W ostatnim czasie, gdy na fali był Lewin ze swoim edytorem misji, wszyscy niemal zapomnieli o tym, że Krom obiecał rozwijać swój edytor terenu. Wczoraj wieczorem przypomniał o sobie - umieścił w sieci kolejną wersję edytora, oznaczoną symbolem 0.3e.
Oto, jakie poprawki i dodatki wprowadził w nowej wersji:
- możliwe ładowanie wysokości mapy z pliku .bmp,
- ulepszone domyślne wypełnianie terenu,
- naprawiony drobny błąd w oknie dialogowym <i>nowa mapa</i>,
- dodano kilka nowych zapytań.
Edytor terenu autorstwa Kroma można pobrać z jego strony lub naszego działu "download".
A już myślałem że krom całkowicie porzucił pracę nad edytorem. Dużo rewelacji niema a do ideału także mu dużo brakuje. Królował za czasów gdy Lewin dopiero zaczynał. Na start odrazu buttonik zjechał ze swojego miejsca.
No, nieźle, nieźle. Ale parę błędów jest, m. in. button 4 zjeżdża w dół. Mam nadzieję, że to nie ostateczna edycja i prace pójdą teraz o wiele szybciej
No właśnie to, o czym piszecie tutaj, zauważyli też Fani na anglojęzycznym forum, na którym Krom dał linka. I nie dość, że button zjeżdża, to ani on, ani ten obok nie wywołują żadnego zachowania! Dziwne to trochę dla mnie, że wypuścił coś w takim stanie. A zmiany rzeczywiście niewielkie.
Mathias pisze:No, nieźle, nieźle. Ale parę błędów jest, m. in. button 4 zjeżdża w dół. Mam nadzieję, że to nie ostateczna edycja i prace pójdą teraz o wiele szybciej
A czytasz nasze posty? Już pisałem, zresztą nie tylko ja że buttonik zjechał z miejsca.
Witam. jestem nowy na forum szukam edytora misji. mam ściągniety jeden, ale nie ma tam objektów. Czy mógłby mi ktos podac link do poprawnego edytora gdzie mozna dodawac objekty(budynki, drzewa etc)?