Gdzie pobiorę Knights And Merchants na Windows 8?

Dział dotyczący tylko pierwszej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Kamilcik
Użytkownik Forum
Posty: 8
Rejestracja: 26 kwie 2012, 20:09

Gdzie pobiorę Knights And Merchants na Windows 8?

Post autor: Kamilcik » 30 lis 2014, 14:54

Mam windows 8 64 bit bodajże, no i chciałbym wrócić po dłuższej przerwie, chciałbym prosić o link do ściągnięcia Knights and Merchants bym dzięki temu mógł grać w Kam Remake, z góry dziękuję za podanie, to pilne, bo nigdzie nie mogę znaleźć :(.

Awatar użytkownika
Edward Arald IV
Użytkownik Forum
Posty: 197
Rejestracja: 22 lut 2013, 14:07
Lokalizacja: Polska

Post autor: Edward Arald IV » 01 gru 2014, 21:11

W najnowszego remake'a można grać bez oryginału. Przynajmniej u mnie.
Międzynarodowy ruch przywrócenia machin oblężniczych - M-RP-MO

Kamilcik
Użytkownik Forum
Posty: 8
Rejestracja: 26 kwie 2012, 20:09

Post autor: Kamilcik » 10 gru 2014, 14:14

Niestety wyszła teraz nowa wersja i trzeba mieć zainstalowanego Knights and Merchants :( może poda ktoś link dla windows 8 i windows xp, proszę :C

Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum
Posty: 329
Rejestracja: 08 sie 2005, 17:21
Lokalizacja: Poznań-Lublin

Post autor: Alanbach » 15 maja 2015, 14:35

To ja też poproszzzz jakąś wskazówkę, gdzie znajdę KAM kompatybilne z Windows 8.1 (64-bit). Tylko proszę mi tu bez wykładów moralnych na temat piractwa itp, bo posiadam obie wersje oryginalne (nawet trzy: KAM TSK wersja Polska CD, wersja Rosyjska CD i KAM TPR wersja Polska CD). Niestety wszystkie nie działają pod Win8.
Obrazek

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 15 maja 2015, 20:56

To, co masz na płytach, powinno wystarczyć ;) Z TPR nie kojarzę, żeby były inne problemy od tych z 7 i Visty - wystarcza zmodyfikowany ddraw.dll obok patcha. Jest w dziale download na stronie, wystarczy wkleić do katalogu z grą.

Inną opcją jest dgVoodoo - linki i konfiguracja w innym temacie: http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=3509

Instalka polskiego TSK nie włączy się pod 64-bitowym Windowsem, ale sama gra już tak - jak masz pod ręką starszy komputer z zainstalowanym TSK to po prostu przekopiuj z niego zainstalowane pliki.

Jak coś nadal nie działa, opisz więcej szczegółów - w jakim momencie przestaje działać, treści komunikatów błędów, jakie są objawy itp.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Narya
Użytkownik Forum
Posty: 138
Rejestracja: 29 gru 2007, 14:34

Post autor: Narya » 05 mar 2016, 21:28

Żeby KaM TSK działał, trzeba zmniejszyć z 64bit na 32bit.

ODPOWIEDZ