Misja 15. kampanii TSK i 6. kampanii TPR od dziś są łatwiejsze do przejścia, a to dzięki opisom zamieszczonym w działach odpowiednich kampanii.
Zapraszamy do lektury, tym bardziej, jeśli macie problemy z przejściem wymienionych - i nie tylko - misji.
Kolejne opisy misji z TSK i TPR (18.01.2008)
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
-
lucbach
- Administrator Forum

- Kontakt:
Kolejne opisy misji z TSK i TPR (18.01.2008)
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Ależ, żeś się wczytałem.
Dzięki Lucbach, że napisałeś o misji 6 TPR, bo zawsze z nią miałem problem, szczególnie przy ataku południowego spichrza. Też tak jak Ty rozwalałem na początku zielonych, ale nigdy już brązowych, bo już nie miałem czym.
Misję 15 można przejść bez problemu też początkowym wojskiem. Tak samo jak Wrzasq twierdzę, że ta misja jest potwornie nudna. Na rozbudowę w sam raz.
Dzięki Lucbach, że napisałeś o misji 6 TPR, bo zawsze z nią miałem problem, szczególnie przy ataku południowego spichrza. Też tak jak Ty rozwalałem na początku zielonych, ale nigdy już brązowych, bo już nie miałem czym.
Misję 15 można przejść bez problemu też początkowym wojskiem. Tak samo jak Wrzasq twierdzę, że ta misja jest potwornie nudna. Na rozbudowę w sam raz.
- Michailoff
- Moderator
Ja natomiast wypracowałem własną taktykę
. Jako weteran KaM - zawsze planuję taktykę odrobinkę inną, niż reszta ludu
. Opisy misji (zwłaszcza 6 TPR) jest bardzo fajny. Ciekawa jest ta taktyka. Ja przyjąłem inny wariant - po tym, jak niemal zawsze odnosiłem klęski przy spichrzu południowym, postanowiłem się bronić przy głównym magazynie. I tak w tym drugim spichrzu nie było nic, co mogłoby mnie zainteresować (żarcia tam chyba nie ma, a reszta rzeczy nie jest mi potrzebna w dużej ilości
). Po pierwszej walce, w której rozbiłem wroga, wziąłem się za osady wroga. Na dzień dobry był zielony, później (co może was zdziwić) szary, a na końcu brązowy. Zostało mi zwłaszcza dużo jazd i łuczników przed ostatnim rywalem i to wystarczyło
.
W misji 15 przyjąłem inny wariant, niż proponowany - najpierw czarny na południu, później sabotaż u tego na północy, a na samym końcu ten zielony. Po ostatniej akcji na naszego skromnego wroga tylko dopełniłem formalności i przeszedłem dalej.
Mimo wszystko - Chętnie zobaczyłbym więcej takich porad i opisów misji - zawsze mogę znaleźć prosty sposób na misję, nad którą się męczę. Po moim ostatnim odkryciu chyba napiszę szybką taktykę misji 14 (a w zasadzie zbiór porad do tej misji opatrzony oczywiście screenami).
W misji 15 przyjąłem inny wariant, niż proponowany - najpierw czarny na południu, później sabotaż u tego na północy, a na samym końcu ten zielony. Po ostatniej akcji na naszego skromnego wroga tylko dopełniłem formalności i przeszedłem dalej.
Mimo wszystko - Chętnie zobaczyłbym więcej takich porad i opisów misji - zawsze mogę znaleźć prosty sposób na misję, nad którą się męczę. Po moim ostatnim odkryciu chyba napiszę szybką taktykę misji 14 (a w zasadzie zbiór porad do tej misji opatrzony oczywiście screenami).
Crimson (king) Michailoff
-
lucbach
- Administrator Forum

- Kontakt:
Piszcie, piszcie, jasne! Czekam na opisy, szczególnie do kampanii TPR, bo TSK już niedługo będzie skończona - czyli będą kolejne opisy. To pewne, jak 2x2=5
. Żartuję, cztery. Wojbach nawet coś przygotowuje, Wrzasq (autor opisu misji 15 TSK) też obiecał za jakiś czas dosłać opis jednej z misji.
lucbach,