[Mapy sieciowe] PAKER TEAM INFO
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Ogólnie rzecz biorąc, można się obrazić za obelgi. Obrażanie za konstruktywną krytykę, wyzutą z epitetów, to zupełnie inna broszka. Gdyby każdy miał wtedy muchy w nosie, nie można byłoby słowa powiedzieć. Strzelanie fochów pod tym względem to niejakie danie świadectwa, jakim się jest człowiekiem.
Ale nie róbmy burzy w szklance wody... znów.
Ale nie róbmy burzy w szklance wody... znów.
- janosiczek
- Użytkownik Forum
- ChrisEggII
- Użytkownik Forum
- ChrisEggII
- Użytkownik Forum
Klawiatura mi umarła
Jak i mówiłem, tak i uczyniłem, naciesz się, więcej czasu nie będę na to marnował. Zacznę od tych map lepszych, a na koniec zostawię te, które moim zdaniem nawet nie powinny się znaleźć w Remaku. No to zaczynamy:
The Same Rocks Fajna mapa z fajnym ukształtowaniem terenu. Ten, kto nad nią pracował zasługuje na wielką pochwałę. Mapa jest bardzo urozmaicona, a gracze mają w miarę równe szanse. W miarę, bo uprzywilejowana pozycja na południu ma bardzo blisko złoto, podczas gdy na północy pomocnicy muszą przejść całą długość miasta, aby dostarczyć kamieni na budowę kopalni złota. Poza tym nie widzę żadnych rażących błędów w balansie. W ukształtowaniu mogę się uczepić jedynie tego.
Moja ocena: 13/15
Clash Kolejna bardzo dobra mapa. Idealna do gry 135 vs 246, dzięki czemu każdy ma obok siebie dwóch przeciwników. Każdy ma równe szanse, co jest na duży plus. Jedynym mankamentem jest odległość gracza na południowym-wschodzie od złóż kamienia, chociaż osobiście nigdy nie miałem problemu, żeby się tam dostać w przyzwoitym czasie. Fałdowanie miejscami za ostre, a wszelkie mniejsze obiekty wyglądają jakby zostały rozłożone przypadkowo (są albo zbyt gęsto ułożone, albo ich całkowity brak), mimo wszystko nie pływa to zbytnio na grywalność, więc i na moją ocenę też mocno to nie wpłynie.
Ocena: 14/15
Dream Mapa dobra, ale już nie tak jak poprzednie. Podobnie jak w poprzednich, tutaj jest bardzo dobre urozmaicenie terenu, chociaż to czyni i przekleństwem grę dla gracza na północnym-zachodzie, bo nie może postawić pól uprawnych na śniegu. Podoba mi się zwłaszcza ta góra na zachodzie. Fajnie komponowana pustka w tych górach. Poza tym śniegiem, to nie mam żadnych uwag co do balansu. Ochrzan natomiast się należy, za wyłączenie targu. Nie widzę w tym najmniejszego sensu. Raz mi się zdarzyło, że zabrakło mi złota, no i co mogłem zrobić? co najwyżej wyjść z gry. A tak to bym po prostu powymieniał zboże na kilka sztuk złota i mógłbym kontynuować grę. Nie wiem jak się odnieść do zablokowania wież. W sumie to nawet dobrze, że na tej mapie liczą się głównie umiejętności taktyczne, a nie jedynie zaszycie się swoim mieście i czekanie na rzeź przeciwnika, ale myślę, że 3 wieże to trochę za mało.
Ocena: 11/15
The Passage Za oryginalne miejsce mapy (bagna) należy się zespołowi duży plus. Przełamuje to bowiem monotonię związaną z mapami typu "trawa i woda". Fajny pomysł z tym, żeby jeden gracz nie miał żelaza. Zawsze to jakieś urozmaicenie rozgrywki. No a teraz gorsza strona mapy: fałdowanie. Sam teren nie wygląda źle, ale góry za to wyglądają fatalnie. Dlaczego teren wokół nich jest taki zapadnięty? No i jeszcze niektóre z nich wyglądają bardziej na zapadliska. Mniejsze ozdobniki są rozmieszczone losowo. Różnego typu patyki powinny być raczej przy drzewach, tak samo z grzybami, a miejsce kamieni powinno być przy górach.
