Knights And Merchants Remake czy TSK ?

Dział dotyczący tylko pierwszej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Wolisz Remake Czy TSk ( Tsk - możlwość zbudowania ratusza , Remake możlwość przyśpieszenia nawet 100x

Remake
13
72%
TSk
5
28%
 
Liczba głosów: 18

Winimax
Zbanowany
Posty: 21
Rejestracja: 01 lut 2013, 09:55

Knights And Merchants Remake czy TSK ?

Post autor: Winimax » 10 lut 2013, 12:05

Wolisz Remake czy Tsk ?

EDIT : 300x a nie 100x ;))
Ostatnio zmieniony 11 lut 2013, 17:15 przez Winimax, łącznie zmieniany 1 raz.

The Viking
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 774
Rejestracja: 29 maja 2012, 20:26
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: The Viking » 10 lut 2013, 20:16

Pierwsze słyszę, żeby w TSK był ratusz. Co do remake, przyspieszenie masz tylko do 10x. Drobny fail? :coongada::
Wiking,
administrator forum knights.sztab.com

Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum
Posty: 254
Rejestracja: 02 sie 2011, 17:56
Lokalizacja: Nie podam! HAHAHAHAHA!

Post autor: Ciemnozielony » 10 lut 2013, 21:03

Yyy... nie do końca, Vikingu.

Obrazek
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?

d(._.)b

Bo_co
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Posty: 326
Rejestracja: 27 sty 2012, 18:02
Lokalizacja: Poznań / Jarocin

Post autor: Bo_co » 10 lut 2013, 21:51

Żeby przyspieszyć z taką predkościa musiałbyś mieć nie wiem jak dobrego kompa. Dwurdzeniowy procek wraz z dobrą kartą graficzną nie dają temu rady.
Jeżeli dom jest pewną sytuacją, to oglądając go z różnych stron wyglądałby inaczej.

Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum
Posty: 254
Rejestracja: 02 sie 2011, 17:56
Lokalizacja: Nie podam! HAHAHAHAHA!

Post autor: Ciemnozielony » 10 lut 2013, 22:24

No tak, ale to przyspieszenie działa.
Przyspieszenie x10 to największe przyspieszenie z widocznymi na ekranie wszystkimi akcjami, x300 zaś "wycina" z gry pewien widoczny na ekranie kawałek. Przydatne przy dłuższych powtórkach.
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?

d(._.)b

The Viking
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 774
Rejestracja: 29 maja 2012, 20:26
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: The Viking » 10 lut 2013, 23:02

Kurde, jakim cudem to przeoczyłem?! Nieważne, nawet jeśli miałbym taką możliwość to nie korzystałbym, bo przyspieszasz powiedzmy x100- w kilka sekund masz 5 minut dalej i zanim cokolwiek zauważysz, twoja wioska nie istnieje :D
Wiking,
administrator forum knights.sztab.com

Awatar użytkownika
sado1
Użytkownik Forum
Posty: 108
Rejestracja: 20 lis 2012, 13:11

Post autor: sado1 » 11 lut 2013, 00:35

Tyle że to x300 to bujda, tak naprawdę to x20-x50 (ciężko powiedzieć...), żaden procesor nie ogarnie KaMa przy takiej prędkości. Przydaje się, jeśli chcesz np. na szybko zobaczyć, ile wojska gracze mieli w warowniach tuż przed pt, albo gdy chcesz przewinąć do konkretnego momentu jeśli interesuje cię tylko jakiś szczegół (któraś walka itp.)

Awatar użytkownika
Smalec
Użytkownik Forum
Posty: 34
Rejestracja: 06 sty 2013, 17:45
Lokalizacja: Konin.

Post autor: Smalec » 11 lut 2013, 16:33

Gdzie można znaleźć opcję 300x? Pierwsze słyszę.
Pamiętaj! Pisz po polsku, a nie jak jakiś nieuk!

Winimax
Zbanowany
Posty: 21
Rejestracja: 01 lut 2013, 09:55

Post autor: Winimax » 11 lut 2013, 17:10

Ciemnozielony o to mi chodziło ;) a i ktoś zauważył TSK chodzi o wersję gry gdzie mam TPR I TSK w jednym ;)

Mixons
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
Posty: 216
Rejestracja: 27 kwie 2011, 17:56

Post autor: Mixons » 11 lut 2013, 17:32

Smalec, naciskając F11 pojawi ci się taka opcja ;)

ODPOWIEDZ