[nowe misje] Dark Lord

Tutaj pobierzesz misje stworzone przez innych Fanów gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Kamsonie, na 100% źle coś nadpisałeś. Napisz w którą misję chcesz zagrać i gdzie wrzucasz pliki.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
The Dark Lord
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: The Dark Lord »

As Lucbach probably said, make sure that you paste the files correctly. Such things as losing in a few seconds, game crashing or winning in a few seconds can only be caused by this (or by an error in the script, but that would have been noticed a year ago :P).
Awatar użytkownika
Kamson
Użytkownik Forum

1 misja

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamson »

ściągnąłem misje 1 i tam jest save01.dat a to powinno być save01.map zmieniłem końcówke i działa bez zarzutów przepraszam za kłopot
PS. Trudna jest 8 misja jak ją przejść ??
Diablo15
Zbanowany

bledy ...

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Diablo15 »

nie wsadzaj przez rapidshare....wtym gównie raz się pomylisz i musisz czekać z 20 minut na te literki i cyfry.....
A co do misji troche lipne te misje ze względu na błedy np.
-Ryby na ziemi w jakiej misji zwieszają się przez to ludzie i niemożna budować budynków na tej powierzchni
-zamało kamienia w jakiejś tam misji dali a wogule niema tam gór kamiennych

//Mam nadzieję, że wiesz, jak poprawić oznaczone błędy.
//Michailoff
palazi
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: palazi »

Witam wszystkich
Świeżo co się zarejestrowałem i od razu mam pytanie odnośnie tych nowych misji... otóż przeszedłem wszystkie misje 2-14, natomiast 15 mi się nie otwiera bo... po misji 14 wyskakuje filmik kończący całość i tak jakby K&M uważa misję 14 za ostateczną...
Jeszcze odnośnie problemów... w misji 1 nie pojawia mi się kilka budynków: nie mam żadnej wieży, budynków które znajdują się za główną bazą (tam chyba powinien być młyn i gospodarstwo... może cos jeszcze - nie wiem) no i najważniejszego: warowni. Zdołałem jedynie odeprzeć ataki tych watach tym początkowym wojskiem, ale potem iść 3 łucznikami i 1 żołdakiem na dwa miasta to już lekkie przegięcie :D musiałem wcisnąć konia...
Acha i jeszcze odnośnie misji 14tej- zniszczyłem wszystkie wrogie wioski (zostawiłem tylko małoznaczące inne budynki) odczekałem z 15 minut i nic... (tak, odkryłem całą mapę i nikogo już nie było, szkoły, spichlerze,warownie i warsztaty produkujące balisty zniszczone). Więc byłem zmuszony znów wcisnąć konia.
Jakby ktoś wiedział co mogłem skiepścić, byłbym wdzięczny za pomoc :]
Awatar użytkownika
Daro
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Daro »

Co do kończącej się kampanii na misji 14 to pewnie dla tego że orginalna kampania TPR ma tylko 14 misji
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

palazi pisze:Witam wszystkich
Świeżo co się zarejestrowałem i od razu mam pytanie odnośnie tych nowych misji... otóż przeszedłem wszystkie misje 2-14, natomiast 15 mi się nie otwiera bo... po misji 14 wyskakuje filmik kończący całość i tak jakby K&M uważa misję 14 za ostateczną...
Jeszcze odnośnie problemów... w misji 1 nie pojawia mi się kilka budynków: nie mam żadnej wieży, budynków które znajdują się za główną bazą (tam chyba powinien być młyn i gospodarstwo... może cos jeszcze - nie wiem) no i najważniejszego: warowni. Zdołałem jedynie odeprzeć ataki tych watach tym początkowym wojskiem, ale potem iść 3 łucznikami i 1 żołdakiem na dwa miasta to już lekkie przegięcie :D musiałem wcisnąć konia...
Acha i jeszcze odnośnie misji 14tej- zniszczyłem wszystkie wrogie wioski (zostawiłem tylko małoznaczące inne budynki) odczekałem z 15 minut i nic... (tak, odkryłem całą mapę i nikogo już nie było, szkoły, spichlerze,warownie i warsztaty produkujące balisty zniszczone). Więc byłem zmuszony znów wcisnąć konia.
Jakby ktoś wiedział co mogłem skiepścić, byłbym wdzięczny za pomoc :]
1. Żeby zagrać misję 15 musisz podmienić plik I misji pojedynczej, a plik mapy wkleić bodajże do katalogu Data (dokładnie do niego, nie do żadnego podkatalogu!).
2. Misja 14 TNL ma dokładnie taki sam cel, jak misja 4 TPR - zniszczyć wszystkie budynki MILITARNE wroga (czyli dymarki, stajnie itp.), ale tutaj już można rozbić resztę budynków, ale uważam to za stratę czasu (zwłaszcza, jak się gra bez produkcji wojska ;P).
3. Na misję 1 dobrym sposobem jest wjechać koniem sabotażystą (względnie dwoma-trzema) do bazy wroga i zniszczyć mu budowniczych oraz warownie. To powinno załatwić sprawę, gdyż wróg nie będzie tam posyłał swych wojsk (tak przynajmniej ja to zrobiłem...).
Crimson (king) Michailoff
palazi
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: palazi »