Ocena: 9/15
Dark Rock Bardzo przyjemna mapa, chociaż dosyć nierówna. Pozycja południowo-zachodnia ma dosyć utrudniony dostęp do kamienia. Co co prawda koło siebie górę, ale wystarcza ona tylko na chwilę. Po tym trzeba burzyć kamieniołomy i budować gdzieś indziej. Myślę, że żelazo na tej mapie nie jest potrzebne. Jedno złoże węgla na drużynę jest czasami przekleństwem. są gracze którzy budują kopalnie oddalone od siebie o przynajmniej 2 jednostki. W takich przypadkach często zaczyna brakować miejsca na kopalnie innego gracza. Do tego ogólnie nie przepadam za mapami z 1-2 wąskimi przejściami, bo takie mapy opierają się głównie na defensywie, czego nienawidzę.Soją drogą mapa dobrze mi się kojarzy, jeszcze nigdy na niej nie przegrałem.
Roads W sumie grałem tylko raz. Całkiem przyjemnie się grało, ale ukształtowanie terenu jest straszne. Dlaczego brzegi jezior są tak dziwnie podniesione? No i co to jest? Krater po asteroidzie? Drzewa poustawiane na odwał. Ocena taka wysoka, bo jest ona bardzo grywalna.
Battle Moon Fajniejsza wersja Battle Sun. Nie ma takiej katastrofalnej pustki i teren ma znośne fałdowanie. Fajnie wygląda na minimapie, ale wszechobecny węgiel jest bardzo denerwujący. Prawie że nie ma miejsca na gospodarstwa. Ogólnie jednak jet on grywalna.
Ocena:8/15
The Game of Thrones 2 Oryginalność w cenie, ale kompletnie nie rozumiem balansu ten mapy. Dlaczego jedni mają postawione gospody, a inni mają więcej robotników? Skoro jest to gra 3 na 2, to chyba ta dwójka powinna mieć jakieś ułatwienie? Mimo wszystko podoba mi się idea walki w lodowej krainie. Zawsze to jakaś odmiana. No i podoba mi się ukształtowanie terenu. Dobrze, że przynajmniej lód jest równy, czyli taki jaki być powinien.
Ocena: 8/15
L-O-S-T Survival Pomysł fajny, wykonanie już nie. Podoba mi się brak spichlerza. Teren jet bardzo monotonny. Prawie sama trawa i góry kamienia (brązowa ziemia dodana jedynie pod węgiel). Tradycyjnie drzewa porozrzucane przypadkowo. Właściwie brak jakichś dodatkowych obiektów.
Ocena:7/15
Battle Sun Gorsza wersja Battle Moon Fajnie wygląda na minimapie. To właściwie tyle, co mogę powiedzieć o niej dobrego. Strasznie ona pusta, a teren jest pofałdowany strasznie. Do tego znikoma ilość elementów ozdobniczych, a drzewa mają między sobą zbyt duże odległości.
Ocena:6/15
Open World Nawet nie wiem od czego zacząć. Może od tego, że wszystko można już wybudować na początku gry? Jak dla mnie to rozwiązanie jest głupie. W końcu po co komu stawiać piekarnię, jak nie ma gospodarstwa? Do tego mapa jest kiepsko zbalansowana, zwłaszcza dla pozycji północnych. Gracz na wschodzie musi przebyć olbrzymią drogę do kamienia, a na zachodzie złoża są tak ustawione, że nie ma kompletnie miejsca na rozbudowę. Dodatkowo drużyna wschodnia ma jednego gracza bez złóż żelaza. Teren w jednych miejscach płaski, w innych strasznie poszarpany, góry mają straszne fałdowanie, podobnie woda, a ozdobniki są porozrzucane na ślepo. Drużyna na zachodzie ma lepszą pozycję obronną. Plusem jest to, że poza dwoma północnymi pozycjami, pozostałe są w miarę grywalne i można nawet stworzyć porządną armię.
Ocena: 5/15
God of Vengeance
Słabe ukształtowanie terenu, mało miejsca, góry wyglądają jak zapadliska. To w sumie jest tylko małe piwo w porównaniu z tym wąskim przejściem. Przy w miarę wyrównanym składzie gra się ciągnie godzinami, bo jak ktoś odważy się zaatakować, to zostanie wystrzelany zanim zdąży dojść do przeciwnika. Pomysł jak dla mnie chybiony.
Ocena: 4/15
Time to Die Szersze przejście, więcej miejsca, ale nadal fatalne pofałdowanie terenu.
