Poprawiona misja 18. TSK

Dział dotyczący tylko pierwszej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Poprawiona misja 18. TSK

Post autor: lucbach »

Nick, który stworzył najnowsze mapy do gry, wydał też poprawioną misję 18. Napisał na jednym z for, że poprawił inteligencję komputerowego przeciwnika (tzw. AI). Udało mi się zauważyć, że zmienił też nieco wygląd terenu, dodając w przerwy między skałami mury obronne. Może Wy zauważyliście jeszcze jakieś zmiany?

Mapę instalujemy wg stałej zasady - kopiując zawarte pliki w odpowiednie miejsca w katalogu gry (podmieniając stare). Szczegóły są opisane w pliku readme.
Żeby dojść szybko do mapy 18., zastosujcie cheat nieoficjalny.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
Warlike
Użytkownik Forum
Posty: 283
Rejestracja: 30 kwie 2006, 13:33
Lokalizacja: Gorlice
Kontakt:

Post autor: Warlike »

Dziwne. Nadal TopWare nie wie o tym, że goście robią bez ich zgody mapy?
Awatar użytkownika
Wubek
Użytkownik Forum
Posty: 331
Rejestracja: 13 maja 2006, 12:00
Kontakt:

Post autor: Wubek »

Może ich to po prostu nie interesuje? :P Dobrze jest, mogą się dalej nie czepiać :mrgreen:


A co do tej misji, to może zagram, ale w najbliższym czasie nie...nie mam zapału już do K&Ma :?
miecznik12
Użytkownik Forum
Posty: 63
Rejestracja: 13 kwie 2006, 19:14

Post autor: miecznik12 »

Ta poprawiona misja jest ekstra. Nareżcie przeciwnik ma troche więcej oleju w głowie. :mrgreen:
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach »

Warlike pisze:Dziwne. Nadal TopWare nie wie o tym, że goście robią bez ich zgody mapy?
Może i wie... Ale co by z tym zrobili? No i czy im się chce. Moim zdaniem nie ma nic złego w graniu w te mapy. Lepszy rydz niż nic!
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
Warlike
Użytkownik Forum
Posty: 283
Rejestracja: 30 kwie 2006, 13:33
Lokalizacja: Gorlice
Kontakt:

Post autor: Warlike »

No nie wiem... Raczej nie zrobili tych map bez łamania praw autorskich :mrgreen: .
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum
Posty: 1053
Rejestracja: 02 mar 2007, 21:40
Lokalizacja: Wadowice

Post autor: Duch »

To oczywiste. Lucbachowi chyba raczej chodziło o to, że TopWare' owi to nie przeszkadza, a nawet gdyby to nie chce im się nic z tym zrobić. :niedowiarek:
GoldKnife
Użytkownik Forum
Posty: 64
Rejestracja: 18 kwie 2007, 16:44

Post autor: GoldKnife »

ogólnie szkoda że topware zaprzestał produkcji KaMca jak widać jest wielu zwolenników którzy pewnie jak ja mają nadzieję że kiedyś powstanie część 3. Osobiście chciałbym by kolejna część nie wchodziła w trójwymiar, ale może dodali edytor jednostek np zrobić żołdaka z dwoma mieczami lub micznika z toporem i mieczem albo konnego z włócznią taki zabieg napewno stworzył by wiele odmiennych strategii odnośnie tworzenia armii.
mogli by też usprawnić parę rzeczy i polepszyć AI, bo czasmi komp sie blokował lub atakuje tą samą ograną taktyką i zawsze atakuje wężykiem i mając armię 3 razy mniejszą i wykorzystując ukształtowanie terenu bez problemu pokonuje.
,,Moją zbroją jest pogarda"
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum
Posty: 1053
Rejestracja: 02 mar 2007, 21:40
Lokalizacja: Wadowice

Post autor: Duch »

Osobiście chciałbym by kolejna część nie wchodziła w trójwymiar
:lol:
To się uśmiałem ;)
Jest wiele powodów, dla których nie zrobią trójwymiaru... Nie opłaca się robić 3 części, a co dopiero pracować, żeby była w trójwymiarze. Poza tym porównując K&M do innych strategii, to nasza, kochana gra jest bardzo prosto zrobiona... Komu chciałoby się bawić w trójwymiar? Strategia i tak lepiej wygląda w rzucie izometrycznym. Ty się lepiej módl, by 3 część w ogóle wyszła ;)
Ridickan
Użytkownik Forum
Posty: 6
Rejestracja: 23 maja 2011, 15:41

Post autor: Ridickan »

1zbankrutowali 2. Nie opłacało by się im bo mało osób kupiłoby gre za około 50 zł jak mozna to ściągnąć
ODPOWIEDZ