Edytor Map w KaM Remake

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Strateg
Użytkownik Forum

Edytor Map w KaM Remake

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Strateg »

Witam.
Chciałbym się zapytać czy można w Edytorze Map w KaM Remake programować wojsko na własnej robionej mapie, czyli na przykład:
gdy jest już 1 godzina gry to wojsko przeciwnika zaczyna atakować daną wioskę. Jeśli tak można to prosiłbym o jakąś instrukcję, ponieważ nie umiem na to wpaść jak tam to zrobić.

Dziękuję za rozpatrzenie.
Strateg
Strateg
Awatar użytkownika
ChrisEggII
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: ChrisEggII »

Chyba to nie jest jeszcze możlie. Edytor jest niedokończony.
Bo_co
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Bo_co »

Jest wiele edytorów z tego co wiem. Można tak zrobić. Nie bawiłem się tym, więc nie wiem.
Jeżeli dom jest pewną sytuacją, to oglądając go z różnych stron wyglądałby inaczej.
Awatar użytkownika
Strateg
Użytkownik Forum

Edytor Map w KaM Remake

Odpowiedz z cytatem

Ale mi nie chodzi o te edytory po jedyńcze czyli kroma itd. tylko o ten Edytor Map co jest w Remaku lecąc od góry najpierw piszę:
Jeden Gracz
Gra w sieci
Edytor Map- gdy na to się kliknie to można stworzyć własną mapęo wybranym wymiarze lub załadować istniejącą i tam mogę odtworzyć mapy które są w zakładce "Rozegraj jedną misje" .
Albo może jest to niedokończone jak mówi ";)"
Strateg
The Viking
Administrator Forum
Administrator Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: The Viking »

Zgadza się, jest niedokończony. Są jednak 2 podstawowe edytory, Kroma jest do tworzenia terenu a Lewina do tworzenia misji i skryptu. Znajdziesz je w zakładce download na stronie głównej knights.sztab.com. Jako maper, mogę ci jeszcze coś doradzić. Tworząc własny teren w edytorze kroma najlepiej jest tylko rysować wszystko na płaskim. Jeśli chodzi o fałdowanie terenu, użyj remake'owego. Nadaje się on dobrze także do wykańczania mapki czyli stawiania drzewek i innych takich pierdółek, oraz budynków. Jeśli zrobisz to w Kromowym, jest możliwość że mogą później wystąpić błędy.
Wiking,
administrator forum knights.sztab.com
Awatar użytkownika
Strateg
Użytkownik Forum

Edytor

Odpowiedz z cytatem

Aha bo włąsnie jak robiłem w kromie wzgórza i tak dalej to potem jak załadowałem do edytora misji to mi znikły było wszystko płaskie. Dzięki za podpowiedź The Viking ;).

Pozdrawiam,
Strateg
Odpowiedz