Ocena:5/15
King's Bounty Mapa sprawia wrażenie na zrobioną na odwal. Na różnorodność terenu nie można narzekać, ale właśnie to zróżnicowanie jest zrobione byle jak. Teren pofałdowany chyba w 2 minut, a żeby tego było mało, to jeszcze leżą jakieś dziwne kładki, które nie tylko nie dodają uroku, ale wręcz budzą litość.
Ocena: 3/15
Center Castle Wybacz, ale dla mnie to jest marna podróba Border Rivers. Nie widzę tutaj żadnej weny twórczej. Z całkiem fajnej mapy zrobiłeś jakąś lipę z przypadkowo porozrzucanymi złożami i dodanymi mostami (które swoją drogą wyglądają fatalnie) No i gdzie jest ten zamek? Stopił się i została sama góra kamieni? Mam nadzieję, że Lewin nie zrobi tego błędu i nie doda tej mapy do gry.
Ocena: 2/15
Mam nadzieję, że to zmniejszy choć trochę twoją frustrację i zamknie usta na jakiś czas, bo czasami nie da się ciebie już słuchać. Wystarczająco dużo czasu spędziłem nad tym postem, aby stwierdzić, że starczy na dłuższy czas w naszej dyskusji.
Mapy, które otrzymały ocenę 5 i niższą nawet nie powinny być już poprawiane, bo to tylko strata czasu. Nie powinny one nawet mieć swojego miejsca w Remaku.
The Same Rocks Fajna mapa z fajnym ukształtowaniem terenu. Ten, kto nad nią pracował zasługuje na wielką pochwałę. Mapa jest bardzo urozmaicona, a gracze mają w miarę równe szanse. W miarę, bo uprzywilejowana pozycja na południu ma bardzo blisko złoto, podczas gdy na północy pomocnicy muszą przejść całą długość miasta, aby dostarczyć kamieni na budowę kopalni złota. Poza tym nie widzę żadnych rażących błędów w balansie. W ukształtowaniu mogę się uczepić jedynie tego.
Clash Kolejna bardzo dobra mapa. Idealna do gry 135 vs 246, dzięki czemu każdy ma obok siebie dwóch przeciwników. Każdy ma równe szanse, co jest na duży plus. Jedynym mankamentem jest odległość gracza na południowym-wschodzie od złóż kamienia, chociaż osobiście nigdy nie miałem problemu, żeby się tam dostać w przyzwoitym czasie. Fałdowanie miejscami za ostre, a wszelkie mniejsze obiekty wyglądają jakby zostały rozłożone przypadkowo (są albo zbyt gęsto ułożone, albo ich całkowity brak), mimo wszystko nie pływa to zbytnio na grywalność, więc i na moją ocenę też mocno to nie wpłynie.
Dream Mapa dobra, ale już nie tak jak poprzednie. Podobnie jak w poprzednich, tutaj jest bardzo dobre urozmaicenie terenu, chociaż to czyni i przekleństwem grę dla gracza na północnym-zachodzie, bo nie może postawić pól uprawnych na śniegu. Podoba mi się zwłaszcza ta góra na zachodzie. Fajnie komponowana pustka w tych górach. Poza tym śniegiem, to nie mam żadnych uwag co do balansu. Ochrzan natomiast się należy, za wyłączenie targu. Nie widzę w tym najmniejszego sensu. Raz mi się zdarzyło, że zabrakło mi złota, no i co mogłem zrobić? co najwyżej wyjść z gry. A tak to bym po prostu powymieniał zboże na kilka sztuk złota i mógłbym kontynuować grę. Nie wiem jak się odnieść do zablokowania wież. W sumie to nawet dobrze, że na tej mapie liczą się głównie umiejętności taktyczne, a nie jedynie zaszycie się swoim mieście i czekanie na rzeź przeciwnika, ale myślę, że 3 wieże to trochę za mało.
The Passage Za oryginalne miejsce mapy (bagna) należy się zespołowi duży plus. Przełamuje to bowiem monotonię związaną z mapami typu "trawa i woda". Fajny pomysł z tym, żeby jeden gracz nie miał żelaza. Zawsze to jakieś urozmaicenie rozgrywki. No a teraz gorsza strona mapy: fałdowanie. Sam teren nie wygląda źle, ale góry za to wyglądają fatalnie. Dlaczego teren wokół nich jest taki zapadnięty? No i jeszcze niektóre z nich wyglądają bardziej na zapadliska. Mniejsze ozdobniki są rozmieszczone losowo. Różnego typu patyki powinny być raczej przy drzewach, tak samo z grzybami, a miejsce kamieni powinno być przy górach.
