Misja 20. TSK? Tak, mamy! (11.12.2012)

Zapraszamy do komentowania nowości, pojawiających się na stronie knights.sztab.com.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 15 gru 2012, 14:29

I na co były Wasze szranki - kto pierwszy, ten lepszy? :>

Awatar użytkownika
kaszub
Użytkownik Forum
Posty: 759
Rejestracja: 13 kwie 2009, 21:25
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: kaszub » 15 gru 2012, 14:43

Rekordy nie zniknęły. Nadal gdzieś tam są.
A jaki problem w Remake również zagrać na czas?
Trochę nauki, prób i jechane :D,
(ale może poczekajmy na finalną wersję, bez ciągłych poprawek).

Awatar użytkownika
Etaus
Użytkownik Forum
Posty: 6
Rejestracja: 12 gru 2012, 18:20
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Etaus » 15 gru 2012, 17:50

Przypomniało mi się że jest jeszcze różnica w 16 misji TSK.
W remak'u wojska wroga po prawej stronie są ustawione inaczej, tak aby nie można było mu przeszkodzić w budowaniu bazy.
Na stronie remake pisali że usuwają ratusz i machiny wojenne bo są niby zbyt mocne, i że postarają się dodać je w późniejszych wersjach gry.
Obrazek

Awatar użytkownika
kaszub
Użytkownik Forum
Posty: 759
Rejestracja: 13 kwie 2009, 21:25
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: kaszub » 15 gru 2012, 21:29

Ale co to znaczy:
Etaus pisze:wojska wroga po prawej stronie są ustawione inaczej, tak aby nie można było mu przeszkodzić w budowaniu bazy.
Jest ich więcej niż w TPR?

Pierwsza czynność, jaką robię w 16, to likwidacja właśnie tych żołnierzy wojskiem początkowym.

Awatar użytkownika
Etaus
Użytkownik Forum
Posty: 6
Rejestracja: 12 gru 2012, 18:20
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Etaus » 15 gru 2012, 23:32

Ok, już Ci pokazuję.

Kam Remake
Obrazek

Kam TPR
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kaszub
Użytkownik Forum
Posty: 759
Rejestracja: 13 kwie 2009, 21:25
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: kaszub » 15 gru 2012, 23:38

OK.
No to też są do przejścia, mamy przecież kuszników (chyba, że ich wycięto).
W TPR to wiem.

A tak w ogóle.
Jest jakiś samouczek, jak wstawiać takie fotki na forum?
Może też bym spróbował.

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 16 gru 2012, 09:57

Uważam, że nasi zagraniczni towarzysze nie powinni się tak panoszyć i narzucać własne widzimisię.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 16 gru 2012, 12:09

Zmiana w 16 TSK była już w SR3.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Etaus
Użytkownik Forum
Posty: 6
Rejestracja: 12 gru 2012, 18:20
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Etaus » 16 gru 2012, 14:16

Wow, nie wiedziałem.
Niestety, ale ostatnio grałem tylko na SR2.


Właśnie to sprawdziłem i masz rację, dzięki że zwróciłeś na to uwagę :D
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum
Posty: 329
Rejestracja: 08 sie 2005, 17:21
Lokalizacja: Poznań-Lublin

Post autor: Alanbach » 17 gru 2012, 22:56

Na nic zdadzą się Ci rycerze, bowiem jak widzicie pomiędzy nimi są luki, którymi można przejść rycerzem do wioski wroga. Różnica skryptu między KAM a REMAKE jest w tym przypadku diametralna: otóż w oryginale jeżeli podchodziło się za blisko wroga, ten reagował i sam podchodził atakując. W REMAKE można śmiało zbliżyć się rycerzem niemalże pod same wojsko i przeciwnik zareaguje dopiero w chwili zetknięcia jednostek ze sobą.

P.S. Nie wiedziałem o tej zmianie pozycji rycerzy w TSK 16 (pomijając fakt, że w oryginale TSK na mapie 16 NIE ma miasta rozbudowującego się). Tak czy owak ponownie twórcy REMAKE zirytowali mnie swoją "radosną twórczością" czyli frywolną ingerencją w grę. Na razie jeszcze nie będę ich kamienował z uwagi na to, iż wciąż nie zapominam, że to dzięki nim mam wiele godzin relaksu odkrywając KAM na nowo.
Obrazek

ODPOWIEDZ