Pomysły
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
- Ciemnozielony
- Użytkownik Forum
Podoba mi się. Tylko dwie sprawy - katapulta nie jest tak wolna, jak być powinna, i gdy strzela, to kamienie wyglądają, jakby się toczyły, nie leciały.
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?
d(._.)b
d(._.)b
-
The Viking
- Administrator Forum

Jeśli miałoby to być dodane do gry to wszystko byłoby napewno poprawione.
@Wiśnia: świetny obraz. Wydaje mi się że już to znam ze wcześniejszych pomysłów... chyba moich
EDIT: Ale moje były opisane a nie pokazane. Dobra robota
@Wiśnia: świetny obraz. Wydaje mi się że już to znam ze wcześniejszych pomysłów... chyba moich
EDIT: Ale moje były opisane a nie pokazane. Dobra robota
Ostatnio zmieniony 10 paź 2012, 06:25 przez The Viking, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiking,
administrator forum knights.sztab.com
administrator forum knights.sztab.com
- Ciemnozielony
- Użytkownik Forum
Ja mam inny troszeczkę pomysł na dodanie machin - mówią, że machiny wymagają balansu i poprawy. Ta, jasne. Tyle że ratuszowe oddziały także wymagają poprawy balansu, ale je zostawili. Może więc zostawiliby możliwość dodania do mapy machin, ale, tak jak w przypadku oddziałów z ratusza, nie miałyby one możliwości rekrutacji, czyt. można mieć machiny na początku, ale nie można ich rekrutować. W takim stanie można by było pozostawić je aż do momentu, w którym ktoś wymyśliłby sposób na "unaturalnienie" poruszania się machin. Bardzo przydałoby się to w takich mapach, w których wróg posiada zdecydowaną przewagą liczebną, którą atakuje już na początku misji.
EDIT: Tak dla testu wcisnąłem sobie przycisk "UnitAnim" w menu debugowania w zakładce "Export Data". I patrzę, i co widzę? Tak, machiny widzę. Gdy włączę tryb podglądu i wcisnę strzałkę w lewo, mogę zobaczyć przyspieszoną wersję poruszania się, atakowania i ginięcia machin + kilka innych obrazków, najczęściej z budowniczym. Czy tak trudno byłoby więc je włączyć do gry?
EDIT: Tak dla testu wcisnąłem sobie przycisk "UnitAnim" w menu debugowania w zakładce "Export Data". I patrzę, i co widzę? Tak, machiny widzę. Gdy włączę tryb podglądu i wcisnę strzałkę w lewo, mogę zobaczyć przyspieszoną wersję poruszania się, atakowania i ginięcia machin + kilka innych obrazków, najczęściej z budowniczym. Czy tak trudno byłoby więc je włączyć do gry?
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?
d(._.)b
d(._.)b
-
radziopoke
- Użytkownik Forum
Nie kumam osób które mówią, że jednostki z ratusza i machiny oblężnicze trzeba zbalansować. Przecież w grze sieciowej, każdy by miał równe szanse. Nikt ci nie mówi, że musisz robić drogie jednostki z ratusza i stracić szybko złoto lub produkować machiny oblężnicze i tracić masę żelaza i drewna. W takiej grze i tak wszyscy mają równe szanse bo to od ciebie zależy co będziesz robił.
No i pozostaje kwestia samo poruszających się machin. Mi to nie przeszkadza mimo, że animacja z ludźmi pchającymi machinę była wspaniała, ale tym samym musiała by być wzmocniona obrona machin żeby nie stracić machiny i 2 rekrutów po kilku strzałach kuszników, ale wzmocnienie machiny spowodowało by że jednostka była by za silna. Dlatego wolałbym by zostało to tak jak w oryginale.
Tak na marginesie powie mi ktoś dlaczego nie wprowadzą machin i ratusza do remake takich jakich były w oryginale w końcu i tak każdy by miał takie same możliwości w grze sieciowej.
No i pozostaje kwestia samo poruszających się machin. Mi to nie przeszkadza mimo, że animacja z ludźmi pchającymi machinę była wspaniała, ale tym samym musiała by być wzmocniona obrona machin żeby nie stracić machiny i 2 rekrutów po kilku strzałach kuszników, ale wzmocnienie machiny spowodowało by że jednostka była by za silna. Dlatego wolałbym by zostało to tak jak w oryginale.
Tak na marginesie powie mi ktoś dlaczego nie wprowadzą machin i ratusza do remake takich jakich były w oryginale w końcu i tak każdy by miał takie same możliwości w grze sieciowej.
Hej, chciałabym Was zapytać, czy można gdzieś do twórców kam remake zgłosić prośbę o dodanie łucznika na koniu? wiem, ze takich porsb pewnie maja mnostwo, ale im wiecej, tym wieksza szansa, ze dodadzą
no a pozatym aby dało sie niszczyc/usuwac chodniki, to by sie przydalo
i jeszcze aby zwiadowce rekrutowac w warowni a nie ratuszu, którego w KAM remake nie ma:) (i dobrze bo ten budynek wg mnie nie miał sensu)
- Sir Feliks
- Moderator
- Kontakt:
Koleżanko, piszesz w tym temacie, to po co zakładasz nowy, pisząc to samo (dokładnie to samo) w nowym temacie? Przecież odpiszemy, daj nam czasu Pani. 
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.andmerchnats.cba.pl/ ... php?t=2067
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.andmerchnats.cba.pl/ ... php?t=2067