[Misje Sieciowe] Lancetnik

Tutaj pobierzesz misje stworzone przez innych Fanów gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ

Podoba / podobają ci się moja / moje mapa / mapy ?

Tak
3
60%
Nie
2
40%
 
Liczba głosów: 5

Awatar użytkownika
Lancetnik
Użytkownik Forum
Posty: 143
Rejestracja: 01 lip 2011, 18:15
Lokalizacja: Konin
Kontakt:

[Misje Sieciowe] Lancetnik

Post autor: Lancetnik »

Otóż pewnego dnia miałem ochotę tworzyć misje sieciowe, więc pobawiłem się w edytorze i tutaj właśnie jest screen z tym dziełem.

http://imageshack.us/f/252/northandsouth.png/

North And South

Drużyny : 2 vs 2 (4 max)

Tutaj link do misji :

http://wyslijto.pl/plik/aedciplonw
(mirror utworzony: 2012/04/28 14.44)

Zalety :
-spora ilość węgla
-współpraca z sojusznikiem
-wojsko na początek

Wady :
-ahh te góry, kamienie itp
-ahh te mury, są niskie :)

Zalecam ustawiać okres pokojowy około 25 -40 minut. 60 minut to za dużo na żelazne wojsko.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2012, 10:14 przez Lancetnik, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Piko
Użytkownik Forum
Posty: 291
Rejestracja: 27 gru 2011, 09:09

Post autor: Piko »

Link do obrazka nie działa. Tak ogólnie, to lepiej użyć "Obrazek" (jeśli miałeś z tym problem, to spróbuj na opcji "ZOOM" kliknąć PPM na obrazek i "kopiuj adres obrazka").


Tak poza tym, to możesz w temacie ze swoją kampanią to wkleić, oraz zmienić jego nazwę na "[nowe misje single i multiplayer] Lancetnik". Ja tak zrobię, jeśli będę miał ochotę zrobić kampanię.
Awatar użytkownika
Lancetnik
Użytkownik Forum
Posty: 143
Rejestracja: 01 lip 2011, 18:15
Lokalizacja: Konin
Kontakt:

Post autor: Lancetnik »

Dzięki za informację z tym obrazkiem. Pierwszy raz publikuję obraz w internecie, więc kłopot musi się znaleźć.
Temat ten będzie oddzielnie, gdyż potem będzie bałagan.
Zdjęcie już działa.
Elenorsar
Użytkownik Forum
Posty: 84
Rejestracja: 29 paź 2008, 20:11

Post autor: Elenorsar »

Jak już widzę po samym zdjęciu zrobiłeś MEGA FAIL. Otóż kamienia na dole nie można kopać, bo kamień kopie się tylko od dołu.

Opisz bardziej tą mapę, na ile jest graczy itp, bo nic bez ściągania o niej nie wiadomo.
Awatar użytkownika
Piko
Użytkownik Forum
Posty: 291
Rejestracja: 27 gru 2011, 09:09

Post autor: Piko »

Elenorsar pisze:Jak już widzę po samym zdjęciu zrobiłeś MEGA FAIL. Otóż kamienia na dole nie można kopać, bo kamień kopie się tylko od dołu.
Zgadzam się, jeśli z tego kamienia mieli korzystać jacyś gracze, to zwaliłeś. Ale tak poza tym, to całkiem niezłą mapę zrobiłeś, trochę jeszcze nad nią popracuj i będzie świetna :wink:


I jeszcze jedno - popraw węgiel, wyłącz auto decorate, gdy tworzysz węgiel na mapie. To jest częsty błąd :?
Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum
Posty: 512
Rejestracja: 03 lip 2011, 17:09

Post autor: woloszek »

Pobrałem mapkę i:

- oczywiście błąd z kamieniem
- wszystkie góry wyglądają tak samo (monotonia)
- kanciasty wygląd gór (chodzi mi o wierzchołki)
- woda nie płynie w jednym kierunku
- co to są za mury, np. na dole przed mostem?? - brzydko to wygląda
- węgiel też nie wygląda za dobrze

Popraw to i owo a będzie naprawdę fajnie ;]
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Joker »

Wojsko na początek to ma być zaleta? ...
Awatar użytkownika
Lancetnik
Użytkownik Forum
Posty: 143
Rejestracja: 01 lip 2011, 18:15
Lokalizacja: Konin
Kontakt:

Post autor: Lancetnik »

Joker pisze:Wojsko na początek to ma być zaleta? ...
A co wada ? Durne pytanie ...
Zrób swoją misje, to ich nie będzie :)
Awatar użytkownika
Piko
Użytkownik Forum
Posty: 291
Rejestracja: 27 gru 2011, 09:09

Post autor: Piko »

Lancetnik pisze:
Joker pisze:Wojsko na początek to ma być zaleta? ...
A co wada ?
Wojsko na początek to wada, bo przed końcem czasu pokoju nie można nim ruszać, więc robi korki. Lepiej dać do spichrza tyle itemków, ile odpowiadałoby kosztowi tych jednostek.
Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum
Posty: 512
Rejestracja: 03 lip 2011, 17:09

Post autor: woloszek »

Piko chociaż wiesz gdzie stacjonują ci żołnierze? Wnioskuję, że nie. Armia początkowa jest tutaj niepotrzebna, ale również nie wadzi. Dla mnie to ani zaleta ani wada.
ODPOWIEDZ