Kilka pytań.

Dział dotyczący tylko pierwszej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kubuś33
Użytkownik Forum
Posty: 23
Rejestracja: 21 maja 2013, 08:12
Lokalizacja: Rzepin

Kilka pytań.

Post autor: Kubuś33 » 19 cze 2013, 11:35

1.W misji 8 to gdy miałem sr2 to atakowali tylko brązowi ale jak mam sr3 to zapisałem w pewnym momencie i Atakowali też pomarańczowi.Brązowy tez atakował jeden raz ale postanowiłem wczytać wcześniejszy zapis bo widziałem ,że atakowali mój spichrz i bym przegrał.Ale później brązowi nie atakowali.Dlaczego gdy mam sr3 to pomarańczowi jeszcze atakują i dlaczego gdy wczytałem podczas ataku brązowych wcześniejszy zapis to już nie atakowali.
2.na forum Kuba11100 napisał że atak powtarzający się nie działa prawidłowo.Czy chodzi oto ,że jak wojsko wroga straci przez moją armię i wieże obronne wojsko to się wycofuje do wioski.W misji 12 tak było.Czy w Tsk i Tpr bez pacza i z paczem sr2 wrogowie mimo tego że stracili trochę wojska to szli nadal atakować czy wracali do swojej wioski.
3.W misji 12 początkowym wojskiem zniszczyłem armię, wieże obronne ,i ważne budynki najbliższej osady zielonych.Potem zapisałem grę w momencie kiedy zielony atakował.Gdy ponownie wczytałem to zielony rozwijał się normalnie i atakował a fioletowy już nie atakował.Po jakimś czasie usłyszałem, że armia fioletowego umiera.Poszedłem swoją armią odkryć trochę terenu.Zostało mu tylko 5 lancerów którzy potem umarli z głodu.Postanowiłem odkryć trochę terenu i zobaczyłem ,że w kilku budynkach nie ma ludzi a potem gdy poszedłem bardziej w głąb wioski to okazało się ,ze w jego wiosce nie ma żadnych ludzi.I jeszcze miał zburzony spichrz a ja go nie zburzyłem.I w większości budynkach był maksymalny zapas towarów.Dołączyłbym screna ale nie wiem jak.
Ostatnio zmieniony 21 cze 2013, 12:00 przez Kubuś33, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kaszub
Użytkownik Forum
Posty: 759
Rejestracja: 13 kwie 2009, 21:25
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: kaszub » 19 cze 2013, 14:20

A ten wcześniejszy zapis w misji 8, to był z wersji SR2, czy SR3?
Po zmianie wersji, trzeba przejść wszystkie misje od początku, by save'y dobrze działały.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 19 cze 2013, 17:51

Nie widzę żadnych pytań... :P
kaszub pisze:Po zmianie wersji, trzeba przejść wszystkie misje od początku, by save'y dobrze działały.
Wystarczy ponowić misję, to też wczyta nową wersję.

2: Wszystko zależy od poszczególnych misji, zazwyczaj po stracie części wojska wróg się wycofa po wykonaniu (lub przerwaniu) obecnego rozkazu - zniszczeniu budynku, natknięcia się na Twoją armię.
Niedziałające powtarzające się ataki z opóźnieniem (typ 2) były problemem w kampanii TPR, w TSK jest używany tylko typ 0 i 1.

3: Bardzo rzadki bug? Zdarzyło mi się, że budynek sam z siebie się "zawalił". Widziałem to tylko ze dwa razy, ostatni raz 7-8 lat temu :) Zawsze na wersji 1.30.
Chyba. że bawiłeś się edytorami i później o tym zapomniałeś.
Screeny można robić ScreenshotCaptorem, Fraps chyba też się nadawał.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
kaszub
Użytkownik Forum
Posty: 759
Rejestracja: 13 kwie 2009, 21:25
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: kaszub » 19 cze 2013, 22:21

kuba11100 pisze:Wystarczy ponowić misję, to też wczyta nową wersję.
No tak, tak, to miałem na myśli :).
kuba11100 pisze:3: Bardzo rzadki bug? Zdarzyło mi się, że budynek sam z siebie się "zawalił". Widziałem to tylko ze dwa razy, ostatni raz 7-8 lat temu :) Zawsze na wersji 1.30.
Teraz mi się przypomniało, że całkiem niedawno to widziałem w jednej z misji kampanii FKC.

Awatar użytkownika
Kubuś33
Użytkownik Forum
Posty: 23
Rejestracja: 21 maja 2013, 08:12
Lokalizacja: Rzepin

Post autor: Kubuś33 » 20 cze 2013, 11:11

Dziękuję za wszystkie wyjaśnienia.Ten wcześniejszy zapis dotyczy sr3. Moje pytanie o screny dotyczyło sposobu umieszczenia ich w postach na forum. Czy mógłbyś mi to wyjaśnić, bo nie mogę sobie z tym poradzić? I to prawda z tym ,że bawiłem się się edytorem.W misji pierwszej dodawałem sojusznika koloru pomarańczowego.Nie wiedziałem,że przez to u wroga zawali się budynek.

Awatar użytkownika
kaszub
Użytkownik Forum
Posty: 759
Rejestracja: 13 kwie 2009, 21:25
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: kaszub » 20 cze 2013, 13:31

Kubuś33 pisze:I to prawda z tym ,że bawiłem się edytorem.
To chyba wszystko wyjaśnia :).

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 20 cze 2013, 20:07

Grafikę najpierw wrzucasz na dowolny hosting (np. imgur.com lub imageshack.us), potem powinieneś dostać garstkę linków, w tym jeden przeznaczony dla forów.

Nie zamieszczaj dużych grafik bezpośrednio w postach, zamiast tego stosuj miniatury (Imageshack daje gotowy kod, w polu Forums pod Thumbnail size) lub linki bezpośrednie (direct link).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Kubuś33
Użytkownik Forum
Posty: 23
Rejestracja: 21 maja 2013, 08:12
Lokalizacja: Rzepin

Post autor: Kubuś33 » 25 cze 2013, 07:56

Dziękuję za radę.

ODPOWIEDZ