Dark Rock Bardzo przyjemna mapa, chociaż dosyć nierówna. Pozycja południowo-zachodnia ma dosyć utrudniony dostęp do kamienia. Co co prawda koło siebie górę, ale wystarcza ona tylko na chwilę. Po tym trzeba burzyć kamieniołomy i budować gdzieś indziej. Myślę, że żelazo na tej mapie nie jest potrzebne. Jedno złoże węgla na drużynę jest czasami przekleństwem. są gracze którzy budują kopalnie oddalone od siebie o przynajmniej 2 jednostki. W takich przypadkach często zaczyna brakować miejsca na kopalnie innego gracza. Do tego ogólnie nie przepadam za mapami z 1-2 wąskimi przejściami, bo takie mapy opierają się głównie na defensywie, czego nienawidzę.Soją drogą mapa dobrze mi się kojarzy, jeszcze nigdy na niej nie przegrałem.
Roads W sumie grałem tylko raz. Całkiem przyjemnie się grało, ale ukształtowanie terenu jest straszne. Dlaczego brzegi jezior są tak dziwnie podniesione? No i co to jest? Krater po asteroidzie? Drzewa poustawiane na odwał. Ocena taka wysoka, bo jest ona bardzo grywalna.
Battle Moon Fajniejsza wersja Battle Sun. Nie ma takiej katastrofalnej pustki i teren ma znośne fałdowanie. Fajnie wygląda na minimapie, ale wszechobecny węgiel jest bardzo denerwujący. Prawie że nie ma miejsca na gospodarstwa. Ogólnie jednak jet on grywalna.
The Game of Thrones 2 Oryginalność w cenie, ale kompletnie nie rozumiem balansu ten mapy. Dlaczego jedni mają postawione gospody, a inni mają więcej robotników? Skoro jest to gra 3 na 2, to chyba ta dwójka powinna mieć jakieś ułatwienie? Mimo wszystko podoba mi się idea walki w lodowej krainie. Zawsze to jakaś odmiana. No i podoba mi się ukształtowanie terenu. Dobrze, że przynajmniej lód jest równy, czyli taki jaki być powinien.
L-O-S-T Survival Pomysł fajny, wykonanie już nie. Podoba mi się brak spichlerza. Teren jet bardzo monotonny. Prawie sama trawa i góry kamienia (brązowa ziemia dodana jedynie pod węgiel). Tradycyjnie drzewa porozrzucane przypadkowo. Właściwie brak jakichś dodatkowych obiektów.
Battle Sun Gorsza wersja Battle Moon Fajnie wygląda na minimapie. To właściwie tyle, co mogę powiedzieć o niej dobrego. Strasznie ona pusta, a teren jest pofałdowany strasznie. Do tego znikoma ilość elementów ozdobniczych, a drzewa mają między sobą zbyt duże odległości.
Open World Nawet nie wiem od czego zacząć. Może od tego, że wszystko można już wybudować na początku gry? Jak dla mnie to rozwiązanie jest głupie. W końcu po co komu stawiać piekarnię, jak nie ma gospodarstwa? Do tego mapa jest kiepsko zbalansowana, zwłaszcza dla pozycji północnych. Gracz na wschodzie musi przebyć olbrzymią drogę do kamienia, a na zachodzie złoża są tak ustawione, że nie ma kompletnie miejsca na rozbudowę. Dodatkowo drużyna wschodnia ma jednego gracza bez złóż żelaza. Teren w jednych miejscach płaski, w innych strasznie poszarpany, góry mają straszne fałdowanie, podobnie woda, a ozdobniki są porozrzucane na ślepo. Drużyna na zachodzie ma lepszą pozycję obronną. Plusem jest to, że poza dwoma północnymi pozycjami, pozostałe są w miarę grywalne i można nawet stworzyć porządną armię.
God of Vengeance
Słabe ukształtowanie terenu, mało miejsca, góry wyglądają jak zapadliska. To w sumie jest tylko małe piwo w porównaniu z tym wąskim przejściem. Przy w miarę wyrównanym składzie gra się ciągnie godzinami, bo jak ktoś odważy się zaatakować, to zostanie wystrzelany zanim zdąży dojść do przeciwnika. Pomysł jak dla mnie chybiony.
Time to Die Szersze przejście, więcej miejsca, ale nadal fatalne pofałdowanie terenu.
