[nowe misje] Dark Lord
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Już kapuje. Tylko jest jeden problem. Jeśli nie mam kampanii TPR, to czy mimo to mogę zagrać w kampanię The New Lands?lucbach pisze:Wiktor-pl!
To, co wyświetla Ci się w pliku readme, to są właśnie te wskazówki, o których pisał Kamyk. Tłumacząc to na polski:
Teraz już rozumiesz? Nie masz nic uruchamiać, tylko zastąpić (nadpisać).Zastąp ''dmission1.dat'' w folderze data\mission,
zastąp ''save01.dat'' w folderze data\mission\dmaps,
i włącz pierwszą misję kampanii "The Peasants Rebellion".
"-Chłopcy! z czego składa się dzida?
-Z przeddzidzia, śróddzidzia i zadzidzia.
-Dobrze. A z czego składa się przedzidzie?"
-Z przeddzidzia, śróddzidzia i zadzidzia.
-Dobrze. A z czego składa się przedzidzie?"
Tak, tylko to już jest trudne do zrobienia. 
Plik "dmission01.dat" zamień na "mission01.dat".
Plik "save01.map" wrzuć do folderu "data/mission/smaps".
W pliku "dmission01.dat" zmień linijkę !SET_MAP "data/mission/dmaps/save01.map" na "data/mission/smaps/save01.map". Musisz to zrobić za pomocą edytora skryptów, inaczej nie da rady.
Plik "dmission01.dat" zamień na "mission01.dat".
Plik "save01.map" wrzuć do folderu "data/mission/smaps".
W pliku "dmission01.dat" zmień linijkę !SET_MAP "data/mission/dmaps/save01.map" na "data/mission/smaps/save01.map". Musisz to zrobić za pomocą edytora skryptów, inaczej nie da rady.
I tu się mylisz. Nie można zagrać w kampanię zrobioną pod TPR w TSK. Z dwóch powodów. Po pierwsze gra się wykrzaczy jeśli na mapie będą umieszczone jednostki z dodatku(a w większości map występują jednostki z dodatku), po drugie niektóre misje będą zbyt proste, ponieważ w TSK nie działa skrypt !TAKEALL, tak więc niektórzy gracze komputerowi nie będą w ogóle atakować, zresztą nie wiem, czy to misja z takim skryptem w ogóle się załaduje. Z góry mówię, że piszę to z logicznego punktu widzenia, nie testowałem tego. Ale jestem przekonany, że tutaj mam rację;).
save01.map
Readme01.txt
Missie1.txt
Missie1.pro
dmission1.dat
wsadziłem je i dzialają mi 3 sek. i sie wyłancza
//Patrz, jak piszesz. Unikaj błędów, bo może cię to zgubić. Popraw ten błąd, dodaj pozostałym brakujące ogonki i unikaj więcej takich pomyłek.
//A na twoje pytanie odpowiem krótko - przeczytaj plik ReadMe i poprzednie strony tego tematu. Tam jest wszystko.
//Michailoff
Dark Lord
I have problem I start playing at first mission and after 3 or 4 secounds the mission is over I lose why ??
Sorry but I don't speak English very well
I Michailoff patrzyłem ale nigdzie nie ma był gościo co nie wypakował save01 ale ja wypakowałem a to już coś innego
Sorry but I don't speak English very well
I Michailoff patrzyłem ale nigdzie nie ma był gościo co nie wypakował save01 ale ja wypakowałem a to już coś innego