"Knights and Merchants" od A do Z (25.12.2007)
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
No sorry - jak nie widać błędów... Po pierwszym "przeglądnięciu" znalazłem juz parę, głównie w opisie jednostek. Przykłady: w opisie miecznika jest w wyposażeniu wymieniony koń - NC, błędnie podane są statystyki choćby żołdaka(podano, że ma jeden pkt ataku co jest bzdurą) czy barbarzyńcy, który ponoć jest inna jednostką niż wojownik... z tego co się orientuję, to patch SR2 jest standardem, więc do na jego podstawie po winno się opisywać grę - w na tym patchu barbarzyńca i wojownik to ta sama jednostka i obie maja jeden pkt pancerza. Dalej - jest wymieniona kusza i w jej opisie uwzględniono jednostkę kusznika co jest nielogiczne patrząc na całość "encyklopedii", w której każde(chyba?) wyposażenie jest opisane osobne i każdy wojak walczący danym orężem jest tez opisany osobno - wydaje mi się, że to jest niedopatrzenie autora. Poza tym przy opisie, żołdaka brakuje informacji, że można go też robić za 2 skrzynie złota(bez desek) w odpowiednim budynku. Kolejne błędy to fakt, że autor opisał np. menu "Budowania" a pozostałe 3 sobie pominął. Moim zdaniem to błąd - jak już się coś zaczyna to powinno się iść za ciosem i opisać pozostałe zakładki menu w grze. Pominięto również rozkazy dla jednostek np. atak, stop, zwroty w różne strony. Tak więc ludzie nie piszcie, że wszystko jest tip top bo nie jest - a ja to tylko krótko i wyrywkowo czytałem, więc na pewno znajdzie się więcej błędów...