King's Bounty Mapa sprawia wrażenie na zrobioną na odwal. Na różnorodność terenu nie można narzekać, ale właśnie to zróżnicowanie jest zrobione byle jak. Teren pofałdowany chyba w 2 minut, a żeby tego było mało, to jeszcze leżą jakieś dziwne kładki, które nie tylko nie dodają uroku, ale wręcz budzą litość.
Center Castle Wybacz, ale dla mnie to jest marna podróba Border Rivers. Nie widzę tutaj żadnej weny twórczej. Z całkiem fajnej mapy zrobiłeś jakąś lipę z przypadkowo porozrzucanymi złożami i dodanymi mostami (które swoją drogą wyglądają fatalnie) No i gdzie jest ten zamek? Stopił się i została sama góra kamieni? Mam nadzieję, że Lewin nie zrobi tego błędu i nie doda tej mapy do gry.
Mam nadzieję, że to zmniejszy choć trochę twoją frustrację i zamknie usta na jakiś czas, bo czasami nie da się ciebie już słuchać. Wystarczająco dużo czasu spędziłem nad tym postem, aby stwierdzić, że starczy na dłuższy czas w naszej dyskusji.
Mapy, które otrzymały ocenę 5 i niższą nawet nie powinny być już poprawiane, bo to tylko strata czasu. Nie powinny one nawet mieć swojego miejsca w Remaku.
- janosiczek
- Użytkownik Forum
Re: Klawiatura mi umarła
Nie pamiętam co tam już PISAŁEŚ ale git... oby więcej takich pisało to bym miał zadanie ułatwione.... Na wstępie powiem dzięki ! I piszę to po przeczytaniu JUŻ posta (!).;) pisze:Jak i mówiłem, tak i uczyniłem, naciesz się, więcej czasu nie będę na to marnował. Zacznę od tych map lepszych, a na koniec zostawię te, które moim zdaniem nawet nie powinny się znaleźć w Remaku. No to zaczynamy:
Tak się składa że to przeróbka Dark Rocks.. w dużej mierze teren robił ten zły janosiczek... tak ... niestety...;) pisze: The Same Rocks Fajna mapa z fajnym ukształtowaniem terenu. Ten, kto nad nią pracował zasługuje na wielką pochwałę. Mapa jest bardzo urozmaicona, a gracze mają w miarę równe szanse. W miarę, bo uprzywilejowana pozycja na południu ma bardzo blisko złoto, podczas gdy na północy pomocnicy muszą przejść całą długość miasta, aby dostarczyć kamieni na budowę kopalni złota. Poza tym nie widzę żadnych rażących błędów w balansie. W ukształtowaniu mogę się uczepić jedynie tego.
Sprawdzę to... i zobaczymy co da się zrobić..;) pisze: Clash Kolejna bardzo dobra mapa. Idealna do gry 135 vs 246, dzięki czemu każdy ma obok siebie dwóch przeciwników. Każdy ma równe szanse, co jest na duży plus. Jedynym mankamentem jest odległość gracza na południowym-wschodzie od złóż kamienia, chociaż osobiście nigdy nie miałem problemu, żeby się tam dostać w przyzwoitym czasie. Fałdowanie miejscami za ostre, a wszelkie mniejsze obiekty wyglądają jakby zostały rozłożone przypadkowo (są albo zbyt gęsto ułożone, albo ich całkowity brak), mimo wszystko nie pływa to zbytnio na grywalność, więc i na moją ocenę też mocno to nie wpłynie.
Poprawię ten śnieg... Ogólnie sądzę że mapa to kicha... dlatego w nią nie gram;) pisze: Dream Mapa dobra, ale już nie tak jak poprzednie. Podobnie jak w poprzednich, tutaj jest bardzo dobre urozmaicenie terenu, chociaż to czyni i przekleństwem grę dla gracza na północnym-zachodzie, bo nie może postawić pól uprawnych na śniegu. Podoba mi się zwłaszcza ta góra na zachodzie. Fajnie komponowana pustka w tych górach. Poza tym śniegiem, to nie mam żadnych uwag co do balansu. Ochrzan natomiast się należy, za wyłączenie targu. Nie widzę w tym najmniejszego sensu. Raz mi się zdarzyło, że zabrakło mi złota, no i co mogłem zrobić? co najwyżej wyjść z gry. A tak to bym po prostu powymieniał zboże na kilka sztuk złota i mógłbym kontynuować grę. Nie wiem jak się odnieść do zablokowania wież. W sumie to nawet dobrze, że na tej mapie liczą się głównie umiejętności taktyczne, a nie jedynie zaszycie się swoim mieście i czekanie na rzeź przeciwnika, ale myślę, że 3 wieże to trochę za mało.
