LIB File Decoder, czyli własne teksty w grze (15.05.2008)

Zapraszamy do komentowania nowości, pojawiających się na stronie knights.sztab.com.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
samczyk
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: samczyk »

Hehe, fajny ten programik :D !

Przede wszystkim ciekawe zastosowanie.
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

BananowyJasio pisze:Dlaczego z dnia na dzień poinformował nas, że zarzuca projekt edytora misji bez podania istotnej przyczyny?
Ach, to nie czytałeś wywiadu z nim w pierwszym numerze Biuletynu "Knights"?
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
BananowyJasio
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: BananowyJasio »

lucbach pisze:
BananowyJasio pisze:Dlaczego z dnia na dzień poinformował nas, że zarzuca projekt edytora misji bez podania istotnej przyczyny?
Ach, to nie czytałeś wywiadu z nim w pierwszym numerze Biuletynu "Knights"?
Do tej pory posiłkowałem się tym co ujrzałem w newsie na stronie pewnego feralnego dnia, ale dziękuję za wyprowadzenie mnie z błędu, lucbachu. :) I niniejszym odszczekuję to, co zacytowałeś.

Mam jednak wątpliwości, co do argumentacji Barbariana:
Barbarian pisze:odkodowałem słynne mission.dat’s w listopadzie 2003 r. (tak, byłem pierwszy, który to zrobił)
Wierzę na słowo. Ale osobiście uważam, że mission.dat wpływa tylko na strukturę misji, a nie gry jako całości. Jeśli wydajemy edytor terenu, czemu nie pozwolić ludziom na stworzenie własnych misji i utrzymać grę przy życiu wbrew temu, jak chcą ją pogrzebać jej wydawcy? Szczególnie, jeśli kod źródłowy gry (dopiero to mogłoby ją poważnie uszkodzić) nie jest potrzebny?

Bardzo szanuję Barbariana za jego wkład i szacunek dla praw autorskich, o których dziś już praktycznie nikt nie pamięta. Uważam jednak, że ich istotę zrozumiał nieco na wyrost. No, ale to już jego sprawa.
Przeszkadza mi tylko fakt, że wszystkich oprócz siebie wrzuca do jednego worka z napisem "ci, którzy chcą zniszczyć KaM".
lucbachu, ty znacznie lepiej znasz Barbariana, może będziesz mógł to wyjaśnić. On, jak sam mówi, odciął się od nas na dobre.
Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Cav »

Jest juz nowa wersja edytora, tu mozna ja sciagnac: http://lewin.namsys.com.au/kam/download ... er-0.6.zip
Na razie nie wiem, co jest w niej poprawione, ale niedlugo sprawdze :P
Edit: Mozna juz wczytywac plik setup.lib i jest jakies "auto-formatowanie", chyba, zeby sie teksty w grze nie przestawialy ;)
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
Awatar użytkownika
Setnik
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Setnik »

Trochę mnie tu nie było i już tyle zmian :) Fajnie,jak tylko skończe sesje to wracam do świata KAM,będzie zabawa :) Pozdro dla wszystkich;d
Knights and Merchants: "The Land called Paradise"
Odpowiedz