Michailoff pisze:Na misję 1 dobrym sposobem jest wjechać koniem sabotażystą (względnie dwoma-trzema) do bazy wroga i zniszczyć mu budowniczych oraz warownie.
No ale przecież jasno napisałem że 1 misje przechodziłem bez wież i warowni,więc tak łatwo nie mam... i jak zaznaczyłem po bitwie zostało mi 3 łuczników i 1 żołdak- nie ma sensu iśc na przeciwnika który jeszcze ma jakieś wojsko na obronę... O istnieniu warowni i wież w tej misji dowiedziałem się dopiero odpalając Youtube... Domyślam się że mając dodatkową możliwość produkcji wojska poradziłbym sobie raczej z tą misją, ale mimo wszystko jestem ciekawy co jest nie tak i dlaczego nie wyświetla mi tych budynków.
A co do pozostałych porad to dzięki :P

[Edited]
Co do misji 1 to chciałem napisać że "bez początkowych wież", bo dopóki mnie nie zaatakowali zdążyłem 3 wybudować, ale niestety warowni w tej rundzie nie da się wybudować :/
Awatar użytkownika
Kamson
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamson »

fakt ja też tak miałem ale sam edytowałem :D .
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Misja 16 TNL - koniec mej zawodowej przygody z KaM :).

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Temat mego posta mówi sam za siebie. Miłej lektury :).

16. 5:15 (!!) - Na dzień dobry klasyka - odparłem atak. Udało mi się to zrobić w sposób znakomity (zostało mi bardzo dużo sił), toteż zapewniłem sojusznikowi obronę na jego najcięższe chwile (do czasu mego ataku robiło to 4 jeźdźców i 7 jednostek z bronią drzewcową). Niestety - ze względu na znany błąd drab się nie rozbudowywał. Musiałem więc samemu postawić przemysł militarny na nogi. Postanowiłem iść jednocześnie w 2 gałęzie gospodarki - militarną i żywnościową. Z obiema nie miałem problemu, gdyż armią dla mnie były balisty, a potem i tak spokojnie kontrolowałem mapę i pewnie rozwijałem grę na swą korzyść, zaś na jedzenie wziąłem wystarczający tu w stu procentach chleb.
Po rozwinięciu gospodarki i zbudowaniu godziwej liczby balist przeszedłem do swojego żywiołu - gry z kontry. Skontrowałem rywala niszcząc mu wojska i osady jedna za drugą niemal bez strat. Schody zaczęły się przy osadzie na północnym wschodzie - tamtejsze jazdy zniszczyły mi 7 balist. Gdy już miałem za sobą te oddzielne osady, przeniosłem swoją jedenastkę robiącą burdel u wroga i mając konkretną liczbę około 30 balist rozbiłem obronę wroga w jego głównym grodzie.
Wreszcie się tam wdarłem. Powstrzymałem dyktatora. W grodzie zniszczyłem mu kluczowe budynki co do jednego. Na koniec finisz w jego ostatniej kryjówce w górach. Jego przyboczni nie zdołali go obronić. Później tylko zniszczyłem mu wszystkie struktury we wszystkich osadach stolicy. Koniec. TYRAN LEŻY!! Wieść ta obiegła Nowe Ziemie lotem błyskawicy - wszyscy świętowali. Chłopi i rycerze z uratowanego królestwa razem cieszyli się z obalenia złego władcy.
Po tych wszystkich trudnościach - od obrony chłopskiego grodu, przez kontrę na obóz tyrana, szturm na kolejną jego osadę ciężką bitwę z wojskami jego wasali, bardzo ciężką i heroiczną bitwie na bagnach z wojskami jego najbliższego współpracownika, wielką bitwę, która tam się wydarzyła, rozbicie kolejnego obwarowanego obozu, dramatyczną odsiecz dwóch osad, przez popis mego wiernego snajpera na kolejną osadę tyrana, ciężką bitwie z dyktatorem i jego wspólnikiem, do rozbicia tegoż ostatniego wasala, rozbicia kolejnych sił tyrana, zniszczenia największego obwarowanego obozu złego władcy, kolejnej bitwy z jego siłami, aż do tego punktu - kiedy schronił się w swojej stolicy i okopał w górach. Jego wojska nie dały rady moim siłom. Wyprodukowane 40 balist w tej akcji to były jedyne jednostki, które w tej kampanii stworzyłem. Nie robiłem żołnierzy nawet w dramatycznych chwilach (jak wygrane starcie 1 lancetnik i 12 łuczników kontra 12 pikinierów w misji 5, czy walkę 1 kusznikiem z wojskami ze wschodniej osady w misji 10), lecz tutaj po prostu musiałem. Zły władca, choć dysponował gigantyczną armią nie dał rady odeprzeć tego misternie planowanego przez tyle czasu oblężenia. Chłopstwo może odetchnąć - pierwsza ma kampania na nowych ziemiach zakończona została pełnym sukcesem, bowiem cel został osiągnięty - zły tyran już więcej nie będzie terroryzował więcej tej spokojnej krainy, a przynajmniej nie jako jej władca. Podobnie, jak w moim królestwie po dwóch wojnach domowych, tak i tutaj teraz panuje pokój.