Bagna znów wymyślił i nabazgrał Janosiczek.... zły janosiczek...;) pisze: The Passage Za oryginalne miejsce mapy (bagna) należy się zespołowi duży plus. Przełamuje to bowiem monotonię związaną z mapami typu "trawa i woda". Fajny pomysł z tym, żeby jeden gracz nie miał żelaza. Zawsze to jakieś urozmaicenie rozgrywki. No a teraz gorsza strona mapy: fałdowanie. Sam teren nie wygląda źle, ale góry za to wyglądają fatalnie. Dlaczego teren wokół nich jest taki zapadnięty? No i jeszcze niektóre z nich wyglądają bardziej na zapadliska. Mniejsze ozdobniki są rozmieszczone losowo. Różnego typu patyki powinny być raczej przy drzewach, tak samo z grzybami, a miejsce kamieni powinno być przy górach.
Oblukam jeszcze raz;) pisze: Dark Rock Bardzo przyjemna mapa, chociaż dosyć nierówna. Pozycja południowo-zachodnia ma dosyć utrudniony dostęp do kamienia. Co co prawda koło siebie górę, ale wystarcza ona tylko na chwilę. Po tym trzeba burzyć kamieniołomy i budować gdzieś indziej. Myślę, że żelazo na tej mapie nie jest potrzebne. Jedno złoże węgla na drużynę jest czasami przekleństwem. są gracze którzy budują kopalnie oddalone od siebie o przynajmniej 2 jednostki. W takich przypadkach często zaczyna brakować miejsca na kopalnie innego gracza. Do tego ogólnie nie przepadam za mapami z 1-2 wąskimi przejściami, bo takie mapy opierają się głównie na defensywie, czego nienawidzę.Soją drogą mapa dobrze mi się kojarzy, jeszcze nigdy na niej nie przegrałem.
W sumie ja też grałem tylko raz......;) pisze: Roads W sumie grałem tylko raz. Całkiem przyjemnie się grało, ale ukształtowanie terenu jest straszne. Dlaczego brzegi jezior są tak dziwnie podniesione? No i co to jest? Krater po asteroidzie? Drzewa poustawiane na odwał. Ocena taka wysoka, bo jest ona bardzo grywalna.
Popatrzę jeszcze raz na mapę.. .. . . .;) pisze: Battle Moon Fajniejsza wersja Battle Sun. Nie ma takiej katastrofalnej pustki i teren ma znośne fałdowanie. Fajnie wygląda na minimapie, ale wszechobecny węgiel jest bardzo denerwujący. Prawie że nie ma miejsca na gospodarstwa. Ogólnie jednak jet on grywalna.
Jest nowa wersja mapy.. 2v3 ... z poprawą tego co wypisujesz... będzie git...;) pisze: The Game of Thrones 2 Oryginalność w cenie, ale kompletnie nie rozumiem balansu ten mapy. Dlaczego jedni mają postawione gospody, a inni mają więcej robotników? Skoro jest to gra 3 na 2, to chyba ta dwójka powinna mieć jakieś ułatwienie? Mimo wszystko podoba mi się idea walki w lodowej krainie. Zawsze to jakaś odmiana. No i podoba mi się ukształtowanie terenu. Dobrze, że przynajmniej lód jest równy, czyli taki jaki być powinien.
Jest poprawiona wersja mapy... jednak wiem monotonia na mapie jest.. poprawię to z czasem... przy następnym relase...;) pisze: L-O-S-T Survival Pomysł fajny, wykonanie już nie. Podoba mi się brak spichlerza. Teren jet bardzo monotonny. Prawie sama trawa i góry kamienia (brązowa ziemia dodana jedynie pod węgiel). Tradycyjnie drzewa porozrzucane przypadkowo. Właściwie brak jakichś dodatkowych obiektów.
Miała być pusta... poprawię drzewa... chociaż zobaczę co tam jest;) pisze: Battle Sun Gorsza wersja Battle Moon Fajnie wygląda na minimapie. To właściwie tyle, co mogę powiedzieć o niej dobrego. Strasznie ona pusta, a teren jest pofałdowany strasznie. Do tego znikoma ilość elementów ozdobniczych, a drzewa mają między sobą zbyt duże odległości.
