Pomysły
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Nieraz jak się tak czyta posty niektórych z ich pomysłami to chce się włosy z głowy powyrywać.
Macie oczy?
Formacje żółwia ? ;O rangi jednostek? I wiele innych... No proszę was.
Jak już macie wymyślać, to chociaż tak, żeby pozostał klimat naszego kochanego KaM'a z dzieciństwa.
Zresztą, i tak pewnie 0,1% tych pomysłów kiedyś powstanie, chyba, że sami się nauczycie programować ; )
Macie oczy?
Formacje żółwia ? ;O rangi jednostek? I wiele innych... No proszę was.
Jak już macie wymyślać, to chociaż tak, żeby pozostał klimat naszego kochanego KaM'a z dzieciństwa.
Zresztą, i tak pewnie 0,1% tych pomysłów kiedyś powstanie, chyba, że sami się nauczycie programować ; )
smile ; )
No to możemy zapomnieć o rabusiach w grze, Lewin i Krom nie uważają tego za coś, co zmieni grę na lepsze. No cóż, fajnie było pomarzyć...
Ja to najbardziej bym chciał żeby dodali jednostki z ratusza + machiny.
Można by było wtedy robić ciekawe mapy np. oddzielne wioski każdy gracz by miał tylko jednostki z ratusza, bądź tylko samych zbrojnych lub same lekkie jednostki.
Te jednostki by bardzo urozmaiciły rozgrywkę. No i jeszcze brakuje tych jednostek w kampanii, ostatnio grałem w kampanie wyskoczył komunikat żeby rekrutować z ratusza wojsko niestety nie mamy tego budynku:)
Można by było wtedy robić ciekawe mapy np. oddzielne wioski każdy gracz by miał tylko jednostki z ratusza, bądź tylko samych zbrojnych lub same lekkie jednostki.
Te jednostki by bardzo urozmaiciły rozgrywkę. No i jeszcze brakuje tych jednostek w kampanii, ostatnio grałem w kampanie wyskoczył komunikat żeby rekrutować z ratusza wojsko niestety nie mamy tego budynku:)
-
The Viking
- Administrator Forum

ano wielka szkoda. Jednak mam pewien pomysł dotyczący nieistniejących obecnie machin wojennych. Jeśli kiedykolwiek pojawią się z powrotem w KaM to niech nie poruszają się w tak bardzo tajemniczy i nieokreślony sposób:shock:. są to jednostki drogie, kruche i powolne ale bardzo przydatne i moim zdaniem powinny kosztować jeszcze 2-4 (osobiście jestem za 2) rekrutów którzy, widoczni lub nie (nie wydaje mi sie żeby Lewin i Krom chcieli robić nowe sprite'y ale miło by było
), poruszali by jakoś ten złom. Na przykład w warsztacie wojennym zbierało by sie prócz towarów rzeczonych 2-4 rekrutów którzy szli by tam po zapełnieniu wszystkich wież ale przed zapełnianiem warowni. Chodzi o to, ze warsztat miesciłby gdzieś 2 (i nie więcej, żeby ktoś szedł też do koszar)potrzebnych ludzi. Pomysł jest jeszcze do obróbki ale coś na ten krztałt mogłoby być... No i jestem też za powrotem ratusza!
Wiking,
administrator forum knights.sztab.com
administrator forum knights.sztab.com
-
SerpentSierp
- Użytkownik Forum
Witam. W K&M gram od kilku lat a wiadomość o tworzonym remaku bardzo mnie ucieszyła ale do rzeczy.
Zauważyłem że wycofane zostały jednostki z ratusza i warsztatu oblężniczego. Wg. mnie gra powinno oferować jak najwięcej potencjalnemu graczowi.
Nie czytałem tego tematu dogłębnie więc z góry przepraszam jeśli taki pomysł już się pojawił.
Proponuje aby twórcy dodali opcję włączenia/wyłączenia możliwości budowy ratusza i warsztatu za pomocą jednego kliknięcia myszą w multiplayerze. Rozwiąże to spór o te budynki.
Drugą propozycją jest dodanie Pieca do którego po dostarczeniu 3 pni otrzymalibyśmy 1 sztukę węgla. Budynek mógłby być podobny do Dymarki, jednak istotą tego byłoby rozwiązanie problemu ograniczonych zapasów węgla.
Nikt chyba nie będzie wnikał czy to węgiel kamienny czy drzewny
Zauważyłem że wycofane zostały jednostki z ratusza i warsztatu oblężniczego. Wg. mnie gra powinno oferować jak najwięcej potencjalnemu graczowi.
Nie czytałem tego tematu dogłębnie więc z góry przepraszam jeśli taki pomysł już się pojawił.
Proponuje aby twórcy dodali opcję włączenia/wyłączenia możliwości budowy ratusza i warsztatu za pomocą jednego kliknięcia myszą w multiplayerze. Rozwiąże to spór o te budynki.
Drugą propozycją jest dodanie Pieca do którego po dostarczeniu 3 pni otrzymalibyśmy 1 sztukę węgla. Budynek mógłby być podobny do Dymarki, jednak istotą tego byłoby rozwiązanie problemu ograniczonych zapasów węgla.
Nikt chyba nie będzie wnikał czy to węgiel kamienny czy drzewny
Witaj w naszych progach!
Prawdopodobnie drugi zaproponowany wariant mógłby się u twórców tej jakże nowoczesnej wersji gry, na którą stale rośnie popyt, nie przyjąć, albowiem zaznaczyli oni z góry, iż raczej wolą skupiać się na wykorzystywaniu pomysłów oryginalnie niegdyś przez autorów zaczętych, acz nieukończonych bądź nawet odrzuconych, niż zabierać się za coś zupełnie nowego.
Co do wariantu pierwszego - opcji odhaczenia ratusza - dlaczego sam im nie złożysz takiej propozycji?
Prawdopodobnie drugi zaproponowany wariant mógłby się u twórców tej jakże nowoczesnej wersji gry, na którą stale rośnie popyt, nie przyjąć, albowiem zaznaczyli oni z góry, iż raczej wolą skupiać się na wykorzystywaniu pomysłów oryginalnie niegdyś przez autorów zaczętych, acz nieukończonych bądź nawet odrzuconych, niż zabierać się za coś zupełnie nowego.
Co do wariantu pierwszego - opcji odhaczenia ratusza - dlaczego sam im nie złożysz takiej propozycji?
-
SerpentSierp
- Użytkownik Forum
- Ciemnozielony
- Użytkownik Forum
Witam na forum!SerpentSierp pisze:Widziałem że forum jest w stałym kontakcie z twórcami. Zresztą nie wiem nawet gdzie należy to zgłosić.
Brakuje mi tych jednostek w mp, więc byłoby miło gdyby znowu możliwa była opcja obrzucenia kolegi stosem kamieni z katapulty
I nie tylko tobie brakuje tych jednostek... mogliby je przywrócić tak jak wojsko z ratusza - bez możliwości budowy, ale chociaż żeby się dało nimi walczyć.
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?
d(._.)b
d(._.)b