Misja 20. TSK? Tak, mamy! (11.12.2012)

Zapraszamy do komentowania nowości, pojawiających się na stronie knights.sztab.com.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum
Posty: 698
Rejestracja: 05 paź 2011, 10:03

Post autor: janosiczek » 12 gru 2012, 11:32

Kheli pisze:Zatrudnić Khela na pełny etat. ;)
Jak ten otworzy dokument Worda, to już nie zamknie go przez tydzień.
Łooo. Jestem za :D Ciekawe co tam zmajstrujesz.

Awatar użytkownika
Etaus
Użytkownik Forum
Posty: 6
Rejestracja: 12 gru 2012, 18:20
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Etaus » 12 gru 2012, 18:32

Dobra, dobra.
Wiem że nie pasuje wam opisane tej misji w remake. Też nad tym myślałem czy przejść tę misję w oryginalniej grze czy też jednak remake. Po trochę długim namyśle zdecydowałem się na remake, z powodu większej liczby osób które w to teraz grają.
Z góry przepraszam za błędy, oraz składnie niektórych zdań, ale jestem strasznie zmęczony.

Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum
Posty: 329
Rejestracja: 08 sie 2005, 17:21
Lokalizacja: Poznań-Lublin

Post autor: Alanbach » 13 gru 2012, 14:00

Etaus pisze:Dobra, dobra.
Wiem że nie pasuje wam opisane tej misji w remake. Też nad tym myślałem czy przejść tę misję w oryginalniej grze czy też jednak remake. Po trochę długim namyśle zdecydowałem się na remake, z powodu większej liczby osób które w to teraz grają.
Z góry przepraszam za błędy, oraz składnie niektórych zdań, ale jestem strasznie zmęczony.
Kto jak kto, ale akurat jesteś ostatnią osobą, która powinna za cokolwiek przepraszać. Poświęciłeś swój czas pisząc opis misji zamiast destrukcyjnie krytykować - jak to niektórzy potrafią. Kolokwialnie: zamiast jak kogut, który łazi po dworze i gdacze głośno w koło absorbując swoją osobą wolałeś zachować się jak mysz o po cichu w zaciszu napisałeś opis dla społeczności. To się ceni. Walorów stylistycznych nie oceniam, bowiem i tak nie jest to forum filologii klasycznej, a większość audytorium stanowią nastola.. ekranolatki, które niekiedy nie potrafią poprawnie zbudować zdania, więc wręcz przeszkadzałoby im czytać zdania podwójnie złożone ze zrozumieniem. :smiesne: Nie czuj się też jakoś przeze mnie wytykany przez to, co napisałem odnośnie REMAKE. Nie chodziło mi o rzadną uwagę personalną - tylko ogólnie nasunęło mi się to wszystko czytając opisy misji, że przecież odkąd mamy REMAKE nastąpiło wiele zmian w misjach.

Lucbachu - moim zdaniem, aby wybrnąć z tego problemu zostawmy opisy misji takie jakie są z jednym zastrzeżeniem: zrób 2 logo REMAKE i KAM. Przy uruchamianiu danego opisu będzie widniało w rogu logo jednego, drugiego lub obu (jeżeli misje niczym się nie różnią w obu wersjach). Dzięki temu gracze czytając będą wiedzieli czy mają do czynienia z opisem misji z KAM czy REMAKE.
Obrazek

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach » 14 gru 2012, 09:32

Bardzo dobry pomysł! I prosty w realizacji.

Zastanawiam się tylko nad jednym: jak ostatecznie rozważać, czy to misja tylko KaM, czy też KaM Remake? Czasem decydują o tym niuanse, wprowadzone do misji poprawki, o których możemy nie wiedzieć...
lucbach,
administrator knights.sztab.com

Awatar użytkownika
Florek
Użytkownik Forum
Posty: 168
Rejestracja: 08 sty 2011, 21:47
Lokalizacja: Częstochowa

Post autor: Florek » 14 gru 2012, 13:44

Może być tak, że opis działa dla obu wersji - wtedy umieścisz obie ikonki. :p

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach » 14 gru 2012, 14:40

O! Prostsze ;). Tylko czy zawsze dla obu?
lucbach,
administrator knights.sztab.com

Awatar użytkownika
Etaus
Użytkownik Forum
Posty: 6
Rejestracja: 12 gru 2012, 18:20
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Etaus » 14 gru 2012, 23:29

1 czy taka 2 misja muszą być takie same, no bo w końcu co w remak'u mieli by tam zmieniać :P

A, i jeszcze taka jedna uwaga do Kheli, niby dlaczego teraz zgłosiłeś się do opisania tej misji, nie mogłeś wcześniej ? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
kaszub
Użytkownik Forum
Posty: 759
Rejestracja: 13 kwie 2009, 21:25
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: kaszub » 14 gru 2012, 23:54

Z tego, co koledzy piszą, wszystko można zmienić- choćby ilość żołnierzy startowych.

Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum
Posty: 254
Rejestracja: 02 sie 2011, 17:56
Lokalizacja: Nie podam! HAHAHAHAHA!

Post autor: Ciemnozielony » 15 gru 2012, 13:45

Przede wszystkim zmienione są takie rzeczy jak brak możliwości zbudowania wież w 3 TPR, większa ilość łuczników w 8 TSK albo, co mnie najbardziej wkurza, w 4 TPR mamy usunięte machiny, a (chyba, nie pamiętam jak to było w oryginalnym KaMie) zamiast mamy nowy spichrz z rudami złota, węglem, 20 płatami skóry i bronią.


I tak wolę machiny od UberOłwerPałerProKoksSpichrza.
Ostatnio zmieniony 15 gru 2012, 20:09 przez Ciemnozielony, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?

d(._.)b

Awatar użytkownika
kaszub
Użytkownik Forum
Posty: 759
Rejestracja: 13 kwie 2009, 21:25
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: kaszub » 15 gru 2012, 14:04

Czyli TPR 4 nie przejdziemy wojskiem początkowym.
No i TPR 7 i 9 też nie :).

ODPOWIEDZ