Gra w sieci KaM

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Magnat
Użytkownik Forum

Gra w sieci KaM

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Magnat »

Witam wszystkich otóż jestem nowy na tym forum lecz mam pytanie więc gdy wchodzę do gry sieciowej i chce stworzyć własny serwer żeby inni widzieli lub lokalny to nikt go nie widzi i dlaczego nie czytałem wszystkiego chodzi mi o KaM remake i dlaczego inni nie widzą naszej gry może jest jakaś instrukcja żeby założyć serwer w KaM remake.I jeszcze jest ten serwer możemy pobrać też na stronie gdzie ściągamy remake i nie wiem czy on coś daje lub jak go używać jeżeli ktoś wie jak stworzyć własny serwer żeby go inni widzieli niech napisze :D.
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Witaj, nie zwykliśmy tu na forum odpowiadać komuś, kto komunikuje się z nami strumieniem świadomości(?). Moja serdeczna prośba: kolejne posty, o ile będą, proszę ze znakami interpunkcyjnymi - to naprawdę ułatwia zrozumienie tego, co chcesz przekazać.

Stworzenie własnego serwera nie polega jedynie na ściągnięciu odpowiedniego pliku z kamremake.com. Musisz mieć zewnętrzne IP, albo - jeśli go nie masz - przekierowane porty.

Sprawdzałeś, czy w obecnej sytuacji Twój serwer jest widoczny z ikoną wykrzyknika na kamremake.com/servers?
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Magnat
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Magnat »

Sprawdzałem nie ma i właśnie w tym problem.A chcę się dowiedzieć jak zrobić żeby mój serwer był widoczny dla innych.
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mixxer5 »

Najpierw się dowiedz jak się robi przecinki i spacje po kropkach. Proszę?
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: krzychu26 »

W takim razie chociaż ja postaram się coś pomóc, prawdopodobnie windowsowy firewall lub coś tego typu blokuje połączenie.
Obrazek

Obrazek
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Poniżej cytat z pliku readme. Upewnij się, że wszystko robisz tak, jak jest opisane.
Pliki wykonywalne dedykowanego serwera dla wielu graczy są zawarte, dostępne dla Windows i Linux x86 i x86_64. Serwer nasłuchuje połączeń na porcie TCP (56789 domyślnie) i działa jako centrum do przesyłania danych pomiędzy klientami. Serwer dedykowany nie rozumie gry, po prostu przenosi pakiety danych. Pierwszemu klientowi który dołączy do pokoju zostaną przypisane prawa hosta pozwalając mu na konfigurację rozgrywki. Jeśli ten klient się rozłączy, kolejnemu na liście zostaną przypisane prawa hosta.

Serwer może zostać skonfigurowany w pliku KaM_Remake_Settings.ini. (utworzone w pierwszej grze lub serwerze). Opcje dla serwera dedykowanego znajdują się w sekcji [Server].
Aby użyć w grze LAN, najpierw upewnij się, że serwer nie zostanie opublikowany do głównego serwera przez ustawienie "AnnounceDedicatedServer=0" w pliku INI. (patrz wyżej) Następnie należy uruchomić serwer dedykowany i upewnić się, że działa poprawnie (powinno wyświetlić się "Listening on port 56789") Upewnij się, że zapora pozwala klientom łączyć się z serwerem, zezwalając na to portowi TCP 56789. (lub inny wybrany) Następnie można połączyć się z nim z tego samego komputera i/lub innych komputerów. (Dla tego samego komputera, połącz się z adresem 127.0.0.1 lub z localhost).

Aby użyć w Internecie, należy przesłać port TCP 56789 (lub inny wybrany) z routera na komputer uruchamiając serwer dedykowany. (Po więcej informacji na temat przekierowania portów odwiedź http://portforward.com/) Powiedz znajomym aby połączyli się z Twoim serwerem z listy jeśli zdecydowałeś się go opublikować, lub zewnętrzny adres IP jeśli nie, który jest wyświetlany dla ciebie na stronie głównej http://portforward.com/. Jeśli grasz na tym samym komputerze na którym jest uruchomiony serwer dedykowany, lub w tej samej sieci LAN, połącz się z jego adresem IP tak jak do gry LAN.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Odpowiedz