Pierwsze połączenie
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
-
PabloOkocim
- Użytkownik Forum
Pierwsze połączenie
Witam, mam problem z pierwszym połączeniem gry sieciowej. Zawsze za pierwsza próba połączenia jest nieudana. Pt wybrane wszytsko ustawione i zonk. Za drugim razem łączy się bezproblemowo. Czy ktoś już miał taki przypadek? Jak można temu zaradzic?
-
kuba11100
- Administrator Forum

- Kontakt:
@FasTer: Ostatnia aktualizacja wyszła dość niedawno (tydzień temu?), musisz poczekać na aktualizację naszych serwerów, co pewnie jest kwestią kilku dni (nie ja się tym zajmuję). Do tego czasu po prostu graj na innych serwerach.
@PabloOkocim: Nie natknąłem się jeszcze na zgłoszenie tego przez kogoś, chyba warto będzie napisać o tym Lewinowi.
@PabloOkocim: Nie natknąłem się jeszcze na zgłoszenie tego przez kogoś, chyba warto będzie napisać o tym Lewinowi.
Tak potwierdzam to, mi także zdarza się to przy każdym razie i dla wielu(nie mogę powiedzieć, że dla każdego, bo nie wiem jak jest u innych) też jest podobnie. Z wieloma Polakami o tym rozmawiałem i każdy ma ten sam problem, czasem przy rmk jak kogoś wywali to gracze zagraniczni też piszą coś w stylu "sorry, first start", czy coś takiego.
Tymczasowym rozwiązaniem problemu, do czasu naprawienia tego błędu, jest odpalenie samemu sobie gry z komputerem w trybie sieciowym. W tedy kolejne połączenia będą już sprawne, znaczy u mnie tak działa nie mogę zapewnić, że u innych także, ale może chociaż dla kilku osobom pomoże.
Tymczasowym rozwiązaniem problemu, do czasu naprawienia tego błędu, jest odpalenie samemu sobie gry z komputerem w trybie sieciowym. W tedy kolejne połączenia będą już sprawne, znaczy u mnie tak działa nie mogę zapewnić, że u innych także, ale może chociaż dla kilku osobom pomoże.
- Lewin
- Użytkownik Forum
- Kontakt:
Interesting report. Loading times have become longer, and if loading takes more than 20 seconds, the server will kick you. After first run, loading is much faster. Do you have an old PC? Can you measure the loading seconds, and tell me how many seconds it is?
We have plans that will fix this problem.
=====================
GOOGLE TRANSLATE: (maybe someone else can help him understand me?)
Gra się teraz dłużej wczytuje, a w przypadku gdy będzie to trwało dłużej niż 20 sekund zostaniesz wyrzucony przez serwer. Poza tym pierwsze wczytywanie trwa zawsze najdłużej.
Czy masz stary komputer? Jeśli możesz, to zmierz jeszcze dokładnie, ile czasu to trwa u Ciebie.
Mamy już pomysł na rozwiązanie tego problemu.
Hope I did help a bit
Fixed the translation.
//kuba11100
We have plans that will fix this problem.
=====================
GOOGLE TRANSLATE: (maybe someone else can help him understand me?)
Gra się teraz dłużej wczytuje, a w przypadku gdy będzie to trwało dłużej niż 20 sekund zostaniesz wyrzucony przez serwer. Poza tym pierwsze wczytywanie trwa zawsze najdłużej.
Czy masz stary komputer? Jeśli możesz, to zmierz jeszcze dokładnie, ile czasu to trwa u Ciebie.
Mamy już pomysł na rozwiązanie tego problemu.
Hope I did help a bit
//kuba11100
-
PabloOkocim
- Użytkownik Forum
-
radziopoke
- Użytkownik Forum
Ten problem u mnie również się pokazuje i na pewno jest związany z tym że za długo mi się wczytuje. Najczęściej gram z bratem i mu gra wczytuje się o kilka sekund szybciej niż mi(ale na pewno nie dochodzi do 20 sek.). Najprawdopodobniej błąd może być taki, że ten kto tworzy daną grę musiał by się pierwszy wczytać. Dziś przez przypadek grałem wcześniej niż mój brat przez co dane były już wczytane i jak założyłem grę to chwilę musiałem poczekać ale się załadowało mimo, że mój brat pierwszy raz wchodził dzisiaj w grę.