Witam.
Chciałbym się zapytać czy można w Edytorze Map w KaM Remake programować wojsko na własnej robionej mapie, czyli na przykład:
gdy jest już 1 godzina gry to wojsko przeciwnika zaczyna atakować daną wioskę. Jeśli tak można to prosiłbym o jakąś instrukcję, ponieważ nie umiem na to wpaść jak tam to zrobić.
Dziękuję za rozpatrzenie.
Strateg
Edytor Map w KaM Remake
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Edytor Map w KaM Remake
Strateg
- ChrisEggII
- Użytkownik Forum
Edytor Map w KaM Remake
Ale mi nie chodzi o te edytory po jedyńcze czyli kroma itd. tylko o ten Edytor Map co jest w Remaku lecąc od góry najpierw piszę:
Jeden Gracz
Gra w sieci
Edytor Map- gdy na to się kliknie to można stworzyć własną mapęo wybranym wymiarze lub załadować istniejącą i tam mogę odtworzyć mapy które są w zakładce "Rozegraj jedną misje" .
Albo może jest to niedokończone jak mówi ";)"
Jeden Gracz
Gra w sieci
Edytor Map- gdy na to się kliknie to można stworzyć własną mapęo wybranym wymiarze lub załadować istniejącą i tam mogę odtworzyć mapy które są w zakładce "Rozegraj jedną misje" .
Albo może jest to niedokończone jak mówi ";)"
Strateg
-
The Viking
- Administrator Forum

Zgadza się, jest niedokończony. Są jednak 2 podstawowe edytory, Kroma jest do tworzenia terenu a Lewina do tworzenia misji i skryptu. Znajdziesz je w zakładce download na stronie głównej knights.sztab.com. Jako maper, mogę ci jeszcze coś doradzić. Tworząc własny teren w edytorze kroma najlepiej jest tylko rysować wszystko na płaskim. Jeśli chodzi o fałdowanie terenu, użyj remake'owego. Nadaje się on dobrze także do wykańczania mapki czyli stawiania drzewek i innych takich pierdółek, oraz budynków. Jeśli zrobisz to w Kromowym, jest możliwość że mogą później wystąpić błędy.
Wiking,
administrator forum knights.sztab.com
administrator forum knights.sztab.com