Rok temu miałem wizję stworzyć trudną wersję kampanii "The Shattered Kindom". Po zrobieniu trzech misji brakło mi czasu na kontynuowanie pracy i gra razem z edytorami została zakopana pod stertą folderów. W sierpniu przez przypadek natrafiłem na stare śmiecie i zapadła decyzja o kontynuowaniu projektu
Parę słów o kampanii.
Fabuła nic się nie zmienia czyli jest taka jaka ją twórcy sklecili. Zmieniają się tylko misje stojące na fundamentach starej kampanii. Krótko mówiąc, nowe mapy nowe skrypty, nowy poziom trudności
Parę przydatnych podczas gry porad:
- żołdak też żołnierz, warto go szkolić
- pośpiech jest wskazany praktycznie w każdej misji
- w niektórych misjach (szczególnie tych początkowych) budowa budynków gospodarczych powinna zejść na drugi plan ( o ile ilość jedzenia w spichrzu nam na to pozwala). Podstawa to produkcja wojska niezbędnego do odpierania ataków.
Update 25.09.2011
Kampania
Plik text Misje korzystają z oryginalnych jak i moich wiadomości więc plik obowiązkowy. Update 25.09.2011
Misja 1 <-- Update 25.09.2011

Uploaded with ImageShack.us
Misja 2

Misja względnie ukończona ale znając życie jakieś poprawki na pewno będą. Jak wiadomo wszystko wychodzi w praniu.
Misja 3

Pierwsze misja taktyczna. Ukończona.
Misja 4

Atak na twierdze Barona von Lauenburg. Możliwe poprawki w bliżej nieznanej przyszłości.
Misja 5

Misja ukończona ale wiadomo, małe poprawki możliwe.
Misja 6

Misja 7