Misja 3. TPR - opis misji powiększa kolekcję (18.04.2012)

Zapraszamy do komentowania nowości, pojawiających się na stronie knights.sztab.com.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: janosiczek »

Khelak pisze:Jakby ktoś się uparł, to by przewertował tekst pod kątem zgodności. Nie jestem święty - są tam dwa błędy. :)
Rozważ zrobienie konkursu dla wyłapania tych błędów. Kto pierwszy ten lepszy ;)
Oczywiście z odpowiednią nagrodą .
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Do dzieła. Znajdziesz - spotka Ciebie zaszczyt porobienia specjalnie na łamy artykułu kilku zrzutów z istotnym dopiskiem, co do niesionej przez Ciebie pomocnej dłoni.
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: janosiczek »

Khelak pisze:Do dzieła. Znajdziesz - spotka Ciebie zaszczyt porobienia specjalnie na łamy artykułu kilku zrzutów z istotnym dopiskiem, co do niesionej przez Ciebie pomocnej dłoni.
Bardziej myślałem o Tobie. Twój tekst - twój konkurs. To było by odebrane tak, jakbyś specjalnie zrobił te 2 błędy aby innych zachęcić do przeczytania no i do zagrania.
Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Ciemnozielony »

Ja znalazłem już jeden błąd - "Pułek". Khelbenie, po puryście językowym, jakim jesteś, bym się tego nie spodziewał.
EDIT: Znalazłem drugi! "garbarń" zamiast "garbarni"/ We fragmencie "chlewów, rzeźni i garbarni". Co wygrałem? :)
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2012, 17:37 przez Ciemnozielony, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?

d(._.)b
Awatar użytkownika
Piko
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Piko »

Drugi błąd na pewno nie jest ortograficzny - po wklejeniu całego tekstu do Worda podkreśliło mi tylko "pułki'.

Edit: Po namyśle, to robiąc błąd w jednym wyrazie mógłby utworzyć z niego inny - poprawny. Więc nie jednak nie mam racji.
ObrazekObrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Lancetnik
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Lancetnik »

Mixons pisze:Tu się nie ma co rozpisywać, bo dobrze wiem, że do cb i tak nic nie trafi.
Afera, czy dyskusja na temat opisu, zacząłeś - Twoja wina. Do widzenia.

Ogólnie opis niezły, trochę długi. Przeczytałem go prawie całego, ale już potem mi się nie chciało. :(
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Ciemnozielony pisze:"Pułek"
Masz słuszność. Nawet nie zwróciłem na to uwagi. To niezbity dowód na to, że jedynie pozer bierze samego siebie na rolę korekty, co jest oczywiście ze szkodą dla tekstu, gdyż do tego angażuje się subiektywną osobę, własny zafałszowany obiektywizm odkładając na bok.
Bardziej miałem na względzie błędne ulokowanie przecinków w dwakroć użytym zestawieniu "mimo że". Są, a nie powinny były. Jak to mówił dowódca podczas odprawy we wprowadzeniu gry: do tego nie można absolutnie dopuścić. Narzekałbym osobiście również na zdanie pierwsze, po którego przeczytaniu nadal nie mam pojęcia, co miałem na myśli. Mija mi się z sensem. :] Jest ono oczywiście jak najbardziej poprawne, ale jawią mi się zaraz pytania: ale co? ale dlaczego tak?
Dziękuję Wam i Waszym wytrawnym oczom, dzielni obserwatorzy Khelczych poczynań. Jesteście niezastąpieni.
Odpowiedz