[nowe misje] Gogoud

Tutaj pobierzesz misje stworzone przez innych Fanów gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Sir Feliks
Moderator
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Sir Feliks »

może wzorowałeś się na jakieś albo zrobiłeś podobną/użyłeś jakiegoś fragmentu innej mapki? :roll:
Oczywiście,nie twierdzę,że używasz nie swoich map,ale może tamten kolega zobaczył jakiś element podobny do oryginalnej i stąd ta teza... :lol:
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.andmerchnats.cba.pl/ ... php?t=2067
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

Coś mi się widzi, że NightFire po prostu gra po to, żeby grać. Nie interesuje go wątek fabularny ani twórca danej misji/kampanii. Tylko download, bulid i destroy. Prawdopodobnie nie czyta też nazw tematów z misjami ani opisów użytkowników forum i nie zauważył, że zmieniłem niedawno nick.
Feliks pisze:może wzorowałeś się na jakieś albo zrobiłeś podobną/użyłeś jakiegoś fragmentu innej mapki?
Nigdy w życiu, mam swój honor.

NightFire, jeśli wciąż się mylę, no to pozostaje mi tylko czekać na odpowiedź.
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Awatar użytkownika
Sir Feliks
Moderator
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Sir Feliks »

Nie no,spoko,pytam dla świętego spokoju.
W sumie,twoje spostrzeżenia wydają się być dość prawdopobne :roll:
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.andmerchnats.cba.pl/ ... php?t=2067
Awatar użytkownika
Rycerz
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Rycerz »

Ale dużo stworzyłeś tych misji chyba już masz do tego wprawe . :shock:
Kampania: Tajemnicza Wyspa
Mapa 10% Skrypty 0%
NightFire
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: NightFire »

Gogoud pisze:Coś mi się widzi, że NightFire po prostu gra po to, żeby grać. Nie interesuje go wątek fabularny ani twórca danej misji/kampanii. Tylko download, bulid i destroy. Prawdopodobnie nie czyta też nazw tematów z misjami ani opisów użytkowników forum i nie zauważył, że zmieniłem niedawno nick.
Feliks pisze:może wzorowałeś się na jakieś albo zrobiłeś podobną/użyłeś jakiegoś fragmentu innej mapki?
Nigdy w życiu, mam swój honor.

NightFire, jeśli wciąż się mylę, no to pozostaje mi tylko czekać na odpowiedź.
Sorka po wrzuceniu map zainstalowałem patcha i to dlatego ;d Ale misję są zbyt trudne przejście ich graniczy z cudem. Chyba żeby je przejść trzeba być bogiem albo wiązać koniec z końcem ;d Zmniejsz trochę poziom trudności bo każdy po 1 misji odrzuci kampanie.
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Cieszę się, że sobie to wyjaśniliśmy ;)
NightFire pisze:Ale misję są zbyt trudne przejście ich graniczy z cudem. Chyba żeby je przejść trzeba być bogiem albo wiązać koniec z końcem ;d Zmniejsz trochę poziom trudności bo każdy po 1 misji odrzuci kampanie.
Jak już pisałem, drastycznie zmniejszyłem poziom trudności. Misje dostaniecie, jak skończę wszystko. Poza tym, dlaczego wszystkie misje mają być łatwe? Nie, niech się gracz choć raz postara. Nie tylko produkcja armii i BUM na wroga.
Rycerz pisze:Ale dużo stworzyłeś tych misji chyba już masz do tego wprawe.
Owszem, ale i tak nie do końca jestem ze swych misji zadowolony. Nie mam jednak zamiaru wiecznie ich poprawiać.
Link do kampanii
Trailer na YouTube
NightFire
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Gogoud pisze:Cieszę się, że sobie to wyjaśniliśmy ;)
NightFire pisze:Ale misję są zbyt trudne przejście ich graniczy z cudem. Chyba żeby je przejść trzeba być bogiem albo wiązać koniec z końcem ;d Zmniejsz trochę poziom trudności bo każdy po 1 misji odrzuci kampanie.
Jak już pisałem, drastycznie zmniejszyłem poziom trudności. Misje dostaniecie, jak skończę wszystko. Poza tym, dlaczego wszystkie misje mają być łatwe? Nie, niech się gracz choć raz postara. Nie tylko produkcja armii i BUM na wroga.
Rycerz pisze:Ale dużo stworzyłeś tych misji chyba już masz do tego wprawe.
Owszem, ale i tak nie do końca jestem ze swych misji zadowolony. Nie mam jednak zamiaru wiecznie ich poprawiać.
Tu nie chodzi że każda ma być łatwa ale żeby dało się ją przejść a nie tak jak w misji 6 atak przeciwnika po 25 min jak jest zniszczone miasto...
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mixxer5 »

