[nowe misje] Gogoud

Tutaj pobierzesz misje stworzone przez innych Fanów gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

Mati pisze:Oto długości przechodzenia jak na razie moich misji:
Misja 1 : 4:38
Misja okazała się trudna, bo musiałem używać wojsk ratuszowych. Szczególnie ten błąd.
Misja 2 : 1:47
Pierwsza misja ekonomiczna. Misja jest bardzo ciekawie zrobiona. Cóż, najgorsze były ataki wroga.
Misja 3 : 0:42
Co za misja, zaczynam grać aż tu nagle wrogowie atakują z 3 stron, niesamowite!
Misja 4 : 5:24
Gdyby nie ta warownia, bym nie pokonał zielonych. Ogólnie ciekawa misja.
Misja 5 : 0:27
Kolejna misja taktyczna, tym razem nie ma tylko lekkozbrojnych. Najgorszy był szary wróg. Który rozwalał sobie miasto a ja musiałem jeszcze pozbywać się innych.

Na razie to tyle. Zmienię ten post jak wygram 8 misję.
Twoich misji? Myślałem, że moich :szczerzy:
Proponuję napisać nowy post, jak przejdziesz kolejną misję, niż edytować ten, bo będzie nieporęcznie go przeglądać i się na bieżąco do niego odnosić.

Opisy skrócone, jesteś mniej zaawansowanym graczem, niż niektórzy, więc dobrze widzę, jak stoi poziom trudności. Skoro sobie radzisz, to jest nieźle :)
Khelos pisze:Na razie misja dziewiąta nastręcza mi nieprzewidzianych problemów. Nie czuję komfortu z powodu związanych mi rąk przez autora. Ale może wyniosę większą satysfakcję wyzwoliwszy się w ten sposób z pułapki przeciwnika. Drwal odmawia kooperacji. ;) W ogóle tereny są strasznie fe, choć nieczęsto zdarza się okazja mieć jedno wejście dla oponenta do swoich włości.
Tak, ciężka misja. Nawet sam autor misji "nie czuje komfortu z powodu związanych sobie rąk przez niego samego" :D
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Miałem na myśli ograniczanie pola manewru. Jest to pierwsza Twoja misja, którą po aż godzinie już któryś raz zaczynam od nowa. A to: zbyt duży atak, na jaki nie jestem przygotowany; a to: brak miejsca do zalesiania, przez co desek braknie... a o czym dowiaduję się w połowie produkcji lekkiego oręża. Niewątpliwie - są rzeczy nieprzewidziane. Na razie narzekam. Ale może właśnie dzięki temu ten etap na dłużej zagości w mej pamięci i będę go kiedyś wspominał przychylnie. :)
Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: woloszek »

Fajna ta 17 misja, ale ja nie wspominam jej dobrze, gdyż po pokonaniu lekkozbrojnych i tak pojawil mi się problem "pijanych żolnierzy", więc trochę się męczylem.
Kolejna 18 nawet fajna, ale czegoś w moim odczuciu jej brakuje (np. dla mnie za malo wróg mial żolnierzy lub nie powinien prawie cala armią mnie atakować).
19 misja zapowiada się naprawdę dobrze i tu moje pytanie: Po wygraniu pierwszej potyczki, którego wrogą najpierw mi polecacie zaatakować? myślalem o czarnym...
Awatar użytkownika
Lancetnik
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Lancetnik »

