodzi o 'dzisiejsze pokolenia', to za bardzo uogólniasz. Co prawda kiedyś była większa dyscyplina, teraz jest większy luz, ale i tak mało kto pije alkohol w wieku 14 lat (społeczeństwo się rozleniwiło, nie chce się załatwiać sobie piwa), a nastoletnie ciąże stanowią bardzo mały odsetek (i są to głównie osoby w wieku 16-17 lat, nie 13).

Jeśli chodzi o tych 'kozaków' - tacy idioci są od zawsze, tylko od kiedy jest internet są oni bardziej irytujący. Po prostu większość głupich dzieci, z których spora część nie skończyła nawet podstawówki, tak ma.
A, tak przy okazji - masz u mnie wpie*dol. :D
ObrazekObrazek
Obrazek
kurzel131
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

To nie są uogólnienia tylko własne obserwacje koleżanka z brzuszkiem była pisząc egzamin gim, wszyscy idioci to gimbusiarnia i szkoła średnia ważniaki nawet adresu zamieszkania nie podają bo twierdzą że się tam nie wybiorę, No i te legginsy zamiast spodni http://polki.pl/work/privateimages/formats/E/47048.jpg skoro prawdziwa kobieta nawet jeżeli ma co pokazać to tego nie pokazuje to na cholerę potem straszyć dzielnicami za publikowanie zdięć z czyjegoś portalu gdzie dzieci piją piwo jarają fajki czy laska ma legginsy i wszystko widać? ,to jak laska drze na ciebie mordę bo się gapisz na cycki a sama ubrała dekolt i kilo tapety na twarzy. Wgl jak jesteś zainteresowany to luknij na fotkę, chomika czy wiocha nawet jak się postarasz znajdziesz gówniary z fotą usg, albo nagie 14-17 latki. A skoro mowa o fotach to taki przysłowiowy wjazd na chatę za publikowanie takich fot choć robisz wszystko legalnie.

Teraz tak niestety jest kiedyś głupie kurde było przekleństwem pamiętam jak w podstawówce wielki szok za słowo opieprz od kolegi ,kablowanie. Dziś uczeń powie co jest leszczu do psora a jak który młody to i się go zdyga na hasło pomaluję ci auto na kolor spalony, ale czy to wina starych że nie masz spartańskiego wychowania za najmniejsze przewinienie ,że dziecko się słucha rówieśników i obraca się w towarzystwie pokolenia jp co z policją miała tylko do czynienia w gta oraz słucha muzyki pokoru firmy mam wyjebane, dalej bezrobocie nikt nie chce robić za 1000zł a czasem nawet znajomości nie pomagają no i kwestia wychowania sexualnego w szkołach czy obecnych bajek albo robienie z internetu gabinetu psychologicznego no błagam jak czytam te idiotyczne pytania debili odpisujących na swoje posty typu samosia czy sexpytania to się gówno w dupie gotuję.

Ide na KnM czas kontynuować natarcie na północ
Awatar użytkownika
kaszub
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kaszub »

Chyba odchodzimy od tematu :D.
Odpowiedz