Oto, gdzie powstało "Knights (...)" (03.07.2008)
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
-
lucbach
- Administrator Forum

- Kontakt:
Oto, gdzie powstało "Knights (...)" (03.07.20
Niemiecki serwis knightsandmerchants.de opublikował zdjęcia biura firmy Joymania, twórcy gry "Knights and Merchants". Pochodzą one z 1997 r., gdy programiści tworzyli K&M: TSK. Na zdjęciach widać dwa budynki firmy (zdj. 1, zdj. 2), która mieściła się wówczas w niemieckim mieście Muelheim (zobacz, gdzie to jest).
lucbach,
administrator knights.sztab.com
administrator knights.sztab.com
- Michailoff
- Moderator
Szczerze mówiąc, jakoś mnie to nie dziwi. Choć może trochę dziwić wysunięcie na zachód ich siedziby. Spodziewałem się, że gdzieś to bliżej będzie, a tu okolice Kolonii i Bonn (i nie tylko)
. Ale przynajmniej - gdyby miało dojść do ewentualnego zjazdu fanów KaM, to tylko w M?lheim an der Ruhr
. Albo, jeśli myśleć bardziej racjonalnie (choć i tak bardzo fantazyjnie) - oddalona o kilkaset km na południe od Zagłębia Ruhry Kolonia byłaby do tego dobrym miejscem.
Crimson (king) Michailoff
Lucbach ma taką manię KaM'ca, że wrzuca foty z budynkami, w których jego ulubiona giera powstawała... zupełnie jak ja
. Tyle, że u mnie tyczy się to oczywiście EOB2. Nawet odnalazłem w sieci autora muzyki do tejże gry. Gdyby Lucb zamiast bawić się zdjęciami zagadał do kompozytora muzyki w KaM'cu i spróbował z nim przeprowadzić wywiad, strona cieszyłaby się kolejnym ciekawym artykułem.
Ach, tamto to jest konspektowy projekt. W robocie od dobrych kilku miesięcy jest znacznie lepsza technicznie i wizualnie wersja strony. A wspólne ma to, że mam znajomości w serwisie i stronę podpięto do działu www.rpg.sztab.com, zaś link umieszczono dla lepszej promocji na stronie głównej. Muszę napisać do tamtejszego admina, by zdjął z serwera nieco kompromitującą wersję mojej strony i cierpliwie czekał na to, com opisał wyżej.
W planie mam przeprowadzenie wywiadu z jednym z techników od gry (szukało się w napisach końcowych), oraz kompozytorem muzyki. Gdyby Lucbach zrobił to samo dla swojej strony, tyle że z autorami KaM'ca, knights.sztab.com by się porządnie rozrosło.
W planie mam przeprowadzenie wywiadu z jednym z techników od gry (szukało się w napisach końcowych), oraz kompozytorem muzyki. Gdyby Lucbach zrobił to samo dla swojej strony, tyle że z autorami KaM'ca, knights.sztab.com by się porządnie rozrosło.
Trzeba mi było się domyśleć, że stary Czarnokij ma swoje sztuczki
A wracając do sprawy KaM - wiadomo przecież, że twórcy nie mają specjalnej ochoty gadać o tej grze... Jeszcze pomyślą, że chcemy ich namówić do wydania kolejnej wersji, co oczywiście byłoby dla nich nieopłacalne, a jak. Albo, że może chcemy wyciągnąć od nich kod źródłowy, co oczywiście nadal jest wielką tajemnicą i nią pozostanie. Nie, lepiej się trzymajmy z daleka od tej bandy dziadów i psów ogrodnika...
A wracając do sprawy KaM - wiadomo przecież, że twórcy nie mają specjalnej ochoty gadać o tej grze... Jeszcze pomyślą, że chcemy ich namówić do wydania kolejnej wersji, co oczywiście byłoby dla nich nieopłacalne, a jak. Albo, że może chcemy wyciągnąć od nich kod źródłowy, co oczywiście nadal jest wielką tajemnicą i nią pozostanie. Nie, lepiej się trzymajmy z daleka od tej bandy dziadów i psów ogrodnika...
Haha, skądże znowu! Co szkodziłoby muzykowi, czy podrzędnemu programiście udzielenie wywiadu. Skąd by ich naszła myśl, że ktoś chce od nich takie rzeczy wyciągać. Zapewne potraktowaliby to tak, jak to zrobili twórcy EOB - grę wrzucili do swoich portfolio i ani burza, ani grad, ani koniec świata nie przekona ich do zrealizowania kolejnej części gry. Jest to stara gierka i nie ma sensu jej wznawiania nawet do małej grupki fanów. To nie firma Blizzarda, który możliwe że zawahałby się być może przez chwilkę.