Bugi znalezione w KaM Remake

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Seblas
Użytkownik Forum
Posty: 79
Rejestracja: 03 kwie 2012, 00:07

Post autor: Seblas » 08 gru 2012, 16:31

Florek pisze:Warto sprawdzić też dla innych budynków, może dla każdego istnieje takie ograniczenie?
Sprawdzone dla tartaków - wszystko ładnie donoszą, nawet gdy ich jest powyżej 32szt.

Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum
Posty: 400
Rejestracja: 27 sty 2008, 18:48
Lokalizacja: Podmostowice pod Kielcami

Post autor: doman100 » 25 sty 2013, 23:30

Dość szybko przeszedłem przez cały temat i chyba nie było o moich problemach:

-postawione pole (najczęściej przy końcu mapy lub rzadziej przy górach nigdy nie zostaje wykopane. Po jego usunięciu nie ma możliwości postawienia go w tym samym miejscu
-nie wiem czy to błąd czy zamierzone działanie ale czasem kamieniarz nie może wydobyć kamienia ponieważ bezpośrednio pod złożem zbudujemy budynek (maksymalnie blisko złoża)
-(jednokrotne zdarzenie) w mapie Revenge warownia od razu po zbudowaniu miała jeden płomień zniszczenia pomimo tego że nic nie strzelało w tamto miejsce (strzelało wcześniej)
Westess krutue szaleń

Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum
Posty: 254
Rejestracja: 02 sie 2011, 17:56
Lokalizacja: Nie podam! HAHAHAHAHA!

Post autor: Ciemnozielony » 29 sty 2013, 14:23

doman100 pisze:-postawione pole (najczęściej przy końcu mapy lub rzadziej przy górach nigdy nie zostaje wykopane. Po jego usunięciu nie ma możliwości postawienia go w tym samym miejscu
Najprawdopodobniej wynika to z tego, że teren nie jest odpowiednio wyrównany, mnie też się to czasem zdarza. Następnym razem wciśnij F11 i przeciągnij pasek "Passability" na "CanMakeField". Jeśli miejsce, na którym będziesz chciał wybudować pole, nie będzie zamalowane na zielono, to nie można tego zrobić.
doman100 pisze:-nie wiem czy to błąd czy zamierzone działanie ale czasem kamieniarz nie może wydobyć kamienia ponieważ bezpośrednio pod złożem zbudujemy budynek (maksymalnie blisko złoża)
Częsty błąd z kamieniarzem, najprawdopodobniej po prostu nie ma jak dojść do złóż, aby je wydobyć, choć może to też być wina buga.
doman100 pisze:-(jednokrotne zdarzenie) w mapie Revenge warownia od razu po zbudowaniu miała jeden płomień zniszczenia pomimo tego że nic nie strzelało w tamto miejsce (strzelało wcześniej)
Z tym się jeszcze nie spotkałem, jakby ci się jeszcze raz zdarzyło to prześlij save z powtórką, to obejrzymy i może coś wywnioskujemy.
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?

d(._.)b

Awatar użytkownika
Strateg
Użytkownik Forum
Posty: 15
Rejestracja: 25 sty 2013, 23:03
Lokalizacja: Katowice

bug

Post autor: Strateg » 02 lut 2013, 20:06

Witam znalazłem poważnego buga w kam remake a polega on na tym że gdy żołnierz przeciwnika stoi koło wieży to ona stojącego nie potrafi go trafić miałem walkę został żołnierz i gdy pomocnik przynosił kamień wieża nie trafiała w żołnierza dopiero gdy druga dostała kamień to w niego trafiła ten bug się powtarzał w czasie gry od początku gdy zbudowałem wieżę.

Pozdrawiam
Strateg

Bo_co
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Posty: 326
Rejestracja: 27 sty 2012, 18:02
Lokalizacja: Poznań / Jarocin

Post autor: Bo_co » 02 lut 2013, 20:34

Standard.
Jeżeli dom jest pewną sytuacją, to oglądając go z różnych stron wyglądałby inaczej.

Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Joker » 02 lut 2013, 20:36

A Ty jakbyś siedział zaspany w wieży cały dzień, pił tylko wino jadł kiełbasę ryby i chleb to w razie ataku trafiałbyś wszystkimi głazami z wierzy? :p
Bo na kamień to nie wygląda (bynajmniej kamień by nie zabił)

Awatar użytkownika
kaszub
Użytkownik Forum
Posty: 759
Rejestracja: 13 kwie 2009, 21:25
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: kaszub » 02 lut 2013, 20:55

W oryginale trafiali lepiej.
Znaczy w Remake trzeba poprawić system szkolenia rekrutów- albo nie dawać im wina :D.

Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Joker » 02 lut 2013, 20:59

A tych przeciążeń nie da się naprawić? Jak każdy ma trochę wojska jest 1,30 h. To gra trochę ścina...

Awatar użytkownika
Smalec
Użytkownik Forum
Posty: 34
Rejestracja: 06 sty 2013, 17:45
Lokalizacja: Konin.

Post autor: Smalec » 05 lut 2013, 16:17

Czasami jak wróg atakuje bardzo dużą ilością wojska to przez bardzo krótką chwilę mam laga i już wiem, że zostanę atakowany. Moim zdaniem ten błąd ułatwia w pewnym sensie grę, jak i czasami też przeszkadza. Może to też zależy od FPS'ów :shock:? Albo na przykład kiedy chcę zagrać z siostrą przez sieć (ma laptopa) to nawet nie pogram z nią godziny, bo jak porusza się dużo obiektów, ludzi, itp. to jej aż laptop się wyłącza. W innych grach takich problemów nie ma. Czy to też zależy od sprzętu, modyfikacji, bądź jakichś programów? Znam się też trochę na informatyce, ale jakoś nie mogę odkryć przyczyny (bądź przyczyn!) tych różnych "lagów i zacięć" w grze, tzn. nie jestem pewny dokładnie od czego to idzie. Odpowiedź, która mi może pomóc jest mile widziana.

Bo_co
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Posty: 326
Rejestracja: 27 sty 2012, 18:02
Lokalizacja: Poznań / Jarocin

Post autor: Bo_co » 06 lut 2013, 00:19

w miare rozwoju miasta , gra korzysta z coraz to wiekszych zasobow. Coraz wiecej elementow, etc. Wbrew pozorom remake ma bdzo duze wymagania systemowe.
Masz za slabego kompa.
Jeżeli dom jest pewną sytuacją, to oglądając go z różnych stron wyglądałby inaczej.

ODPOWIEDZ