Ta mapa jest jak jedna z dziewczyn z którymi się chodziło... może nie najładniejsza ale kochałeś/kochasz ją;) pisze: Open World Nawet nie wiem od czego zacząć. Może od tego, że wszystko można już wybudować na początku gry? Jak dla mnie to rozwiązanie jest głupie. W końcu po co komu stawiać piekarnię, jak nie ma gospodarstwa? Do tego mapa jest kiepsko zbalansowana, zwłaszcza dla pozycji północnych. Gracz na wschodzie musi przebyć olbrzymią drogę do kamienia, a na zachodzie złoża są tak ustawione, że nie ma kompletnie miejsca na rozbudowę. Dodatkowo drużyna wschodnia ma jednego gracza bez złóż żelaza. Teren w jednych miejscach płaski, w innych strasznie poszarpany, góry mają straszne fałdowanie, podobnie woda, a ozdobniki są porozrzucane na ślepo. Drużyna na zachodzie ma lepszą pozycję obronną. Plusem jest to, że poza dwoma północnymi pozycjami, pozostałe są w miarę grywalne i można nawet stworzyć porządną armię.
Obczaję mapę...
\
Produkujesz konie i konie.... i do ataaaakuuu...... 60% sukcesu.... atak od razu po pt... Mało miejsca... hmmm.... góry jako zapadliska... to akurat wg mnie + coś nowego, może powiększę mapę....;) pisze: God of Vengeance
Obczaję;) pisze: Time to Die Szersze przejście, więcej miejsca, ale nadal fatalne pofałdowanie terenu.
Tak wiem mapa straszna... szykowałem upgrejd ale poległem... nowa wersja jakoś w 2013... roku..;) pisze: King's Bounty Mapa sprawia wrażenie na zrobioną na odwal. Na różnorodność terenu nie można narzekać, ale właśnie to zróżnicowanie jest zrobione byle jak. Teren pofałdowany chyba w 2 minut, a żeby tego było mało, to jeszcze leżą jakieś dziwne kładki, które nie tylko nie dodają uroku, ale wręcz budzą litość.
Wyciągnąłeś miecz ! Nie czytałeś informacji przy mapce... ( swoją drogą jedna z dłuższych pfff najdłuższych historyjek z mapkami) po jej przeczytaniu odpowiedziała by ci na wszystkie twoje pytania .... z posta... i tu dam uśmieszek -> ; ) <-;) pisze: Center Castle Wybacz, ale dla mnie to jest marna podróba Border Rivers. Nie widzę tutaj żadnej weny twórczej. Z całkiem fajnej mapy zrobiłeś jakąś lipę z przypadkowo porozrzucanymi złożami i dodanymi mostami (które swoją drogą wyglądają fatalnie) No i gdzie jest ten zamek? Stopił się i została sama góra kamieni? Mam nadzieję, że Lewin nie zrobi tego błędu i nie doda tej mapy do gry.
Całą mapę namalowałem od samiutkiego początku.... pofałdowałem mapę ja i chyba też Woloszek.... któy to robił tak długo że aż dostałem siwe włosy... oblukał to też Luki.. i zagraliśmy kilka partii na mapie... wg NAS nie MNIE jest git. Sam uważam ją za jedną z najlepszych moich mapek.
Nie opisałeś wszystkich map...;) pisze: Mam nadzieję, że to zmniejszy choć trochę twoją frustrację i zamknie usta na jakiś czas, bo czasami nie da się ciebie już słuchać. Wystarczająco dużo czasu spędziłem nad tym postem, aby stwierdzić, że starczy na dłuższy czas w naszej dyskusji.
Frustrację ? Po prostu wieli zawód ! Tak wszyscy ładnie obrzucili mnie w krótkim czasie błotem i mięsem i pisali o mapach tak źle, że postanowiłem się zapytać o mapy... a wtedy NIKT nie napisał w przeciągu całego tygodnia (!) Tak robią hejterzy..
Mapy, które otrzymały ocenę 5 i niższą nawet nie powinny być już poprawiane, bo to tylko strata czasu.
Hola Hola... Dark Rock został poprawiony na The Same Rocks.. i raczej wyszło mu to na dobre... Ba nawet z tego względu nie zmienił zbytnio nazwy
I tak jeszcze będę lukać do ostatniej chwili mapy... wiec się jeszcze trochę zmieni....
