KaM Remake w nowej, dynamicznej wersji r5503

Zapraszamy do komentowania nowości, pojawiających się na stronie knights.sztab.com.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum
Posty: 512
Rejestracja: 03 lip 2011, 17:09

Post autor: woloszek » 06 sie 2013, 12:21

Gracze na tej mapce muszą przeżyć kilka wrogich fal. Niestety okręty są za małe żeby całe wojsko miało się na nich zmieścić. Dodałem je żeby było bardziej realnie i żeby wojsko nie pojawiało się z "nikąd". Może dodam więcej okrętów, aby cała armia się na nich zmieściła, bo obecnie wróg pojawia się nie na okrętach a na lądzie.

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach » 06 sie 2013, 15:59

Hehe, niezły pomysł, jestem pod wrażeniem! Powodzenia w realizacji.
lucbach,
administrator knights.sztab.com

Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum
Posty: 512
Rejestracja: 03 lip 2011, 17:09

Post autor: woloszek » 06 sie 2013, 17:53

Na "Sea Siege Defense" wojsko "pojawia się" tylko na okrętach :wink:

Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum
Posty: 698
Rejestracja: 05 paź 2011, 10:03

Post autor: janosiczek » 06 sie 2013, 19:49

Fajna mapa. Ani razu nie wgrałem ale ...... fajnie się grało :P

Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum
Posty: 329
Rejestracja: 08 sie 2005, 17:21
Lokalizacja: Poznań-Lublin

Post autor: Alanbach » 09 sie 2013, 16:43

Zazdroszczę Wam trochę.. ja już od poprzedniej aktualizacji nie gram w KAM, bo mi muliło. Tej już nawet nie pobieram, bo mój komp strasznie muli bez przyspieszenia, więc mogę sobie wyobrazić co będzie, kiedy przyśpieszę do zwykłych 3x... dramat :smiesne:
Nie mniej jednak cieszę się, że jeszcze Ci Zapaleńcy robią coś z tą grą.. może kiedyś kupię sobie lepszego kompa :szczerzy: a tymczasem śledzę forum sporadycznie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pyskaty
Użytkownik Forum
Posty: 25
Rejestracja: 17 lip 2012, 23:04

Post autor: Pyskaty » 17 sie 2013, 17:00

Mi jakoś nie podchodzi ta nowa wersja.. i od aktualizacji włączałem kama tylko sporadycznie. Zawsze lubiłem długie batalie, podstępy, bawienie się wojskiem itd. a teraz? Teraz to tylko na biegu! Trzeba zrobić budynki, później wojsko i wysłać ich w piz**u. Nie przeszkadzałoby mi to gdyby w grze znalazło się kilku takich, którzy też wolą speed x1, ale teraz wszyscy grają na przyspieszeniu :(

Sory, że ja zawsze taki zrzędliwy, ale dzisiaj odpalam kama zadowolony, wchodzę do lobby i pukam się w głowę: "aha! kur*a, to sobie pogram.. chyba w singla"

Nooo, wyplułem z siebie tą żółć... Teraz czas ich pochwalić..

Co do dynamicznego skryptowania.. GENIALNY POMYSŁ! :)

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach » 20 sie 2013, 08:46

To zależy też od hosta. Niektórzy preferują 2,5x/2x kolejno dla PT i po nim, co moim zdaniem jest rzeczywiście wyścigiem jak w zręcznościówce, a nie w strategii.

Ale jeśli jest wolniej, to gra się wg mnie przyjemniej. Można normalnie grać, a nie trzeba czekać i liczyć stuknięć młotkiem...
lucbach,
administrator knights.sztab.com

Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum
Posty: 329
Rejestracja: 08 sie 2005, 17:21
Lokalizacja: Poznań-Lublin

Post autor: Alanbach » 20 sie 2013, 11:35

Pyskaty pisze:Mi jakoś nie podchodzi ta nowa wersja.. i od aktualizacji włączałem kama tylko sporadycznie. Zawsze lubiłem długie batalie, podstępy, bawienie się wojskiem itd. a teraz? Teraz to tylko na biegu! Trzeba zrobić budynki, później wojsko i wysłać ich w piz**u. Nie przeszkadzałoby mi to gdyby w grze znalazło się kilku takich, którzy też wolą speed x1, ale teraz wszyscy grają na przyspieszeniu :(

Sory, że ja zawsze taki zrzędliwy, ale dzisiaj odpalam kama zadowolony, wchodzę do lobby i pukam się w głowę: "aha! kur*a, to sobie pogram.. chyba w singla"

Nooo, wyplułem z siebie tą żółć... Teraz czas ich pochwalić..

Co do dynamicznego skryptowania.. GENIALNY POMYSŁ! :)
Ja z chęcią pogram z Tobą na przyspieszeniu x1 bo mi komp muli na zwykłym single jak jest przyspieszenie a co dopiero przez neta.. więc przynajmniej mnie zmotywujesz do zrobienia update tej najnowszej wersji. Tylko ostrzegam, że podczas rozgrywki na x1 i tak będzie mi mulić ;) tak zawsze u mnie :D
Obrazek

Bo_co
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Posty: 326
Rejestracja: 27 sty 2012, 18:02
Lokalizacja: Poznań / Jarocin

Post autor: Bo_co » 22 sie 2013, 12:39

Pyskaty chętnie z Tobą zagram, jeśli wolisz x1 'speed'. Ostatnio także mam problem z brakiem chętnych.
Jeżeli dom jest pewną sytuacją, to oglądając go z różnych stron wyglądałby inaczej.

Awatar użytkownika
Edward Arald IV
Użytkownik Forum
Posty: 197
Rejestracja: 22 lut 2013, 14:07
Lokalizacja: Polska

Post autor: Edward Arald IV » 28 sie 2013, 12:12

a jak się robi żeby woje się nagle pojawili?
Międzynarodowy ruch przywrócenia machin oblężniczych - M-RP-MO

ODPOWIEDZ