Hm... Mi pomysł z ratuszem podoba sie bardziej niz to co w zwyklych kampaniach z KAMa. To znacznie ciekawsze od tych "normalnych" misji. A gdyby nie błąd ratuszowy to już by było naprawdę doskonale...
NightFire
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Skrypty to leżą totalnie. Wszystkie misję do poprawy, ponieważ za szybko przeciwnik atakuje z 50 stron. Nie da się wojsk poprzestawiać w dalszych misjach. Misje praktycznie nie do przejścia bądź przejście graniczy z cudem. Przeciwnik dostaje za dużo wojska ilości kosmiczne według mnie. I te skrypty... Popraw naprawdę i potestuj dokładnie. Bo mapa to nie problem ale skrypty..
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

NightFire pisze:Skrypty to leżą totalnie.Wszystkie misję do poprawy...
Sprawdziłeś wszystkie 14 misji?
NightFire pisze:...ponieważ za szybko przeciwnik atakuje z 50 stron.
Nie możliwe, wrogów na jedną mapę może być max siedmiu, nie więcej.
NightFire pisze:Nie da się wojsk poprzestawiać w dalszych misjach.
Są zablokowani? Nie rozumiem Cię...
NightFire pisze:Misje praktycznie nie do przejścia bądź przejście graniczy z cudem.
1)Użyłeś "praktycznie" i "graniczy z cudem", więc da się przejść;
2)wielu już je przeszło;
3)jak już kilka razy wspominałem, w ostatecznych wersjach zapisanych na dysku obniżyłem radykalnie poziom trudności, niedługo je udostępnię. Będzie dużo lekkozbrojnych i ulubionych, słabych żołdaków.

A może trzeba troszkę pomyśleć nad taktyką? Wczytać misję kilka razy? Zostawić w wiosce trochę wojska do obrony? Poćwiczyć najpierw na prostszych misjach?
NightFire pisze:Przeciwnik dostaje za dużo wojska ilości kosmiczne według mnie.
A wg mnie ma odpowiednie, nawet w tej wersji, w którą grasz. Przynajmniej kochana metoda z wywabianiem wroga łucznikiem się tu przydaje - bo owszem, szturm na wroga to bezsens :)
NightFire pisze:I te skrypty... Popraw naprawdę i potestuj dokładnie.
Dokładniej się nie da. Jedyne, co jeszcze poprawię, to misje nr 9 i 19. 9 - bo mi się skarżono na błędy i faktycznie, jeszcze ją uproszczę i odciążę. 19 - bo jeszcze nie jest do końca przetestowana.
NightFire pisze:Bo mapa to nie problem ale skrypty...
Jeszcze niedawno miałeś pretensje o mapy. A skrypty są dobre, nie ma błędów typu ginący z głodu wrogowie, brak niektórych budynków czy też głupie zachowanie wrogów. Nie, skrypty są dobrze zrobione, tylko wróg jest silny i nie da się wytępić głupim wywabianiem z wiosek. Atakuje z kilku stron i jest cwany. A tego jeszcze nie było. No, może trochę w kampanii Dark Lorda, w kilku misjach, zwłaszcza w misji nr16 (która też miała sporo błędów).

NightFire, jeśli rzeczywiście masz problem, poczekaj na ostateczną wersję kampanii (będzie w tym miesiącu). A jeśli dalej nie będziesz sobie radził, to poćwicz na prostszych misjach ;)
I nie pisz tekstów typu "skrypty leżą totalnie", mówiąc o poziomie trudności. Skrypt to skrypt, leży, gdy są w nim błędy.

Poziom trudności to inna bajka.
Jeśli rzeczywiście jest sporo za duży, powiedzcie, proszę, jeszcze bardziej go zmniejszę. Ale tylko, jeśli dużo osób wyrazi swe zdanie.

No i oczywiście zmniejszanie poziomu zajmie mi trochę czasu.
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Odpowiedz