Edytor Misji Lewina z budowaniem! (07.05.2008)

Zapraszamy do komentowania nowości, pojawiających się na stronie knights.sztab.com.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Edytor Misji Lewina z budowaniem! (07.05.2008)

Post autor: lucbach »

Wersja 0.5 Edytora Lewina jest kolejną po Edytorze Terenu Kroma, która umożliwia umieszczanie obiektów bezpośrednio na mapie w trybie WYSIWYG (z ang. 'dostaniesz to, co widzisz'). Osadzanie obiektów w Edytorze Lewina ma jednak tę przewagę nad Edytorem Kroma, że informacje o budynkach są przekazywane bezpośrednio do skryptu. Sam Autor nazwał to "częściowo działającym GUI" (GUI z ang. Graphical User Interface, czyli 'graficzny interface użytkownika'). Edytor Terenu Kroma umożliwia obecnie jedynie wyeksportowanie skryptu do pliku .txt (co odpowiada jego charakterowi - jest jedynie edytorem terenu, a nie misji).

Na stronie Lewina można obejrzeć screeny z nowego edytora i go pobrać. Nowa wersja znajduje się oczywiście także w naszym dziale download. Nowe funkcje edytora są jedynie w języku angielskim (podstawowe funkcje są przetłumaczone m.in. na język polski). Kolejna wersja (planowane wydanie za kilka tygodni) zostanie wzbogacona o tłumaczenia na języki: polski, niemiecki, holenderski, chorwacki, a także prawdopodobnie węgierski i francuski.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach »

Zaktualizował też podstronę edytora misji i wrzuciłem nowe screeny.

I jak Wam się podoba nowy edytor? To chyba kolejny krok wprzód, w końcu mniej pracy...?
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
Michalczuk
Użytkownik Forum
Posty: 49
Rejestracja: 08 gru 2007, 22:43
Lokalizacja: Sieradz

Post autor: Michalczuk »

Jak ładuję jakiś skrypt, albo chcę stworzyć nowy to się zawiesza wszystko :?
Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Posty: 1262
Rejestracja: 02 wrz 2007, 20:03
Lokalizacja: skontnikont
Kontakt:

Post autor: Cav »

Mi tam starcza nowy edytor Kroma :wink: Skopiowanie z .txt do .dat zajmuje pare chwil
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach »

Michalczuk pisze:Jak ładuję jakiś skrypt, albo chcę stworzyć nowy to się zawiesza wszystko :?
To na 100% wina Twojego komputera. Może poczekaj dłuższą chwilkę. U mnie wszystko jest ok.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
Michalczuk
Użytkownik Forum
Posty: 49
Rejestracja: 08 gru 2007, 22:43
Lokalizacja: Sieradz

Post autor: Michalczuk »

Sprzęt mam na tyle dobry, że najnowsze gry chodzą bez problemu. Czekam, czekam i... nic. Może ktoś z was ma/miał podobny problem?

//edit - Oj przepraszam. Już wszystko działa. Po prostu ładowałem poprzerabiane mapy przeze mnie, które miały błędy. Zrestartowałem komputer i działa już nawet tworzenie nowych map :)
Zabieram się do pracy... Może w końcu stworzę coś sensownego.

//O opcji edycji postów powinieneś wiedzieć wchodząc na to forum. Jeśli nie wiesz, z czym się to je - zajrzyj na regulamin forum...
//Michailoff
Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Posty: 1262
Rejestracja: 02 wrz 2007, 20:03
Lokalizacja: skontnikont
Kontakt:

Post autor: Cav »

Powodzenia!
PS. Mam takie malo pytanko do Lucbacha - czy kiedykolwiek stworzyles cala misje? :wink:
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
Awatar użytkownika
radd91
Użytkownik Forum
Posty: 40
Rejestracja: 27 wrz 2007, 12:14
Lokalizacja: Bydgoszcz

edytor jest super!!!...

Post autor: radd91 »

ale żeczywiście ładowanie misji jest roche dziwne - niby mapka ze skryptem załadowane a tu jeszcze napis loading chociarz można juz swobodnie pracować niewiem jak u was ale u mnie tak jest, jednak najwarzniejsze ze działa!!!:D:D
radd91
Awatar użytkownika
radd91
Użytkownik Forum
Posty: 40
Rejestracja: 27 wrz 2007, 12:14
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: radd91 »

no i mi jednak zamula, niby sie załaduje wszystko a jest 100% zuzycie procka:(:( niech ten Lewin zrobi nowa wersję!!! a moze to jednak wina kompa?!?!
moj komp:
1,84 GHz
1 GB RAM
nVIDIA GeForce 8500 GT

wie ktos moze o co chodzi???
radd91
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach »

Cav pisze:PS. Mam takie malo pytanko do Lucbacha - czy kiedykolwiek stworzyles cala misje? :wink:
Nie. Wyłącznie z braku czasu. Pomysł jest i połowa mapy, ale nie wiem kiedy coś się z tego urodzi...
lucbach,
administrator knights.sztab.com
ODPOWIEDZ