Wiem, że ciężko jest wam uwierzyć w to, dlatego też zamieszczam zapis gry, gdy zostaje do zniszczenia ostatni budynek (nie wiem, dlaczego, ale o dziwo jest to gospoda :o, musicie tylko kliknąć balistami, by ją dobić).

Mogę to skwitować w kilku słowach - misja niewykonalna początkowym wojskiem, o co rewelacyjnie postarał się Dark Lord. Jednak jest ona wykonalna, jednak ostrzegam - dla kogoś, kto nie skończył poprzednich 49 misji (20 misji TSK, 14 misji TPR i 15 poprzednich misji TNL), ta misja to mogą być za wysokie progi ;). Mi pozostaje powiedzieć - wykonałem, co miałem wykonać. Teraz zostaje mi czekać, aż moje wyniki zostaną zagrożone przez innych rewelacyjnych graczy. No i ewentualnie na nowe misje Dark Lorda - są po prostu znakomite.

Na koniec jeszcze apel do Dark Lorda (niezwykle rad byłbym, jakby ktoś to dobrze przetłumaczył na anglika):

Dark Lordzie - poważnie przemyśl to, jak ulepszasz swoje misje ;). Nawet twój joker, czyli misja 16 została ukończona przeze mnie. Co prawda świetnie zadbałeś o to, bym nie skończył jej początkowym wojskiem (gratulacje!), jednak balisty załatwiły sprawę :). Znakomita, bardzo fajna misja i jeszcze lepsza kampania. To było prawdziwe wyzwanie dla wielu wytrawnych graczy - nie zliczę osób, którym misje twe (zwłaszcza 11, 12, 14, o misji 16 nie mówię) sprawiały problemy. Nawet ja miewałem chwile zwątpienia, a przecież 15 pierwszych misji ukończyłem bez produkcji wojska. Co do błędów w ataku na stolicę tyrana - przede wszystkim ten pierwszy, o którym napisałeś - sojusznik się nie rozbudowuje, co bywa trochu denerwujące ;). Błąd z ziemią jest denerwujący dla tych, co budują na południu gospodarstwa - jak nie znajdziesz na niego rozwiązania zostanie stara dobra metoda unikania południowego pasa terenu na tereny uprawne ;). Trzeci błąd nie sprawił mi żadnego kłopotu - po niecałej godzinie to ja miałem już inicjatywę i to ja dyktowałem warunki na mapie, ale warto go poprawić. Z dobrych rzeczy - strzałem w dziesiątkę jest udostępnienie kopalń na początku - to sprawia, że misja jest wykonalna - bez tego ciężko byłoby mi wyobrazić sobie grę w nią. Jeszcze raz gratuluję wspaniałej kampanii - czekam na równie rewelacyjne poprawki do niej.

Pozdrawiam!
Michailoff
Crimson (king) Michailoff
Odpowiedz