Przede wszystkim ciekawe zastosowanie.
LIB File Decoder, czyli własne teksty w grze (15.05.2008)
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
-
lucbach
- Administrator Forum

- Kontakt:
Ach, to nie czytałeś wywiadu z nim w pierwszym numerze Biuletynu "Knights"?BananowyJasio pisze:Dlaczego z dnia na dzień poinformował nas, że zarzuca projekt edytora misji bez podania istotnej przyczyny?
lucbach,
administrator knights.sztab.com
administrator knights.sztab.com
- BananowyJasio
- Użytkownik Forum
Do tej pory posiłkowałem się tym co ujrzałem w newsie na stronie pewnego feralnego dnia, ale dziękuję za wyprowadzenie mnie z błędu, lucbachu.lucbach pisze:Ach, to nie czytałeś wywiadu z nim w pierwszym numerze Biuletynu "Knights"?BananowyJasio pisze:Dlaczego z dnia na dzień poinformował nas, że zarzuca projekt edytora misji bez podania istotnej przyczyny?
Mam jednak wątpliwości, co do argumentacji Barbariana:
Wierzę na słowo. Ale osobiście uważam, że mission.dat wpływa tylko na strukturę misji, a nie gry jako całości. Jeśli wydajemy edytor terenu, czemu nie pozwolić ludziom na stworzenie własnych misji i utrzymać grę przy życiu wbrew temu, jak chcą ją pogrzebać jej wydawcy? Szczególnie, jeśli kod źródłowy gry (dopiero to mogłoby ją poważnie uszkodzić) nie jest potrzebny?Barbarian pisze:odkodowałem słynne mission.dat’s w listopadzie 2003 r. (tak, byłem pierwszy, który to zrobił)
Bardzo szanuję Barbariana za jego wkład i szacunek dla praw autorskich, o których dziś już praktycznie nikt nie pamięta. Uważam jednak, że ich istotę zrozumiał nieco na wyrost. No, ale to już jego sprawa.
Przeszkadza mi tylko fakt, że wszystkich oprócz siebie wrzuca do jednego worka z napisem "ci, którzy chcą zniszczyć KaM".
lucbachu, ty znacznie lepiej znasz Barbariana, może będziesz mógł to wyjaśnić. On, jak sam mówi, odciął się od nas na dobre.
Jest juz nowa wersja edytora, tu mozna ja sciagnac: http://lewin.namsys.com.au/kam/download ... er-0.6.zip
Na razie nie wiem, co jest w niej poprawione, ale niedlugo sprawdze
Edit: Mozna juz wczytywac plik setup.lib i jest jakies "auto-formatowanie", chyba, zeby sie teksty w grze nie przestawialy
Na razie nie wiem, co jest w niej poprawione, ale niedlugo sprawdze
Edit: Mozna juz wczytywac plik setup.lib i jest jakies "auto-formatowanie", chyba, zeby sie teksty w grze nie przestawialy
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!