Kampania TPR

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum
Posty: 698
Rejestracja: 05 paź 2011, 10:03

Kampania TPR

Post autor: janosiczek » 04 sty 2012, 12:04

Po przejściu TSK w Remake, chciałem sobie zacząć kampanie TPR, ale jest problem już w pierwszej misji, czy ona jest w ogóle do przejścia ? Przeciwnik nie atakuje wioski naszego sprzymierzeńca tylko nas, kilka oddziałow z tamtejszej wioski stoi sobie i nam nie pomaga... katastrofa...

-----------

Dałem sobie z tym spokój, gram w kampanie Dark Lorda

Awatar użytkownika
Wampay
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 31 gru 2011, 23:33
Lokalizacja: Żyrardów

Post autor: Wampay » 04 sty 2012, 20:20

to leć na kodach.. a tak swoją drogą to ten KaM remake mi też się zbytnio nie podoba....
Radzio;)

Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum
Posty: 698
Rejestracja: 05 paź 2011, 10:03

Post autor: janosiczek » 04 sty 2012, 20:25

Wampay pisze:to leć na kodach.. a tak swoją drogą to ten KaM remake mi też się zbytnio nie podoba....
To zagraj w sieci... to się spodoba ; )

Awatar użytkownika
Michalczuk
Użytkownik Forum
Posty: 49
Rejestracja: 08 gru 2007, 22:43
Lokalizacja: Sieradz

Post autor: Michalczuk » 04 sty 2012, 20:45

Niestety (albo stety) Remake na razie nadaje się tylko do gry w sieci.

Awatar użytkownika
Tora1996
Użytkownik Forum
Posty: 182
Rejestracja: 10 lut 2009, 15:45
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Tora1996 » 04 sty 2012, 20:46

Czemu? Niekoniecznie. Ciekawe są misje pojedyncze.
Pozdrawiam, tora1996.

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Re: Kampania TPR

Post autor: lucbach » 05 sty 2012, 14:16

janosiczek pisze:Po przejściu TSK w Remake, chciałem sobie zacząć kampanie TPR, ale jest problem już w pierwszej misji, czy ona jest w ogóle do przejścia ?
Czy ktoś z Was miał podobne doświadczenia? Rzeczywiście to jest nie do przejścia? Dlaczego?
lucbach,
administrator knights.sztab.com

Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum
Posty: 698
Rejestracja: 05 paź 2011, 10:03

Re: Kampania TPR

Post autor: janosiczek » 05 sty 2012, 14:20

lucbach pisze:
janosiczek pisze:Po przejściu TSK w Remake, chciałem sobie zacząć kampanie TPR, ale jest problem już w pierwszej misji, czy ona jest w ogóle do przejścia ?
Czy ktoś z Was miał podobne doświadczenia? Rzeczywiście to jest nie do przejścia? Dlaczego?
No jak dlaczego. Nasz sojusznik nam praktycznie nie pomaga, jego wojska stoją lekko oddalone na północy. Wróg nie atakuje jego wioski tylko naszą ( w solucji na www u nas jest zdjęcie jak przeciwnik również sojusznika atakuję tutaj tego nie ma... Gdy wyślemy wszystkie wojska na pomoc spichlerzowi po jakimś czasie z lewej strony przychodzą jeszcze oddziały i atakują nasz gród... czym się bronic tymi 15- 20 szt. wojsk które wyprodukujemy w warowni ? Nawet jak się obronimy... w między czasie rozbiją nam wojska koło spichlerza i gra się kończy...

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 05 sty 2012, 15:52

Przejdę do końca TSK, to się przyjrzę problemowi. Jak ostatnio zaznaczałem oficjalnie, nie wszystkie misje wyglądają technicznie jak ich pierwowzory. Są ewidentne zmiany czasami, choć bezradność sojusznika jeszcze nie dawała się w TSK we znaki. Obadam.

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 05 sty 2012, 20:23

Jak ja grałem to nie miałem żadnego problemu z tą misją. Jedynie co, to 3 TPR wyświetliła komunikat o porażce, jak zabiłem ostatniego żołnierza (wina skryptu?).

Awatar użytkownika
Piko
Użytkownik Forum
Posty: 291
Rejestracja: 27 gru 2011, 09:09

Post autor: Piko » 05 sty 2012, 20:46

To chyba w nowej wersji błąd, bo wcześniej wszystko działało. Ale niestety muszę się zgodzić - Remake jest do gry w sieci, a do kampanii polecam grać w oryginalne TPR. Tutaj w misji 3 TPR kawalerią bezkarnie ubiłem oddział łuczników, bo stojący obok topornicy nawet się nie ruszyli. W oryginale nie było szans na coś takiego.

PS: Robi - grałeś na starej wersji?

ODPOWIEDZ