[nowe misje] Dark Lord

Tutaj pobierzesz misje stworzone przez innych Fanów gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

[nowe misje] Dark Lord

Post autor: lucbach » 18 kwie 2007, 22:53

Szok, gdy ujrzałem pierwszą z plansz nowej kampanii byłby może zbyt dużym słowem, ale byłem mocno zaskoczony i uradowany. Mamy nową kampanię, a w zasadzie jej część - misje 1-13. Kampania nosi nazwę "The New Lands" (pol. "Nowe Krainy").

Mapy Dark Lorda nie są może tak idealne, jak te wydane przez twórców gry, ale na moje oko niedociągnięcia są niewielkie, za to fantazja - duża. Pochwalić muszę jeszcze dwie rzeczy: Dar Lord zachował wierność zaprogramowanym w TPR komunikatom ("oddziały wroga zaatakują z zachodu" itp.) oraz dobrze wszystko wykalkulował - znał bowiem wszystkie sztuczki graczy i ustrzegł się w ten sposób ułatwienia nam zadania już na początku (mam tu w szczególności na myśli misję 2.). Mamy też okazję w kilku misjach skorzystać z przywileju (ciężaru?) posiadania sprzymierzeńców.

Kampania, jak dla mnie, jest trudna. Konia z rzędem temu, kto przejdzie pierwszą misję taktyczną (misja 4.) szybciej niż za piątym razem. Możemy więc zacząć już pisać solucje do nowej kampanii :D !

No to teraz screeny i linki. Pamiętajcie o dwóch rzeczach: dokładnym wykonaniu czynności opisanych w pliku readme i nie zaprzątaniu sobie głowy plikami z rozszerzeniem .pro (to plik projektu w edytorze Kroma).

//Edit
Dodałem dwie kolejne misje - 8. i 9.
//Edit
Dodałem dwie kolejne misje - 10. i 11.
//Edit
Dodałem kolejną misję - 12.
//Edit
Dodałem kolejną misję - 13.
//Edit
Dodałem kolejne misje - 14 i 15.

Lecimy kolejno:

Obrazek
Misja 1.

Obrazek
Misja 2.

Obrazek
Misja 3.

Obrazek
Misja 4.

Obrazek
Misja 5.

Obrazek
Misja 6.

Obrazek
Misja 7.

Obrazek
Misja 8.

Obrazek
Misja 9.

Obrazek
Misja 10.

Obrazek
Misja 11.


Obrazek
Misja 12.

Obrazek
Misja 13.


Obrazek
Misja 14.


Obrazek
Misja 15.

Powodzenia!
Ostatnio zmieniony 20 paź 2007, 15:35 przez lucbach, łącznie zmieniany 12 razy.
lucbach,
administrator knights.sztab.com

miecznik12
Użytkownik Forum
Posty: 63
Rejestracja: 13 kwie 2006, 19:14

Post autor: miecznik12 » 19 kwie 2007, 07:00

może mi ktoś powiedzieć jak ściągnąć te pliki??
bo ja nie umiem

Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Posty: 1161
Rejestracja: 14 mar 2007, 18:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Kamyk » 19 kwie 2007, 08:07

klikasz w linka->potem na dole klikasz free->sciągasz,otwierasz->i postępujesz zgodnie ze wskazówkami w readme

Właśnie gram w misje 1.Zapowiada się nieźle :wink:

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach » 19 kwie 2007, 09:08

Kliknij przycisk "free", a na nowym ekranie przepisz kod z obrazka. Ściąganie rozpocznie się automatycznie.
Kamyczek pisze: Właśnie gram w misje 1.Zapowiada się nieźle :wink:
Ciekaw jestem, kiedy dostrzeżesz pewną charakterystyczną rzecz, dotąd niespotykaną :wink: . Ja zrobiłem to bardzo późno, bo "coś" mi nie pasowało :smiesne: .
lucbach,
administrator knights.sztab.com

miecznik12
Użytkownik Forum
Posty: 63
Rejestracja: 13 kwie 2006, 19:14

Post autor: miecznik12 » 19 kwie 2007, 14:06

dzięki
właśnie zacząłem grać

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 19 kwie 2007, 14:31

Czy ktoś mi może powiedzieć, czemu dowiaduję się i o tym dopiero na forum? :P
Mogę pobawić się w redaktora i zrobic opisy wielu rzeczy na Twą stronę, nawet tych podanych misji. ;)
Przy okazji... materiał kam, co Ci Lucbachu przesłałem, przypadł do gustu?

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach » 19 kwie 2007, 16:29

No cóż, nigdzie wcześniej premiery tej wiadomości nie było :usmiech: .

Skontaktuję się na pw, dzięki!
lucbach,
administrator knights.sztab.com

Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Posty: 1161
Rejestracja: 14 mar 2007, 18:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Kamyk » 19 kwie 2007, 21:39

lucbach pisze:Ciekaw jestem, kiedy dostrzeżesz pewną charakterystyczną rzecz, dotąd niespotykaną :wink: . Ja zrobiłem to bardzo późno, bo "coś" mi nie pasowało :smiesne: .
Chyba wiem o co chodzi :wink:

PS:Czy w 3 misji wojska zielonego się kończą? :zraniony:
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2007, 22:02 przez Kamyk, łącznie zmieniany 3 razy.

miecznik12
Użytkownik Forum
Posty: 63
Rejestracja: 13 kwie 2006, 19:14

Post autor: miecznik12 » 19 kwie 2007, 21:48

mnie wydaje sie że w pierwszej misji gdy chcesz zbudować jakiś budynek pola automatycznie znikają jakbyś sam je usunął?? :)

Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Posty: 1161
Rejestracja: 14 mar 2007, 18:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Kamyk » 19 kwie 2007, 22:05

nie wiem bo nic w tej misji nie budowałem :szczerzy:
Ale pamiętam że miałem taki sam bug w misji 7 TSK

ODPOWIEDZ