Bugi znalezione w KaM Remake

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Joker » 06 lut 2013, 00:26

Co Ty gadasz... :D
Na laptopie grałem (1 Gb karta graficzna, 4 Giga RAMu)
i też się ścinało lekko jak wybiła godzina.
To nie jest wina komputerów, gra mogłaby chodzić płynniej.

Bo_co
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Posty: 326
Rejestracja: 27 sty 2012, 18:02
Lokalizacja: Poznań / Jarocin

Post autor: Bo_co » 06 lut 2013, 07:29

Właśnie że wina komputerów.
Założmy gramy w 8 osób , wszyscy ping nie wiekszy od 50 a muli... dlaczego ?
'ktoś' ma za słaby procesor i wcale to nie musi być Twój ! załóżmy przez mój słaby komputer wam wsystkim bdzie mulić.
Jeżeli dom jest pewną sytuacją, to oglądając go z różnych stron wyglądałby inaczej.

Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Joker » 06 lut 2013, 11:21

Więc to jest bezsensowne...

Awatar użytkownika
Smalec
Użytkownik Forum
Posty: 34
Rejestracja: 06 sty 2013, 17:45
Lokalizacja: Konin.

Post autor: Smalec » 06 lut 2013, 17:58

Bo_co pisze:Masz za slabego kompa.
Chyba sobie żartujesz!? Mam Windows7, 4GB Ram, dwurdzeniowy procesor, więc raczej nie sądzę żeby Remake miał aż takie wymagania.
Pamiętaj! Pisz po polsku, a nie jak jakiś nieuk!

Bo_co
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Posty: 326
Rejestracja: 27 sty 2012, 18:02
Lokalizacja: Poznań / Jarocin

Post autor: Bo_co » 06 lut 2013, 18:34

Czytaj ze zrozumieniem 'informatyku'.
Jeżeli dom jest pewną sytuacją, to oglądając go z różnych stron wyglądałby inaczej.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 06 lut 2013, 21:48

Wymagania sprzętowe nie są aż tak wygórowane, winne temu może być albo łącze, albo sam Remake.
Im dłużej trwa gra, tym więcej danych musi być przesyłanych między graczami celem synchronizacji (informacje o tym, gdzie przemieszcza się dana jednostka, itp). Normalną rzeczą jest więc spowolnienie, gdy gra łącznie 8 osób i każda wpadnie na pomysł zasypania mapy żołdakami :)
Na poprawę tego będzie trzeba czekać do kolejnych wydań Remake'a.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Dyskus
Użytkownik Forum
Posty: 6
Rejestracja: 27 lip 2013, 19:05

Post autor: Dyskus » 28 lip 2013, 18:19

Mogliby dodać wreszcie "ramkę" czyli jak przeciągamy myszkę trzymając przyciśnięty LPM robi się taki kwadracik. Można tak zaznaczyć kilka oddziałów na raz bo dawanie rozkazów pojedyńczym grupom jest męczące.

Bo_co
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Posty: 326
Rejestracja: 27 sty 2012, 18:02
Lokalizacja: Poznań / Jarocin

Post autor: Bo_co » 28 lip 2013, 22:28

?!?! To byłoby bez sensu.

Cały sens walk opiera się na dowodzeniu osobno oddziałami.
Jeżeli dom jest pewną sytuacją, to oglądając go z różnych stron wyglądałby inaczej.

The Viking
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 774
Rejestracja: 29 maja 2012, 20:26
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: The Viking » 29 lip 2013, 13:33

No, w sumie nie do końca. Jak na wojnie dajesz rozkaz (zakładając że jesteś wyższym rangą dowódcą) to nie musisz go dawać osobno każdemu pojedynczemu oddziałowi. Mówisz po prostu że armia ma sie posunąć o tyle i tyle naprzód. Zawsze tak było. Jednak jest jeszcze druga strona medalu. Przy masowych marszach robią się korki na zakrętach i wąskich przejściach. Większa grupa na zakręcie zmienia się w dłuuugą kolumnę i maszerują pojedynczo. Nie sądze jednak, by przy umiejętnym manewrowaniu było to przeszkodą. Jestem za.
Wiking,
administrator forum knights.sztab.com

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 20 wrz 2013, 03:01

Misja 3 tej dziwnej kampanii wróg zaatakował swoją konnice, konkretnie ci z lewej do tych na gorze jak zacząłem ich kusic konnica, ogólnie to mi gra klatkuje strasznie nie wiem czy to przez zbyt nowy open gl czy przez nawal skryptow czy moj komp dostal progerii.

ODPOWIEDZ