Zaczynałem od tych po lewej stronie, potem z szarymi, czarnymi a dalej to już jak chcesz.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Khelos pisze:Miałem na myśli ograniczanie pola manewru. Jest to pierwsza Twoja misja, którą po aż godzinie już któryś raz zaczynam od nowa. A to: zbyt duży atak, na jaki nie jestem przygotowany; a to: brak miejsca do zalesiania, przez co desek braknie... a o czym dowiaduję się w połowie produkcji lekkiego oręża. Niewątpliwie - są rzeczy nieprzewidziane. Na razie narzekam. Ale może właśnie dzięki temu ten etap na dłużej zagości w mej pamięci i będę go kiedyś wspominał przychylnie. :)
W zależności od tego, czy szybciej zacznie brakować Ci jedzenia czy drewna, wykorzystaj kawałek ziemi na wschodzie. Od razu zbuduj też tyle kopalń węgla, żeby dodatkowo zwolnić miejsce na uprawy.
Sprzymierzeńcom najlepiej podstawić grupkę kuszników, u nas wybudować te 6-7 balist na które starcza surowców - z taką grupką odparcie ataków nie powinno sprawiać problemów.
woloszek pisze:19 misja zapowiada się naprawdę dobrze i tu moje pytanie: Po wygraniu pierwszej potyczki, którego wrogą najpierw mi polecacie zaatakować? myślalem o czarnym...
Sam zacząłem od dwóch północnych (oprócz czerwonego). Obydwaj atakowali dokładnie z tej samej strony, więc pozbycie się ich od razu ułatwiło obronę przed zachodnim i zachodnio-północnym. Atakując którychś z pozostałych nadal musiałbyś bronić się z dwóch stron.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: woloszek »

myślalem o tym czarnym przeciwniku, gdyż na terenie na którym się on znajduje jest trochę zlóż rudy żelaza i mogloby one być później pomocne do szkolenia ciężkozbrojnych.
Czy każdy wróg atakuje naszą osadę?
PS: na razie nie gram bo nie mam wystarczającej ilości czasu...
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Wszyscy poza czerwonym atakują.

Więcej żelaza jest na północy; tak w ogóle to złoża najbliżej naszej osady spokojnie wystarczą na kilkadziesiąt balist, więc o ciężkozbrojnych nie trzeba aż tak się martwić.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Ostatni rozrachunek z garstką przeciwnika przede mną. Bardzo podoba mi się pomysł z sojusznikiem, któremu nie kończy się złoto, i jaki co rusz raczy mnie swoimi skromnymi siłami. To takie miłe z jego strony. Taki szlachetny. :) Choć złoto mi się kończy i muszę wykorzystać ostatnie skrzynie rozmyślnie, to wierzę, że, gdy sprzymierzeniec niczym mięso armatnie ruszy na południowy skrawek siedziby oponenta, ukrócę żywot nękającego nas dotychczas drapichrusta. Mapa ma wiele ciekawych zakamarków. Jest zaprojektowana z klasą. ;) Dzięki Kubo za wskazówki. Przydały się.
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

Jak widzę, niektórym poszczególne misje sprawiają trochę problemów.
Na niektóre z nich trzeba znaleźć sposób.
Kubo, ja w 19 misji zwykle pokonuję wroga z zachodu, dopiero potem tych z północy. Widać, że jest wiele metod, mniej lub bardziej skutecznych :)
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamyk »

Przeszedłem misję pierwszą i muszę powiedzieć, że jest bardzo dobra. Wszystko byłoby świetnie gdyby nie te opóźnienia spowodowane jednostkami z ratusza. Ale to już wina leniwych twórców nie twoja.
Mapka jest perfekcyjna. Takie szczegóły jak mini-wysepka na południowym wschodzie cieszą oko. Góry, czyli według mnie najtrudniejszy element tworzenia mapy został wykonany na pięć z plusem.
Ataki mogłyby być nieco silniejsze mimo, że jest to pierwsza misja. Ciężko jest mi ocenić poziom trudności ze względu na ten wkurzający bug. Podobała mi się bardzo wioska zielonego. Dużą trudność sprawiło mi zniszczenie jego bazy między innymi przez sprytne rozwiązanie z łucznikami :wink:. Gratuluję i podziwiam za wytrwałość w tworzeniu kampanii (ja skończyłem na 8 misjach :P).
Odpowiedz