KTOŚ KOLEJNY DO OPISANIA MAP ??????
To może i ja się wypowiem, bo bardzo dobrze kojarzę mapkę "In Hell". Naprawdę świetnie się na niej bawiłem któregoś razu. Mogę śmiało powiedzieć, że była to jedna z najlepszych gier jeśli nie najlepsza jaka grałem przez sieć właśnie na tej mapie. Co do reszty waszych map to grałem tylko na kliku więc trochę mało żeby coś więcej powiedzieć, ale ogólnie mogę stwierdzić, że jeśli chodzi o pomysły to jesteście w czołówce, tylko wykonanie czasem kuleje.
- janosiczek
- Użytkownik Forum
Yep święta prawda... ale co nowy relase dochodzą jeszcze lepsze mapy i... poprawa "starych" ... aby nikt nie zarzucił mi/nam, że fabryka ruszyłaKamyk pisze:To może i ja się wypowiem, bo bardzo dobrze kojarzę mapkę "In Hell". Naprawdę świetnie się na niej bawiłem któregoś razu. Mogę śmiało powiedzieć, że była to jedna z najlepszych gier jeśli nie najlepsza jaka grałem przez sieć właśnie na tej mapie. Co do reszty waszych map to grałem tylko na kliku więc trochę mało żeby coś więcej powiedzieć, ale ogólnie mogę stwierdzić, że jeśli chodzi o pomysły to jesteście w czołówce, tylko wykonanie czasem kuleje.
- janosiczek
- Użytkownik Forum
Żyjeta ?
PAKER TEAM żyje i ma się o wiele lepiej niż w poprzednich edycjach gry!
Z nowych map PT trzeba zaliczyć:
- Center Castle Looting ( specjalna mapa z wydobywaniem skarbów
)
- Center Castle ( odradzam na razie grać ( w 8 graczy) - 4 graczy nie ma złota, na szczęście są to gracze którzy mają lokacje na rogach map wiec bez problemu można grać w 4
Ktoś pomylił się przy zamianie mapy i dał stary pliczek albo ja albo Lewin).
- Unknown Danger - taktyk nad bałtykiem
- Clash 8p (większa wersja dobrej mapy Clash 6p)
- The Passage 8p ( powiększona wersja Passage 4p )
- The Journey ( przygoda pełną gębą, jedna z ładniejszych mapek )
()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()
Plany na przyszłość
- Kampania !
- Kolejne mapy multi tym razem wymyśliłem nową idee dla mapek. Nie zdradzę szczegółów ale mogę z całą pewnością napisać takich map nie ma jeszcze w KAM (!).
Co poprawić ? Wpisujcie swoje uwagi !
PAKER TEAM żyje i ma się o wiele lepiej niż w poprzednich edycjach gry!
Z nowych map PT trzeba zaliczyć:
- Center Castle Looting ( specjalna mapa z wydobywaniem skarbów
- Center Castle ( odradzam na razie grać ( w 8 graczy) - 4 graczy nie ma złota, na szczęście są to gracze którzy mają lokacje na rogach map wiec bez problemu można grać w 4
- Unknown Danger - taktyk nad bałtykiem
- Clash 8p (większa wersja dobrej mapy Clash 6p)
- The Passage 8p ( powiększona wersja Passage 4p )
- The Journey ( przygoda pełną gębą, jedna z ładniejszych mapek )
Plany na przyszłość
- Kampania !
- Kolejne mapy multi tym razem wymyśliłem nową idee dla mapek. Nie zdradzę szczegółów ale mogę z całą pewnością napisać takich map nie ma jeszcze w KAM (!).
Co poprawić ? Wpisujcie swoje uwagi !
Ostatnio zmieniony 11 lip 2013, 17:56 przez janosiczek, łącznie zmieniany 2 razy.
- janosiczek
- Użytkownik Forum
Re: Klawiatura mi umarła
Chłe chłe chłe i kolejny raz się człowiek myli chłe chłe chłe;) pisze:Center Castle Wybacz, ale dla mnie to jest marna podróba Border Rivers. Nie widzę tutaj żadnej weny twórczej. Z całkiem fajnej mapy zrobiłeś jakąś lipę z przypadkowo porozrzucanymi złożami i dodanymi mostami (które swoją drogą wyglądają fatalnie) No i gdzie jest ten zamek? Stopił się i została sama góra kamieni? Mam nadzieję, że Lewin nie zrobi tego błędu i nie doda tej mapy do gry.