Bugi znalezione w KaM Remake

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pawel95
Użytkownik Forum
Posty: 85
Rejestracja: 04 gru 2011, 21:41

Re: Blokowanie budowy przez wieże

Post autor: pawel95 » 12 lis 2013, 21:59

Seblas pisze: i wówczas robotnicy nie mogli budować, gdyż Ci będący blisko wież byli "sparaliżowani" aż umierali z głodu.
I gdzie problem? Własnie te 30 pracowniki kosztują normalnie duzo jedzenia, to juz miałes problem mniej :szczerzy: :mrgreen:

Seblas
Użytkownik Forum
Posty: 79
Rejestracja: 03 kwie 2012, 00:07

Re: Blokowanie budowy przez wieże

Post autor: Seblas » 13 lis 2013, 11:05

pawel95 pisze:
Seblas pisze: i wówczas robotnicy nie mogli budować, gdyż Ci będący blisko wież byli "sparaliżowani" aż umierali z głodu.
I gdzie problem? Własnie te 30 pracowniki kosztują normalnie duzo jedzenia, to juz miałes problem mniej :szczerzy: :mrgreen:
Problem nie tkwił w umieraniu, tylko w zastopowaniu budowania.

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 15 lis 2013, 17:36

notki informujące o głodzie i braku lokatorów i surki nie dają się usuwać

Awatar użytkownika
ChrisEggII
Użytkownik Forum
Posty: 453
Rejestracja: 30 lip 2010, 14:57
Lokalizacja: Hajnówka/Białystok

Post autor: ChrisEggII » 16 lis 2013, 18:54

To nie błąd. To cecha nowego okna wiadomości.

Awatar użytkownika
Karol
Użytkownik Forum
Posty: 58
Rejestracja: 14 lis 2009, 19:20
Lokalizacja: Kosierz

Post autor: Karol » 21 cze 2015, 23:03

Cześć :) Wszystkie te Wasze bugi zostały poprawione już w ostatnie najnowszej wersji Remake, którą mam. 8 misja TSK atak da się przeżyć, 18 misja TSK nie ma ataku od razu, 3 misja TPR zabijesz wszystkich żołnierzy misja uznana, 9 TPR wyskakuje wiadomość o werbowaniu żołnierzy z ratusza ( coś nie tak ?) a tak po za tym wszystko ok :) choć ostatnio zdarzył mi się bug.
Misja 12 Imperium Zniszczenia gra została zaliczona mimo nie zabicia wszystkich żołnierzy wroga. Na północy cały rządek pojedynczych kuszników stał, a moje wojsko przechodziło przez nich jak przez mgłę, zaś oni swymi strzałami byli w stanie zabić moich żołnierzy. Pojedynczy przypadek, a tak nie trafiłem na razie na jakiekolwiek błędy, no po za zabiciem drwala kiedy ściął drzewo, które cały czas spadało :)

Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator
Posty: 933
Rejestracja: 15 paź 2005, 11:05
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Michailoff » 22 cze 2015, 02:13

Karol pisze:9 TPR wyskakuje wiadomość o werbowaniu żołnierzy z ratusza ( coś nie tak ?) (...) a tak nie trafiłem na razie na jakiekolwiek błędy, no po za zabiciem drwala kiedy ściął drzewo, które cały czas spadało :)
Komunikat o werbowaniu najemników z ratusza jest jak najbardziej prawidłowy. Ba, jest to jedno z podstawowych założeń tej misji, przynajmniej według twórców gry ;)
Natomiast błąd z drwalem jest znany już od "zarania dziejów", gdyż pojawiał się w najwcześniejszych dostępnych wersjach KaM (sprawdzone na starym niemieckim demie, wersja bodaj 0.73!)
Crimson (king) Michailoff

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 22 cze 2015, 21:16

Michailoff pisze:Komunikat o werbowaniu najemników z ratusza jest jak najbardziej prawidłowy. Ba, jest to jedno z podstawowych założeń tej misji, przynajmniej według twórców gry ;)
Nie w remake'u, bo tu ratusza zbudować się nie da, można tylko dodać w starym edytorze dla ozdoby ;)
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Karol
Użytkownik Forum
Posty: 58
Rejestracja: 14 lis 2009, 19:20
Lokalizacja: Kosierz

Post autor: Karol » 05 lip 2015, 23:37

Kuba11100 i Michailoff mam dla Was bug jeszcze ciekawszy jaki mi dziś wyskoczył. Misja 6 Newlyn wiecie, tam atak na wioskę sojusznika od razu, a My po 3-4 minutach pojawiamy się z posiłkami. Po wybiciu wojska wroga i odparciu ataku, jak też dostarczeniu drugiej wiadomości wyskakuje mi info:
Błąd skryptów ! Budowniczy sojusznika odbudowują wioskę ! Misja musi być powtórzona ! i po jakimś czasie wyskakuje mi porażka :/ wiem, że w tej misji trzeba po odparciu ataku konnicę wroga wytłuc, a co mam poradzić, jak ona nieraz na mnie idzie, nie bagatela idzie prawie całe wojsko !
Filmik mam nagrać, czy coś w skrypcie mam pozmieniać. Pozdro [/i]

ODPOWIEDZ