Pomysły

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: krzychu26 »

Fajnie by było jakby wprowadzono "priorytet budowy" Czyli to co nasi budowniczy mają budować najpierw.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: janosiczek »

radziopoke pisze:A może by tak wprowadzić możliwość zablokowania budowy niektórych budynków przed rozpoczęciem gry. Wtedy można by na przykład zablokować budynek, rudy żelaza przez co walka odbywała by się bez jednostek "z żelaza" :) Tak jak jest w początkowych misjach kampanii.
+ zablokowanie rynku. Albo blokada konkretnego surowca ( żelaza) i sprawa załatwiona na 100 %
krzychu26 pisze:Fajnie by było jakby wprowadzono "priorytet budowy" Czyli to co nasi budowniczy mają budować najpierw.
Doszły mnie słuchy że budowniczy mają być podzieleni na drużyny. To chyba rozwiąże problem.
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Pomysły się skończyły ?// PL

Gra KAM to w dużej mierze nie tylko walka. Dlatego też wpadłem na pomysł aby dać kolejny typ map w których chodzi o rozbudowanie wioski. I np. uzbieranie 10 tyś. kiełbas. Wielu graczy podoba się rozbudowa wioski bardziej niż przeprowadzanie bitew. Warto było by aby ktoś zręczny w robieniu map zrobił ciekawą i różnorodną terenowo mapę do budowania wioski . ( ten pomysł to raczej ukłon dla tych co lubią gospodarkę ) Kto jest za ?
+ Można było by połączyć to z pomysłem aby były w KAM niezależne wioski np. gdy jest wąskie przejście które uniemożliwia położenia drogi ale budowniczy z pomocnikiem już przejdzie bez problemu :)

/////////////// ENG

Ideas are over?

The game KAM is largely not only to fight. That is why I got the idea to give another type of map in which the terms of extension of the village. I, for example, accumulate 10 thousand. sausages. Many players like the expansion of the village rather than conducting battles. It was worth that to someone skilled in making maps made ​​an interesting and varied terrain map to build the village. (This idea is rather a tribute to those who like the economy), Who is for?
+ It was possible to combine this with the idea that they are an independent villages in KAM for example, when a narrow passage that prevents location of the road but the builder of the midfielder has already passed without any problem:)
Ostatnio zmieniony 28 gru 2011, 16:35 przez janosiczek, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: krzychu26 »

@janosiszek
Ja bym to nazwał "Tryb Wojny Ekonomicznej" :)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Piko
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Piko »

Dobrze by było, gdyby Lewin i Krom dodali możliwość grania w KaM Remake na niskich rozdzielczościach. W normalne KaM dało się grać na małych rozdzielczościach, a w to się nie da :(

-----

It would be nice if Lewin and Krom have added the ability to play in the remake of Kam at low resolutions. In normal Kam could play at small resolutions, and it is not possible: (
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Piko pisze:Dobrze by było, gdyby Lewin i Krom dodali możliwość grania w KaM Remake na niskich rozdzielczościach. W normalne KaM dało się grać na małych rozdzielczościach, a w to się nie da :(
Podaj przykład? jest 1024x768 . Grywalna wersja dopiero co sprawdzałem. Wszystko widać.
Awatar użytkownika
Piko
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Piko »

Mówię o niskich rozdzielczościach, takich jak 800x600 czy 1024x600. Bo niektórzy mają netbooki, a też chcieliby zagrać.
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Piko pisze:Mówię o niskich rozdzielczościach, takich jak 800x600 czy 1024x600. Bo niektórzy mają netbooki, a też chcieliby zagrać.
Czułem że to powiesz :/ 10 cali czy 11 to problem...
Elenorsar
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Elenorsar »

Ja też mam pewien pomysł, a mianowicie pobieranie nowych map. Kiedy jedna osoba stworzy mapę, a reszta jej nie ma i jak wejdzie na serwer i będzie tam ustawiona mapa to zacznie się pobieranie jej przez osoby, które jej nie posiadają. Mapy są nie wielki, więc powinny się szybko pobrać, nawet przy wolnym internecie. W miejscu pokazanym na zdjęciu poniżej, mogłoby się znajdować w procentach ile już mapy zostało pobrane. jest tam dość wystarczająco miejsca, aby wstawić nową kolumnę o nazwie "Pobieranie", czy coś w tym stylu, wystarczy tylko ciaśniej ustawić resztę kolumn.

Obrazek

Co o tym myślicie?
Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: doman100 »

Byłby to bardzo dobry system. Podobny jest zresztą wykorzystywany w Europe Universalis 2. Jestem jak najbardziej za.
Westess krutue szaleń
Odpowiedz